Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]zostaniesz połączony z serwerem pliki sherer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zrobiłem serwer na plikach sherer'a, dało sie zalogować do NaviCat, ale gdy włanczam gre to pisze: zostaniesz połączony z serwerem...

może mi ktoś wytłumaczyć do czego są te portmapy i co trzeba z nimi robić (jakoś tam zmieniać na woje IP? i z kąd pobrać)

powiedzmy, że jestem na etapie, gdzie wszytko zrobiłem juz w virtualbox i teraz launchera i edytować to wszystko, czy ktoś może mi to wytłumaczyć jak to zrobić?

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Portmap służy do odblokowywania portów, używa się go jak się nie jest przez router z firewallem podłączonym do sieci. W tym programie musisz zmienić IP na swoje bo to w końcu u Ciebie mają być odblokowywane porty(można to porównać do coś w stylu szybkiego dodawania wyjątków do zapory Windows). Jeśli chodzi o dw portmapa to na forum jest tego trochę i to różnej maści spolszczone, nie spolszczone itp.

Jak już wszystko zrobiłeś to teraz wypakuj root i zmień IP na swoje w serverinfo.py, spakuj i odpal przez launchera/spolszczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...