Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oceny na półrocze

Mystiker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry.Mówiąc krótko.Z fizyki na pierwsze półrocze mam 1.Powinienem po feriach (za tydzień) pogadać z nauczycielem i uzgodnić, co i jak, czy może gdybym w tym semestrze dostawał same 5, to postawiłby mi jakąś przyzwoitą ocenę na koniec roku? Za dobrą pomoc daje "Lubię to"

Opublikowano

Niezależnie jakie oceny będziesz miał w drugim semestrze, musisz zaliczyć materiał z 1 semestru. Pogadaj z nauczycielem, da ci pewnie jakieś materiały z czego będziesz poprawiał.

Opublikowano

Musisz zaliczyć 1 semestr co najmniej na 2, inaczej nie możesz mieć 2 na koniec.

Jeśli masz zaliczony 1 semestr, ucz się i jeśli dużo popracujesz, możesz wyjść nawet z 4.

Opublikowano

U mnie np nauczyciele nie zawsze nakazują zaliczać 1 semestr,np.mój kolega z klasy ma jedynkę na 1 semestr,ale nauczycielka powiedziała mu,że widzi jego starania.Za to wystarczy,że bd miał same 2 w drugim semestrze i na koniec postawi mu 2 .

9368_gold.png

Opublikowano

U mnie np nauczyciele nie zawsze nakazują zaliczać 1 semestr,np.mój kolega z klasy ma jedynkę na 1 semestr,ale nauczycielka powiedziała mu,że widzi jego starania.Za to wystarczy,że bd miał same 2 w drugim semestrze i na koniec postawi mu 2 .

Innymi słowem, jak np. teraz będzie jakaś kartkówka i dostanę 5, to nauczyciel może zauważyć może starania i darować mi pierwszy semestr?

Opublikowano

Innymi słowem, jak np. teraz będzie jakaś kartkówka i dostanę 5, to nauczyciel może zauważyć może starania i darować mi pierwszy semestr?

Wątpiewam.. Musiałbyś sie starac jakis czas a nie jedna kartkówka... lipa bo juz czasu nie masz

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Wątpiewam.. Musiałbyś sie starac jakis czas a nie jedna kartkówka... lipa bo juz czasu nie masz

Ale dlaczego czasu nie mam? Po za tym podałem to dla przykładu.Mam zamiar ze wszystkich takich prac na ocenę dostawać 5 ; o

Opublikowano

Zakładam że chodzisz do gimnazjum komisja jest chyba 30 większośc ocen długopisem jest wystawiana dzisiaj jak masz już jedynke długopisem to musisz nadrobić pierwszy semestr.Nawet jak dostaniesz 5 babka nie może ci odpuscić całego semestru opierdalania sie musisz zaliczyć 1 semestr..

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Zależy od nauczyciela, jak jest jakiś w porządku to dostaniesz pozytywną jeżeli w 2półroczu będziesz się uczył

Ale jak jakiś nauczyciel z trudnym charakterem to zapewne będziesz musiał poprawić półrocze :)

NIE MA

Opublikowano

ja mam tak polski i mate kape reszta moze byc :) Polski ja pier.... z nia dogadac sie nie idzie a z maty tym bardziej ( 3 tech.... elektryk)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

czas masz ja rok temu jak bylem w 1 gim i mialem 1 z matmy to cały 2 semestr sobie to olewalem a na koniec roku poprawilem wiec masz w chuj czasu zapytaj sie pani co musisz napisac a wg w jakiej jestes sytuacji? ja np musialem w tym roku jedna ocene poprawic i juz nie bylem zagrozony ;)

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

ja musze szybko poprawic bo mam miesieczne prakty w maju i do budy nie bede chodzil , wiec mam czas jakos do kwietnia ;/

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

U mnie jest tak, masz dwie opcje do wyboru :

1.) Normalnie wstawia Ci jedynkę do dziennika, idziesz do niej i mówisz że chcesz kartkę co będziesz musiał się nauczyć itp. i po feriach od razu zdawka.

2.) Jeśli nauczyciel wie że Ciebie stać na pozytywne oceny , to oferuje Ci taki sposób że drugi semestr musisz mieć wszystkie oceny pozytywne ( jeśli dostaniesz jedynkę to musisz poprawić )

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...