Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Urozmaicenia...

IseeU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym, aby każdy w tym temacie pisał, co poleca dodać na server, aby urozmaiciło to grę, przyciągnęło graczy-wolałbym bez propozycji ratów alchemii, expa/sp, free silków itd, aczkolwiek jak ma to się jakoś do innych urozmaiceń to proszę bardzo.

Oto kilka ode mnie:

wg mnie teraz jest straszny popyt na servery poniżej 110 capu (70,80,90 oraz 100), lecz większość ludzi idzie na te 110 i wyżej, dlaczego ? Ponieważ po wbiciu 110lvla można dropić coiny aby zdobyć egy set i przez to też jest co robić, bo ponizej 110 zabawa opiera się na stawieniu X gf i dropieniu sunów, a gdy ich nie ma ... to praktycznie nie ma nic do roboty.Dlatego też moje propozycje tyczą się do tych serverow (max 100) :

ja widzę to tak, server z capem 80 raty exp/sp x5/x10, jeżeli można (chyba wszystko można) odblokowanie B4 w cave (bądz też odblokowanie całego cave z mobami 60-80-najlepiej zmienione lvle, nie dodawanie tam sniperow itd-one tam nie pasują) i pare razy dziennie spawnowałaby sie meduza z 85lvlem, ale przed nią oczywiście trzebaby ubić 4 podstawowe uniki, które miałyby 80lvle i shimno z 80lvlem, z meduzy dropiłyby jakieś monety (zaraz opiszę po co), ale nie dostawałoby ich tylko pt, które ubiło. monety dostawałoby każde pt, które ubiło więcej niż 20% hp (aby nie wchodzili ludzie osobnymi postaciami, którymi nie biją po monety, oraz aby monet nie dostawali tylko ci, którzy maja premki, dmg scrolle itd), pt w którym był killer dostawałoby po 5 monet, a reszta po 3.

Po co monety ? Itemy 8dg extra, czyli wszystko na 80lvl (cały set 80lvl,acc oraz weapony), które miałoby lepsze dmg niż sun 64-nie dużo, ale tyle, by zachęcić.

Monety również możnaby zdobywać za karawanki powyżej 3*-5* jednak nie miałyby one wpływu na ilość monet, aby nie było łatwe zdobycie itemow extra-za karawane 3*-5* z jg-dg otrzymywałoby się 1monete, jg-ht 3 monety, jg-samar 5 monet i jg-const 7 monet-w tym samym czasie byłby naliczany licznik hunterom-co do tego to jeszcze nie mam pomysłu i co do thiefów również (aby nie było tak, że ludzie rozwalają peta z towarem, biorę drugim charem-thiefem i mają coiny).

Przykładowo cały set (6 czesci) kosztowałby 60 monet, a broń-35. Broń możnaby również pozyskać z FGW, ale nie trzebaby niczego zmieniać, po prostu bron sun ze statami 0% wymieniana byłaby na 8dg EXTRA, dlaczego 0%, aby nie robili ludzie GF i dropili suny, by wymienić je na bron EXTRA.

Aby pozyskać monety, raz w tygodniu byłby realizowany event, w którym byłyby do wygrania monety oraz jakieś dodatki z IM, wyglądałby tak: na stronie ludzie zgłaszaliby swoje kandydatury do pvp eventu, aby było sprawiedliwe każdy musiałby startować w secie npc z npc bronią (zasady pvp chyba kazdemu wiadome, z eu niedozwolone:bless,irony z warka, z chn castle shield z bicheonu, mana shield na strow[bo pvp bedzie sie ciagnęło, a dużo ludzi będzie] oraz wallów i moja propozycja jest taka, dwóch gmów, jeden nadzoruje pvp chinczyków, drugi europejczykow, bo wiele osob twierdzi, ze jest kiepskie pvp eu vs chn i w finale biłaby się najsilniejsza osoba z chinczyków vs najsilniejszemu z eu) no i zrobić zestawienie, najlepsza trójka z chinczyków oraz europejczyków, osoba 3 miejsce-1coin, 2miejsce 2 coiny, 1 miejsce 3 coiny, a osoba, która wygra finał dostaje 3 coiny za 1 miejsce w swojej rasie+3 dodatkowe coiny za wygrany finał.(coiny-monety), ale żeby inty nie były lekceważone (pvp event przykladowo w niedziele-wiecej czasu, a event dla intow w sobote) to mieliby unique event, oczywiscie aby wszystko nie było takie proste(full IM i najlepsza bron wygrywa) to unik byłby gdzieś schowany i przy nim by stał GM, ktore party pierwsze znajdzie te go bije (nie ksujemy) i po killu spawnowany byłby kolejny unik, ale party, które ubilo nie mogłoby brać już udziało, nagroda-po 2 coiny dla każdego z pt.

Oczywiście trzeba więcej sposobów na otrzymanie monet.

Co myślicie o tej propozycji i jakie macie swoje ?

supremeLogo1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...