Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wbic na admina nie znajac hasla WinXp oraz vista

michal31053

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko !

Jestem Michał

mam do Was wszystkich takie pytanie jak moge np. ominac w viscie na Technologi wymagajace uprawnienia administraora do wszystkiego . albo najlepiej jak zlamac takie haslo ;]

Kolejne moje pytanie da sie uzyskac dostep do wszytskich hasel ktore sa na serwerze ? i jak to zrobic ;] ?

Win xp jak zrzucic hasla kiedy mam poblokowane funkcje typu uruchom panel sterowania ... ?

Z góry dzieki za pomoc

Opublikowano

nie można ominąć, można usunąć bez możliwości przywrócenia

nie można mieć dostępu ze zbyt małym zasobem wiedzy to sobie odpuśc

tak samo jak pierwsze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

możesz próbować z tym trybem awaryjnym albo jeśli masz taką możliwość to tak: (do tego będzie potrzebny pen drive i płyta z systemem operacyjnym)

nagraj lub weź [jeśli już masz] płytkę z jakimś systemem do napędu i ustaw bootowanie z płyty

system uruchomi ci się z płyty a ty będziesz mógł z folderu Windowsa na kompie skopiować plik "sam" jak dobrze pamiętam jest on w folderze windows/system32/config albo repair, nie pamietam teraz za bardzo ale któryś z nich

wtedy jak skopiujesz to w chacie wrzucasz na kompa i programem rozkodowywujesz to co tam jest i po konwersji będziesz miał napisane jakie są konta, uprawnienia i hasła

może to nie jest za łatwy sposób ale nie usuniesz przypadkiem całkiem hasła do admina, znajomy (jak jeszcze w gim byliśmy) to tak zrobił, hasło do admina skasował i później się nauczyciel skapnął no i... lekka kiszka była ;p

trochę bardziej skomplikowany ale też nie za trudny do wykonania

Opublikowano

@up. Nie rozumiem. Przy bootowaniu z płyty włączy się instalator... To ma być płyta instalacyjna Windowsa, czy wypalony cały Windows, już zainstalowany???

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

wypalony cały windows na płytce, hmm... jakby to ująć... tak jakbyś instalował windowsa na płytę, jak na zwykły dysk. Później ustawiasz bootowanie i wtedy odpali ci normalny windows ale z płyty, a wtedy masz pełny dostęp do plików windowsowych na dysku komputera

a i też zapomniałem napisać, że na penie też możesz oczywiście mieć windowsa

@ może napisałem trochę zagmatwanie, ale jeśli coś będzie nie jasne to jakoś... napiszę to lepiej ;]

Opublikowano

@Up

Windowsa na pendrivie ?

A nie linuxa ? -,-

Zależy od długości hasła.

Nieraz, programy łamią hasło kilka godzin / dni / tygodni .

Zależy od długości, i czy zawiera znaki specjalne.

Polecam wypalić jakąś bootowalną CD gdzie jest możliwość zmiany / lub całkowitego usunięcia hasła.

Opublikowano

Jest taki program : "OphCrack" (jakoś tak) jego wypalasz na płytke i przy starcie systemu uruchamia Ci sie ten program i tam pisze hasło :)

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego że pisze, najpierw musi je zdekodować , a jak napisano w zależności od hasła i słownika to może trochę potrwać

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...