Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pamięć RAM

rafix2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przez program CPU-Z zobaczyłem, że mam 2 kostki pamięci RAM po 512 MB firmy KINGSTON PC2-5300 (333MHz).

Gdy kupię np. pamięć 2 GB firmy GoodRam PC-5300 tylko, że z inną częstotliwością taktowania, to będzie wszystko działać? Czy muszą być takie same częstotliwość taktowania wszystkich kostek RAM jakie mam w kompie?

Opublikowano

Zawsze działają wszystkie tak jak najsłabsze

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Moja płyta główna obsługuje 4 x DDR2 800 / 667 / 533 MHz, Dual Channelmax. 8 GB, non-ECC, niebuforowana. Więc nie wiem skad te kostki 333 MHz. Jak mam 2 kostki 333 MHz to jak kupie kostke 2GB 667 MHz to bedzie wszystko działać?

Proszę o szybką odpowiedź!

Opublikowano

powinno ale niekoniecznie w dualu. sprawdziłeś jak działają te co masz ? co pisze przy postach jak uruchamiasz komputer ? powinien być opis trybu pamięci widoczny wyraźnie wytłuszczonymi literami

penryn_krecenie2.jpg

Post.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

też miałem problemy na starym kompie jak dokupiłem ram, najlepiej pokombinować ze slotami tzn. włożyć nową kość do innego slotu, jeśli nic to nie da, tamte 2 starsze kości przełóż do tych dwóch pustych slotów, a nową włóż tam gdzie były stare

nie jestem też pewien ale możesz spróbować zmienić taktowanie nowej karty w biosie, na takie jak mają stare, nie wiem czy to coś pomoże ale spróbować warto ;]

Opublikowano

pamięci by właściwie działały należy umieścić w odpowiednich slotach, a jak to rozpiska zawsze na stronie producenta płyty albo kombinować samemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...