Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Navicat nie podłącza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtiam ,dzisiaj mam do was sprawę związaną z Navicatem.

Otóz to ,że gdy robilem rok temu serwer hamachi to wszystko działało min.

Strona

Serwer

Navicat

Ale z miesiąc już robie swój serwer i zawsze nie zadziała navicat

instalowalem od nowa pliki i z 20 razy już go robilem i nadal w navicat jest bład mysql

- passy prawidłowe

- hamachi i serwer włączony

- navicat przeinstalowalem

I co ? Może muszę uruchomić porty?

Ale w sumie wtedy bez portow dzialo :)

Liczę na waszą pomoc! Będa + i 5 ;)

Opublikowano

mysql -u root
CREATE USER 'login'@'%' IDENTIFIED BY 'hasło';
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'login'@'%'  IDENTIFIED BY 'hasło' WITH GRANT OPTION;
quit

Po każdym kodzie musisz dać enter czyli np jak piszesz mysql -u root dajesz enter i wpisujesz to co niżej enter , potem znowu wpisujesz kolejne enter i potem quit i enter

Przy VirtualPC możesz pokolei skopiować te 4 kody i pokolei wklejać możesz tak zrobić za pomocą edit>>paste automatycznie wpisze to co skopiowałeś ( w miejsce login,hasło podaj swój login i hasło)

Natomiast przy VirtualBox musisz ręcznie przepisywać te kody.

Pomogłem? daj +

Opublikowano

Ale jeśli pisze, że pasy ok, czyli w maszynie dziłają, to problem nie leży po stronie pasów, tylko sieci.

Jeśli używasz VirtualPC upewnij się, że w ustawieniach masz wybraną kartę sieciową hamachi.

To samo w VirtualBox - ale w Virtual box miałem identyczny problem - też navi nie łączyło, a jak odpaliłem w VirtualPC, to smigało :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mysql -u root
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'login'@'%'  IDENTIFIED BY 'hasło' WITH GRANT OPTION;
quit

Po każdym kodzie musisz dać enter czyli np jak piszesz mysql -u root dajesz enter i wpisujesz to co niżej enter , potem znowu wpisujesz kolejne enter i potem quit i enter

Przy VirtualPC możesz pokolei skopiować te 4 kody i pokolei wklejać możesz tak zrobić za pomocą edit>>paste automatycznie wpisze to co skopiowałeś ( w miejsce login,hasło podaj swój login i hasło)

Pomogłem? daj +

Robie własnie tak i daje enter ale nadal jest kicha

mysql -u root
quit

Pomogłem? daj +

Robie własnie tak i daje enter ale nadal jest kicha

Ale jeśli pisze, że pasy ok, czyli w maszynie dziłają, to problem nie leży po stronie pasów, tylko sieci.

Jeśli używasz VirtualPC upewnij się, że w ustawieniach masz wybraną kartę sieciową hamachi.

To samo w VirtualBox - ale w Virtual box miałem identyczny problem - też navi nie łączyło, a jak odpaliłem w VirtualPC, to smigało :)

Ale niestety w VirtaulPC nie mam hamachi network interface i mam ustawioną kartę sieciową w VirtaulBOX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...