Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hasło Do Sieci - Jak ustawić?

S0NikX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem sobie Router D-link Dir-600 (z wifi)

Router rozsyła mi sygnał po całym domu czasami mam wrażenie ,że internet chodzi wolniej

a tylko ja korzystam w domu z neta przykładowo? Ktoś być może łączy się do mojej sieci ,bo nie mam

hasła dopiero go kupiłem i jestem ciemny w tych sprawach.

Podobno trzeba to zrobić na http://192.168.0.1

loguje tam ale co dalej ? Pewny pan mi kazał wypisywać Ip komputerów z domu

i tylko dać im prawa do korzystania z internetu ale nie wiem jak a w domu ogólnie z Wifi łączy się

czasami PlayStation3 i Notebook ? Ale ja nie chce nadawać żadnych praw na IP.. Chciałbym po prostu

mieć to na hasło. Ktoś orientuje się w tych sprawach?

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

normalnie wejdź do panelu zarządzania i włącz szyfrowanie w ustawieniach wifi wpisz hasło i gotowe

masz manual tam opisane dokładnie jak to zrobić Setup > Wireless Settings (Manual Wireless Network Setup) i tam ustawić , nie wiesz jak ustawiać co innego nie ustawiaj bo nie ma sensu w sieci małej domowej

dla ułatwienie po polsku : http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=dir-600%20instrukcja&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CB8QFjAA&url=ftp%3A%2F%2Fftp.dlink.cz%2Fdir%2Fdir-600%2Fdocumentation%2FDIR-600_man_revB_3.00_all_pl_20100212.pdf&ei=xt4ZT-fWL8qP4gS0-4GWDQ&usg=AFQjCNFsBtopWj4cK_wqzSXqiy0viw-7wA&sig2=oxllGAZ7RzXT2hg_VxWwZQ&cad=rjt

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak. Jak ustawiłeś, żeby podczas podłączania WI-FI było wymagane to hasło to tak. Zrób dla pewności jeszcze filtrowanie adresów MAC. Dodasz wszystkie adresy, co posiadają twoje urządzenia w domu i masz pewność w 100%. Czyli jak ktoś zgadnie twoje hasło to i tak się nie połączy, ponieważ nie jest dodany jego adres MAC.

Opublikowano

po co filtrowanie spowolnić i jeszcze dodatkowo sobie utrudniać jak będzie podłączał nowy sprzęt?

wątpię by mieszkał koło niego na tyle ktoś zdolny wy w ogóle włamać mu się do sieci a nawet jeśli mu się ktokolwiek włamie to co za problem zmienić MAC, sam to robie na sieciach z zabezpieczeniami dla filtrowania MAC. zamiast utrudniać ułatwia to strasznie dostanie się do sieci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...