Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-TUT]Minecraft 1.1 Co? Gdzie? I jak?

Nygol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAJCIE

Ostatnio na forum pojawia sie wiele pytań skąd pobrać Minecrafta 1.1, jak zainstalować mody itp?? Dziś postaram sie wam pomóc.Na forum jest pewnie pełno takich tematów ale chciałem to wszystko uporządkować w jedno. Więc zaczynamy.

1.Skąd pobrać i jak poprawnie zainstalować?

Więc zaczynamy.

Pobrać możecie z tąd:

http://www.multiupload.com/GSARXJWT3B

Skan:beztytuunwm.png

Instalujemy normalnie jak gry czyli do /Program Files . Po instalacji pokażę się nam ikonka na pulpicie pod nazwą Minecraft (logiczne).

Odpalamy ją i zaznaczamy ptaszek przy "Force Update". (SS podam niedługo)

W tym momencie aktualizuje nam się do najnowszej wersji.

2.Jak zainstalować mody??

Do 95% modów potrzebny jest "ModLoader" nie będę umieszczał do niego linku po prostu odeśle was do tematu z X-Ray'em do 1.1 i "ModLoaderem".

Oto link:

http://www.mpcforum.pl/topic/529511-dl-x-ray-11/

Dla Windows XP otwieramy Start->Uruchom. W uruchom wpisujemy %appdata% i automatycznie otwiera sie nam folder w którym znajduje sie .minecraft->bin

Dla Win7\Vista Start na dole w wyszukiwarce wpisujemy %appdata% i automatycznie otwiera sie nam folder w którym znajduje sie .minecraft->bin

Mody i Loadera wrzucamy wszystko do .minecraft/bin i w plik minecraft.jar. Plik *.jar otwieramy za pomocą WinRAR'a. Szukamy tam folderu "META-INF" który nalezy usunąć. Niema?? W takim razie kliknij w WinRAR na "Ścieżka" i szukamy tam "Meta-INF/" i każdy plik z taką scieżką usuwamy.

Dobra zrobiłem to i co teraz?? Wszystkie mody wrzucamy własnie do minecraft.jar. Mają one byc wrzucone bezpośrednio do Minecraft.jar

Postaram sie szybko dodać SS'y i kolorki :-)

Jeżeli macie jakiekolwiek wątpliwości/Pytania. Pisać pod postew/W tym temacie. Poradnik robiony specjalnie dla każdego kto jest newbie (tak jak ja).

hcq0.png

Opublikowano

ModLoader'a mam, usuwam meta-inf i minecraft mi się nie ładuje do końca. Po prostu stoi i dupa, nie idzie dalej. Robię po kolei: minecraft./bin/minecraft.jar/ usuwam meta-inf/ wrzucam moda (single player commands), włączam minecrafta i się zacina...

Opublikowano

Stoi w sensie??? Czarny ekran po włączeniu ???

@Down jak byś zauważył to jest Multi :P

hcq0.png

Opublikowano

Refresh

@Sortsafir

a folder META-INF usuwałes czy jest on w surowej wersji?? (Chodzi mi dopiero zainstalowany?)

hcq0.png

• 1 rok później...
Opublikowano

ModLoader'a mam, usuwam meta-inf i minecraft mi się nie ładuje do końca. Po prostu stoi i dupa, nie idzie dalej. Robię po kolei: minecraft./bin/minecraft.jar/ usuwam meta-inf/ wrzucam moda (single player commands), włączam minecrafta i się zacina...

Po prostu usuń cały folder Minecraft nastepnie wlacz Minecraft Launcher zaznacz Force Update i kliknij Enter Game i na 100% załaduje ci się do końca i potem znowu

Dla Windows XP otwieramy Start->Uruchom. W uruchom wpisujemy %appdata% i automatycznie otwiera sie nam folder w którym znajduje sie .minecraft->bin

Dla Win7\Vista Start na dole w wyszukiwarce wpisujemy %appdata% i automatycznie otwiera sie nam folder w którym znajduje sie .minecraft->bin

Mody i Loadera wrzucamy wszystko do .minecraft/bin i w plik minecraft.jar. Plik *.jar otwieramy za pomocą WinRAR'a. Szukamy tam folderu "META-INF" który nalezy usunąć. Niema?? W takim razie kliknij w WinRAR na "Ścieżka" i szukamy tam "Meta-INF/" i każdy plik z taką scieżką usuwamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...