Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akali, Nasus, Evelyn - jakie buildy?

KoFiv6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ostatnio kupilem sobie pare postaci takie jak w temacie Akali/Nasus Evelyn mozecie mi podac jakies stronki z poradnikami lub napisac sami do nich build? Z gory thx.

Akali pod ap najlepiej ;p

Opublikowano

Posluchajcie on wbił na mpc spytac was a nie moba fire...

Co do buildów to tak:

EVELYNN

zaczynasz z :

Boots of speed i 3x Health Potion

Później składasz z tych butków:

Boots of Mobility następnie Trinity Force (zaczynając od sheena) nastepnie budujesz guinsoo's rageblade zaczynając od pickaxe (kilofa) Robisz Guardian Angel by nie padać często i kończysz na Hextech gunblade i Banshee's Veil

Skille i Masterki:

dsdsqq.jpg

Masterki oczywiście wkładasz w attack damage

Masterki: 9/0/21..

Polecam spells takie jak: Ghost i Ignite, Flash i Ignite lub Ghost i Exhaust

AKALI:

Zaczynasz tak jak Evelynn czyli Butki i 3x potion

Później składasz hextech revolver no i mercury's Treads

później składasz Rylai Crystal Scepter zaczynając od Giant's belt później Lich bane zaczynając od sheen'a

dalej Rabadon Deathcap, Hextech gunblade kończąc na Void Staff i Guardian Angelu..

Skille i masterki :

skillsa.jpg

Masterki wkładasz w Ability Power i attack damage

Masterki: 21/9/0

Polecam do niej Spells takie jak : Ignite i Flash lub Ghost i Exhaust (jeśli nie masz lvl na Ignite ani flasha) jak masz lvl na ignite to zamieniasz exhaust z ignite ;>

NASSUS:

Zaczynasz od Regrowth Pendant i 1x Health Potion następnie Philosopher's Stone i Mercury's Treads

Następnie budujesz: Glacial Shroud, Sunfire Cape

Później Banshee's Veil i Trinity Force zaczynając od Sheen'a

Na koniec: Frozen Heart i Force of Nature.

Skille i masterki:

nasus.png

Masterki oczywiście wkładamy Armor i Magic Ressist

Masterki: 0/22/8

Za błędy w nazwach przedmiotów przepraszam ale pisałem z pamięci mógł wkraść się błąd.. Mam nadzieje że pomogłem :)

@edit: a po drugie lepsze buildy masz tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/528144-spis-wszystkich-poradnikow-w-dziale/

Summoner Nick: DailyMotion

Region: Eu East&Nordic

Level: Cały czas rośnie

Postać: Irelia, Nidalee

1890551d27afb7d408a302aef2eb94fd.gif?1328103313

<facepalm>

Jak pomogłem Kliknij Lubie To ;>

Opublikowano

Posluchajcie on wbił na mpc spytac was a nie moba fire...

Co do buildów to tak:

EVELYNN

zaczynasz z :

Boots of speed i 3x Health Potion

Później składasz z tych butków:

Boots of Mobility następnie Trinity Force (zaczynając od sheena) nastepnie budujesz guinsoo's rageblade zaczynając od pickaxe (kilofa) Robisz Guardian Angel by nie padać często i kończysz na Hextech gunblade i Banshee's Veil

Skille i Masterki:

dsdsqq.jpg

Masterki oczywiście wkładasz w attack damage

Masterki: 9/0/21..

Polecam spells takie jak: Ghost i Ignite, Flash i Ignite lub Ghost i Exhaust

AKALI:

Zaczynasz tak jak Evelynn czyli Butki i 3x potion

Później składasz hextech revolver no i mercury's Treads

później składasz Rylai Crystal Scepter zaczynając od Giant's belt później Lich bane zaczynając od sheen'a

dalej Rabadon Deathcap, Hextech gunblade kończąc na Void Staff i Guardian Angelu..

Skille i masterki :

skillsa.jpg

Masterki wkładasz w Ability Power i attack damage

Masterki: 21/9/0

Polecam do niej Spells takie jak : Ignite i Flash lub Ghost i Exhaust (jeśli nie masz lvl na Ignite ani flasha) jak masz lvl na ignite to zamieniasz exhaust z ignite ;>

NASSUS:

Zaczynasz od Regrowth Pendant i 1x Health Potion następnie Philosopher's Stone i Mercury's Treads

Następnie budujesz: Glacial Shroud, Sunfire Cape

Później Banshee's Veil i Trinity Force zaczynając od Sheen'a

Na koniec: Frozen Heart i Force of Nature.

Skille i masterki:

nasus.png

Masterki oczywiście wkładamy Armor i Magic Ressist

Masterki: 0/22/8

Za błędy w nazwach przedmiotów przepraszam ale pisałem z pamięci mógł wkraść się błąd.. Mam nadzieje że pomogłem :)

@edit: a po drugie lepsze buildy masz tutaj: http://www.mpcforum....nikow-w-dziale/

Dziekuje ci za zrozumienie mam nadzieje ze bd wiecej takich pomocnych osob jak ty ;_)
Opublikowano

Akali - ostrze dorana > merkurki > kryształowe berło ( wiem, że później, ale jak się ogarnie na 7 lvlu pas giganta to w late game kosa ), mieczo pistolet hextech > ostrze guinwsoo.

Nasus - tarcza dorana > tabi ninja > moc trójcy > anioł stróż ( ten o przywraca po fragu 750 hp ) > słoneczna peleryna i później te 76 na magie i coś na atak.

na evelyn nie mam, bo nie gram.

do 3 - 4 itemów ci podałem według mnie najlepsze buildy, bo później to już praktycznie koniec gry mam i uzupełniam braki.

Opublikowano

To są moje build'y (Składam tak bo już mam runy na Nasusa, Akali)

Skille dodajesz według swojego uznania.. np. potrzebny ci slow na Nassusie to dodajesz slow'a etc.

Nasus:

DMG: (Startujesz od Vampiric Scepter)

Berki / Mercury, Bloodthrister, Trinity Force, Warmog, Atma, Guardian Angel / Tiamant

Tanko-Support: (Startujesz od Regrowth Pendant)

Shureyla's Reverie, Mercury, Warmog, Atma, Guardian Angel, Aegis of the legion / Frozen heart

Akali: (Startujesz od Doran Blade / boots)

Hextech GunBlade, Sorcerki, Rylai's Crystal Scepter, Lich Bane, Mejai's Soulstealer / Rabadon, Void Staff

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...