Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Riven - porady, buildy, runy.

PARANO1D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie proszę o buildy do riven runki i jakieś porady buildy takie offtankowe mile widziane.Możecie też pochwalić się własną opinią na temat tego championa,jak spodoba mi się jakiś build będę dawać "lubię to".

Opublikowano

Runki typowe pod offtanka.

Maksuj Q > E > W

Build;

buty + 3 hp poty / doran's blade

dorans blade / buty +3 hp pot

Frozen melat - ten mlotek /benshee

Mercury z butów

Warmog

Atma

IE

potem wedlug enemy

actanie.jpg

Opublikowano

Doran blade na off tanku??? Powodzenia Życzę.

Maksujemy W > Q > E - Najpierw w W, ponieważ ma całkiem duży dmg i ogłusza, następnie Q, a potem E

Składamy:

* Doran's Shield

* Merkury

* Wirggla

* Yomumu

* Frozen Maleth

* Warmog - Trinity Force (do wyboru)

* Atma (sprzedajemy dorana)

* Infinity (sprzedajemy Wirggla)

Opublikowano

Po co Ci doran's shield, skoro praktycznie przy każdym z harasow nie tracisz hp? Masz shielda.

Yummu na Riven? Jest to calkowicie zbędny, cd w late i tak jest mały, a ten przedmiot zajmuje tylko miejsce.

Po kij Ci TF? To jest zbędne. -.^

Atme skladasz ostatnią? To gra tyle będzie trwać ?

Aha i po co maksujesz W, skoro czas się nie przedluża. To jest aby przerwać czyjeś ulty, wykluczyć kogoś na chwie z TF'a.

ps. Mamy aż 7 slotow w eq? (na serio? :D)

actanie.jpg

Opublikowano

@up trolololo teraz już się chyba W nie maksuje przez tego nerfa.

Mój build z przed nerfa:

* buty + 3 poty (ewentualnie cloth+5 potów)

* brutalizer

* buty sytuacyjnie

* bloodthrister

* frozen

* yomumu

* guardian.

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

@up trolololo teraz już się chyba W nie maksuje przez tego nerfa.

Mój build z przed nerfa:

* buty + 3 poty (ewentualnie cloth+5 potów)

* brutalizer

* buty sytuacyjnie

* bloodthrister

* frozen

* yomumu

* guardian.

Wiem że był nerf, ale i tak warto w to maksować. Nie wierzysz zapraszam na EU West, wygrywam nią prawie każde rankedy.

Opublikowano

@Prostyy2

Jak jesteś nieogarem to padasz w każdym tf. Niestety ja jakoś nie padłem w tf chyba że byłem focusowany przez wszystkich z wszystkim szajsem jaki mają.

@Smug

Ostatnio nie grywam riven, gram junglerami a nią nie mam zamiaru narazie junglować. :)

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

Maksujemy W > Q > E - Najpierw w W, ponieważ ma całkiem duży dmg i ogłusza, następnie Q, a potem E

Po 1. W > E > Q, E jest ważniejsze od Q - Q robi nam tylko za cc + lekkie dmg, shield jest ważniejszy niż +10-50dmg, lol.

2. Doran przydaje się, jak już musisz nią iść na lane'a, co jest już głupim pomysłem.

exhaust + smite

Buty MR,

Wriggles <--- w late sprzedajesz i 2x BT

Warmog

Atma

Bloodthirster

Guardian Angel

Infinity nawet nie potrzebne, bo nie walimy krytów, a dodatkowy life steal też coś da.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Po 1. W > E > Q, E jest ważniejsze od Q - Q robi nam tylko za cc + lekkie dmg, shield jest ważniejszy niż +10-50dmg, lol.

2. Doran przydaje się, jak już musisz nią iść na lane'a, co jest już głupim pomysłem.

exhaust + smite

Buty MR,

Warmog

Atma

Bloodthirster

Guardian Angel

Infinity nawet nie potrzebne, bo nie walimy krytów, a dodatkowy life steal też coś da.

Mniej więcej coś takiego rozkminiłem.
Opublikowano

exhaust + smite

Buty MR,

Warmog

Atma

Bloodthirster

Guardian Angel

Nie wiem po co 2 BT skoro ma być pod offtanka. Zamiast 2 można 1 i frozen maletha. Twoim zadaniem wbić się w tf, jak najdłużej przeżyć i dobijać resztę. Reszta może być

Opublikowano

Jak czytam te wasze komentarze smiać mi się chce :D Najlepszy build podał Prostyy praktycznie moja każda gra z nim na rakedzie 17-5-x i podobne

Opublikowano

A mówcie Sobie, bla bla bla. Gram riven dosyć sporo, 90 rankedow rozegranych, 83,5 % win.

A każdy normal riven, to praktycznie insta win. Na rankedy nie co trudniej, ale ten build co podalem niszczy wszystko.

actanie.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...