Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer i pliki by sherer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem. Gdy robię serwer na plikach by sherer w VirtualBox w kartach sieciowych nie mam do wyboru Hamachi, i gdzie włożyć spolszczenie gdy się zrobi jak serwer będzie gotowy do metin2008 czy 2010 ? Z Góry dzięki za pomoc mam nadzieję ,że będzie szybka dam ++!!

Opublikowano

Spróbuj przeinstalować hamachi.

Co do spolszczenia zależy czy to SF2006 jeżeli 2006 to do metina 2008 ,a jak SF2010 to musisz zrobić laucher i wrzucić go do Metina 2010

Opublikowano

Co do jakie to będą pliki zależy jakie wrzucisz na FTP serwera ^^

Zobacz czy w panelu sterowania masz kartę sieciową hamchi, sprawdź również czy zapora lub antvi virus jej nie blokuje

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Kartę hamachi na 100% coś blokuje...

Co do spolszczenia wrzucasz je do katalogu z głównym metinem...

A co do wypowiedzi Pon.Lok to chodziło mu o pliki serwerowe i jeśli już coś to nie ftp tylko sFTP...

Pozdrawiam!

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Opublikowano

Sprawdzę to z hamachi itp. To się będzie zgadzało chyba, :). Ok z głównym metinem ale 2008 ?. Pliki serwerowe mam Sherera jest to jeden plik .vdi.

Opublikowano

Witam,

Właśnie przed chwilą byłem na team viewer z Pcimiu. Odinstalowaliśmy VirtualBoxa i zainstalowaliśmy, nadal nie było widać hamachi ;/. Jeśli ktoś się na tym zna proszę o kontakt na gg 4226802 lub tutaj ;) Podam TeamViewera...

Opublikowano

W ustawieniach VirutalBox>> Ustawienia >>>Sieć >>>>I tam będziesz miał Moskowana karta sieciowa (bridged) pod spodem masz nazwa wybierasz Hamachi Network Interface>>Uruchamiasz >>logujesz się : root hasło : mpcforum.pl >>>sysinstall>>>configure>>Networking>>>Interface>>>ustawiasz wszystko>>Potem /etc/rc.d/netif restart >> logujesz się dajesz login root hasło mpcforum.pl dajesz ./start i gotowe

Szczegółowy filmik :

http://www.youtube.com/watch?v=Z73U3DeKljI&feature=player_embedded#!

Opublikowano

Tak. Wejdzie ktoś może ze mną na mój komputer na team viewer. ?? Na plikach by sherer jest ułatwione też ,że się nie wychodzi tym etc... tylko od razu ./start ale nie mam tego hamachi chciałbym to na team viewer z kimś zrobić :) Napisz na gg 4226802. Za pomoc i gdy serwer zadziała dam GM. :)

Prosiłbym o szybką odpowiedź chciałbym jutro mieć gotowy serwer a pliki mam by sherer 3.0 mogę pobrać te nowe ulepszone , ale Sherer musi dać na inny hosting pliki ponieważ megaupload zostało zamknięte: :)

Proszę o szybko odpowiedź dam + za działający serwer i GM!!!

Z góry dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...