Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Dobry komputer a gra ścina na ultra.

angertwopower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam taki sprzet:

i7-2630qm

NVidia GeForce GTX 560M

Ram: 8 Gb

a w battlefielda gram na niskich detalach (wtedy mam 60-80 fps) gdy ustawie detale na ultra to mam 15 -19 fps.

Czego to jest wina? Co wymienic w kompie i na co konkretnie , żebym mógł pograć przynajmniej na wysokich przy 40-50 fps-ach?

gram na rozdzielczosci 1920x1080 , nie wszystko ustawilem na ultra tylko grafike (bez zasiegu widzenia itp) i mam takie lagi.

z gory dziekuje za pomoc.

1zmo0ar.jpg
Opublikowano

No to masz odpowiedź, laptopy nie nadają się do gier tym bardziej do tak wymagających jak Battlefield 3, ponieważ posiadasz mobilną kartę graficzną co symbolizuje literka "M" po nazwie karty, nie zagrasz na "ultra"

mjwpat.png

Opublikowano

Każdy ci to powie, że laptop nie nadaje się do gier, i choćby nie wiem jakie miał podzespoły i tak będzie gorszy od zwykłego PC.

Taka prawda :)

mjwpat.png

Opublikowano

Człowieku graj na low tak jak ja albo kup konsole

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

A gdybym mial PC o takich samych parametrach, tylko bez "M" to bym prawdopodobnie gral na ultra?

Tak grał byś, ponieważ wersja mobilna to, takie gowno pomiędzy Super kartą graficzną a jakimś shitem, połownicza itd...

Ma po prostu 50% mniejsza wydajnośc od karty do pct'a.

OndteAw.png
Opublikowano

Sorry ale laptop do lepszych gier Typu Battlefield3, The Run, Skyrim to szajs. Sprzedaj go i kup sobie PC :) lub konsole

Jeśli pomogłem daj + jeśli nie pomogłem też walnij + =)

Opublikowano

Dopiero Alienware za 13k z HD6990M uzyskuję wynik GTX560, czyli komputera za 3k zł

oj nie prawda kupiłem PC za 2,200 w czerwcu

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=59682&s=61601&s=51102&s=59311&s=62235&s=15240&s=62240&s=35252&s=37907

teraz droży miedzy innymi twardziele bo Tajwan zalało btw. BF3 na TYM komputerze chodzi mi na ULTRA w rozdzielczość 1600x900 a nic nie podkręcany

Opublikowano

Ja mówię oczywiście w rozdziałce FHD i wyżej :)

Do niższych rozdzielczości to może tak. 1600x900 to nie FHD pamietaj. FHD=1920x1080

Opublikowano

HD to jest 1600*1024, a Full HD to 1920*1080 ;D

W PcFormacie ostatnio był artykuł o Bf3, i były pokazane dwa laptopy w przedziale do 5tyś, na których Bf3 chodził w fhd na ultra ;D z +40 fps :)

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...