Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] VirtyalBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem wzceśniej mi all dobrze chodziło teraz po 2h od ostatniego włączenia bazy danych mi wyskakuje takie coś:

przechwytywanieyx.jpg

Robiłem reinstakie i nadal nic ;/

Jasio90.png
Opublikowano

Jak nie to przepięcie/ walnieta plyta lub może nie ma zaślepki na płycie ( rzadko stosowane rozwiazanie)

Bo ewidętnie widać że to wina karty sieciowej.

Opublikowano

Dodajesz tylko 1 server do VB ?

kiedyś wyskakiwał mi error jak chciałem dodać 2 te same servery do jednej maszyny tylko nie pamietam czy to był ten sam błąd.

Opublikowano

Włączanie lub wyłączanie karty sieciowej

Do połączenia komputera z siecią potrzebna jest karta sieciowa. Komputer można odłączyć od sieci, wyłączając kartę sieciową; wyłączenie i ponownie włączenie karty może rozwiązać niektóre problemy z połączeniem.

1. Otwórz okno Połączenia sieciowe, klikając przycisk Start4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_47.png, klikając kolejno polecenia Panel Sterowania, Sieć i Internet, Centrum sieci i udostępniania, a następnie klikając polecenie Zarządzaj połączeniami sieciowymi.

2. Kliknij prawym przyciskiem myszy kartę sieciową, a następnie wykonaj jedną z następujących czynności:

• Aby wyłączyć kartę sieciową, kliknij polecenie Wyłącz. 18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b_41.png Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.

• Aby włączyć kartę sieciową, kliknij polecenie Włącz. 18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b_41.png Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.

Po wyłączeniu karty należy ją ponownie włączyć, aby połączyć się z siecią.

Opublikowano

Musisz wejść w Biosie w zakładkę:

Advanced -> Onboard Devices Configuration -> Onboard NV Lan

i ustawiasz oczywiście [Enabled]

Lub wgraj nowe sterowniki podczas instalacji odznacz Ethernet i postepuj zgodnie z instalacją ;-)

Pomogłem daj + ;D ;***

Opublikowano

@Up no raczej nie ;x a tak apropos skąd kolega ma wiedzieć jak wejść do BIOSu ? 0.o

Wejście do BIOS odbywa się poprzez naciśniecie odpowiedniego klawisza tuż po włączeniu komputera choćby wtedy, gdy wyświetli się na monitorze cokolwiek np. ekran powitalny (logo) lub przeprowadzane są testy sprzętu (sprawdzanie pamięci, sprawdzanie procesora i podłączonych napędów). Można naciskać klawisz kilkakrotnie aż do momentu włączenia się BIOSU. W różnych modelach płyt głównych naciskamy różne klawisze.
Opublikowano

Niee... już all naprawione :) ustawienia mi się przestawiły na VB, dzięki wielkie za pomoc jaką chcieliście mi okazać :).

do zamknięcia

Jasio90.png
Opublikowano

O jezu nie rób z niego takiego.. nie powiem kogo.. panie wszechwiedzący.. Ja w edycji clienta plików serwerowych siedzę troszkę dłużej więc proszę Cie nie nabijaj postów bo już nie 1 temat widzę gdzie się wypowiadasz .. a nie masz zielonego pojęcia o edycji nawet chyba Ci pomagałem na Teamviver Napewno ma coś z kartą sieciową ..

Opublikowano

Czytaj uważnie

Niee... już all naprawione :) ustawienia mi się przestawiły na VB, dzięki wielkie za pomoc jaką chcieliście mi okazać :).

do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...