Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Kombinacja, czyli wśród graczy Sztuka Combo

Amarina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę Moderatorów o nieusuwanie tematów, gdyż wiem że taki temat dokładnie jest 2 razy ale porównałam i są skopiowane i żywcem ściągnięte z innych for, dlatego też napisałam swój własny oparty na mojej wiedzy i własnych doświadczeniach.

Kombinacja

W życiu naszym rzeczywistym pojęcie kombinacji dotyczy dyscyplin sportowych ale także matematyki, gdzie osoby po szkole miały z nią na pewno styczność a osoby młodsze poznają ją w starszej klasie a także jeszcze w innych określeniach dziedziny.

Kombinacja w świecie gry przedstawia się w inny sposób. Jest to dana możliwość zadania więcej ciosów o 1 lub 2 w zależności od poziomu rozwinięcia umiejętności. Normalnie postać zadaje 4 ciosy, lecz gdy kombinacje mamy na poziom 2 będziemy zadawali wtedy o te dwa więcej. W grze możemy ją rozwinąć do poziomu 2, gdzie pierwszy możemy uzyskać dopiero na 30 lvl naszej postaci a drugi na 50 lvl naszej postaci. Z własnego doświadczenia wiem że najlepiej sprawuje się przy postaci Wojownik Body.

Do rozwijania umiejętności Kombinacji potrzebne jest pomyślne przeczytanie 1 lub 2 książek w zależności od poziomu. Tutaj jednak od tradycyjnego czytania ksiąg umiejętności w tym wypadku na każdy poziom wystarczy nam jedna, chodzi tu o to że gdy chcemy tylko 1 poziom więc czytamy jedną a gdy już po wbiciu pierwszego chcemy drugi też wystarczy przeczytać jedną księgę.

Jednak aby ją rozwijać mamy do wyboru 3 księgi:

Sztuka Combo combo_podstawa.jpg

Zaawansowana Sztuka Combo combo_zaaw.jpg

Mistrz Sztuki Combo. combo_mistrz.jpg

Z zasady wyglądają one tak samo, jednak są w nich różnicę. Różnią się one kolorem obramowań ale także skutkiem po przeczytaniu. Mam tu na myśli bardziej czytanie ich, najgorzej czytać Sztukę Combo gdyż graniczy to z cudem aby przeczytanie było pomyślne, natomiast Zaawansowana Sztuka Combo jej wskaźnik wynosi według mnie mniej więcej 75 % a Mistrz Sztuki Combo najbardziej polecana od zaawansowanych graczy gdyż szansa na pomyślne przeczytanie wynosi 95% mniej więcej. Skalę procentowe są dobrane według mojego doświadczenia, lecz u innej osoby może ona wynieść inaczej.

beztytuuets.png
Opublikowano

Wybacz, ale jest to chyba najbardziej bezsensowny poradnik jaki kiedykolwiek widzialem

Głupcom należałoby wymyślić trudniejszy sposób rozmnażania. - Tadeusz Gicgier

Opublikowano

Spoko poradnik, troche bezsensowny, ale dobrze wykonany;d Dodam , ze dziwi mnie to ze najdrozej selaja sztuke combo jak najgorsza jest jezeli chodzi o czestotliwosc pomyslnego przeczytania.

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

jeżeli max umiejętnośc jest na 2 to po co 3 ks ?

mogłes podać info np jaka ks na jaki lvl lub po co są te 3 ks

1327749533-U104252.png

WOLNOŚĆ DLA KONOPI - KONOPIE DLA WOLNOŚCI !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Błędy językowe, błędy w konstrukcji zdań. Gramatycznych też się tu dopatrzyłem :)

Poradnik bez sensu, "Skalę procentowe są dobrane według mojego doświadczenia, lecz u innej osoby może ona wynieść inaczej." To oznacza, że podana skala procentowa nie jest wystarczająco uargumentowana, a jedynie oparta na kilku próbach jednego gracza...

Pragnę też zauważyć, że (tu znów odwołam się do ww. cytatu) w Metinie jeżeli coś jest ustalone w %, to jest ustalone dokładnie, nie ma tak, że np. jeden gracz ma 10% szans na pomyślne przeczytanie księgi, a drugi 80%... (no chyba, że korzystają z przedmiotów zwiększających takowe szanse). W dodatku wątpię, żeby podane w poradniku procenty były w jakikolwiek sposób obliczone.

Wg. mnie trash^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...