Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z OCX. POMOCY

n1ko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam windows 7 x64, gram na SroR i próbuje uporać się z ibotem ale bez waszej pomocy nie dam sobie rady. Pobrałem najnowszą wersję ibota 1.1.33 wszystko ładnie wrzuciłem mediapatchera do folderu z sror wszystko się spaczowało , potem wrzuciłem pliki hackshileda a mianowicie "Run SROR Hackshield.bat" oraz "Hackshield.jar" również do foledru z grą odpalilem plik z rozszerzeniem bat. , pojawił się launcher silka magiczny przycisk "Start" udało się odpaliłem silka :). I od tego momentu pojawiają się schody , z pliku ibot.exe utworzyłem skót na pulpicie z dopiskiem LS:5 zapisałem , ustawiłem zgodność z win xp , oraz opcję "uruchom jako administrator" jednak po klikniecu na skót pojawia się komunikat :2i1nij8.jpg

szperałem trochę po forum znalazłem poradnik w którym jest podany sposób na naprawę owych plików

Na początku chciałbym Wam pokazać jak naprawić pliki OCX

jeżeli macie problem z uruchomieniem regOCXFiles.exe, jako że niektóre pliki .dll się nie "skompilują"(oryg. compile)[nie mam pojęcia jak to przetłumaczyć xD] To jest poradnik jak rozwiązać ten problem.

Wchodzimy w:

Mój komputer>Dysk C>WINDOWS>system32

jeżeli jesteś już w tym folderze, to otwórz folder, w którym masz wszystkie pliki .dll [.ocx] (te potrzebne do ibota)

ccrpprg3N.ocx

comdlg32.ocx

mscomctl.ocx

mswinscn.ocx

tabctl3n.ocx

i "włóż" je do folderu >system32<

to co teraz zrobie jest bardzo ważne, więc czytaj wszystko uważnie,

w folderze system32 znajdz plik o nazwie CMD (u mnie był to command, może u was będzie inaczej.)

użytkownicy Win. XP, otworzyć go normalnie

użytkownicy Win. Vista, otworzyć jako administrator(prawy przycisk myszy i tam powinna być ta opcja, lecz mogę się mylić)

i wpisz w konsoli to co poniżej:

''regsvr32 C:\Windows\System32\tabctl3n.ocx''

''regsvr32 C:\Windows\System32\mswinscn.ocx''

''regsvr32 C:\Windows\System32\mscomctl.ocx''

''regsvr32 C:\Windows\System32\comdlg32.ocx''

''regsvr32 C:\Windows\System32\ccrpprg3N.ocx''

Tylko bez " "

Na początku zdziwiło mnie ponieważ w plikach ocx brakowało mi "mscomctl.ocx'' , jednak postępowałem według instrukjci a w pliku cmd.exe gdy wpisywałem powyższe komendy oprucz tej z plikiem którego nie posiadam , wywaliło mi 4 komunikaty :148zlva.jpg

kolejny sposób na naprawę tych plików

Albo można użyć innej metody jeżeli używasz visty bądź win. 7. Wyłącz UAC, wchodzisz w Panel Sterowania>Konta użytkowników i bezpieczeństwo rodziny(w XP coś takiego nie istnieje, więc z tłumaczenia może być coś dziwnego, później się poprawi jak coś)>konta użytkowników wtedy kliknij na "Change User Account Control" i ustaw na "Never Notify". Wtedy odpal OCXFiles ponownie jako admin i wtedy powinno zainstalować pliki ocx.

niestety w tym się zgubiłem ponieważ wchodzę w Panel sterowania>Konta użytkowników>a potem nic w stylu "bezpieczeństwo rodziny" nie widzę , przeszukałem wszystkie zakładki jednak nic nie znalazlem .

Jeśli ktos ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu bardzo proszę o pomoc :)

Z góry dziękuje i pozdrawiam forumowiczów.

Opublikowano

Pobierz to: http://www.ocxdump.com/ocxfiles/M/MSWINSCK.OCX

Wrzuć do System32

Kliknij "Znaczek Windowsa" + R i wpisz komendę cmd

Następnie wpisz to i ENTER

regsvr32 C:\Windows\System32\MSWINSCK.OCX

Powinno pomóc.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Dzieki za szybką odpowiedź ale nie mogę sobie z tym poradzić możesz troche opisać w krokach co mam zrobić?. Z linku który podałes nie znalazlem nigdzie download ale nie wiem czy dobrze zrobiłem wyszukałem ten plik MSWINSCK.OCX w spisie i pobrałem go z tej strony po czym wrzuciłem do system32 , jednak "Znaczek Windowsa" chodzi Tobie o start? i z tym +R i wpisz komendę cmd to już sie zgubiłem ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...