Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WIFI neostrada a prędkość

BaSicPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma problem. Dzisiaj został mi zwiększony internet z 6Mb na 20Mb, laptopa mam połączonego przez WiFi i tu pojawia sie moj problem. Na komputerze połączonym kablem mam prędkość 20+/-Mb a na laptopie w porywach 10MB...

Jak osiągnąć taką prędkość jak na kablu, dodam że wcześniej na 6MB nie było z tym problemu, żeby mieć max prędkość ...

LOG NEOSTRADA :

Stan linii ADSL Podniesiony

Standard ADSL G992_5_A

Szybkość wysyłania 900

Szybkość pobierania 21480

Tłumienie Bliski koniec : 13.0 (dB)

Odległy koniec : 6.9 (dB)

Sygnał/Szum Bliski koniec : 8 (dB)

Odległy koniec : 8 (dB)

Liczba błędnych pakietów 2

Firmware 0xe15080a

Błędne sek. w okresie 15 min 0

Błędy CRC 2

Błędne sek. w okresie 1 dnia 0

Testy programem inSSIDer

http://obrazki.elektroda.pl/9329119300_1326992740.jpg

http://obrazki.elektroda.pl/6042821400_1326992741.jpg

Prosze o pomoc !!

fiR919k.png

Opublikowano

Niestety przez WiFi nie wyciągniesz takiej prędkości jak przez kabel.Po prostu się nie da, zresztą przez kabel też nie wyciągniesz wiele więcej niż przez WiFi.No chyba ,że o czymś nie wiem.A z tego co pamiętam to neostarda,netia itp. na reklamach takie prędkości tylko ma a smutna rzeczywistość w której żyjemy wygląda znacznie gorzej niż na ich reklamach.

Opublikowano

Niestety przez WiFi nie wyciągniesz takiej prędkości jak przez kabel.Po prostu się nie da, zresztą przez kabel też nie wyciągniesz wiele więcej niż przez WiFi.No chyba ,że o czymś nie wiem.A z tego co pamiętam to neostarda,netia itp. na reklamach takie prędkości tylko ma a smutna rzeczywistość w której żyjemy wygląda znacznie gorzej niż na ich reklamach.

Zależy na ile pozwalają Twoje kable. Kupujesz neta np. DO 10mb. Jeśli Twoje kable na to pozwalają, to masz neta 10mb. Jak kupowałem 6mb, powiedzieli mi, że pełnego 6mb nie będę mieć tylko 5mb. A czasami prędkość dochodzi do 7mb. Więc nie pierdol.

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz jakiś ograniczeń włączonych bo ja u siebie też używam neta przez WiFi tyle, że z Netii <ale to raczej nie ma różnicy z czego ma się neta> i na lapku chodzi też z prędkością jak na kompie przez kable :D

Opublikowano

Na samym wifi więcej wyciąga niż przez modem to jakoś nie widać problemu w niczym 10Mbps na wifi to prawie 1mb/s a moge się założyć że normalnie na łączu internetowym nie wyciąga więcej niż 500-600 kb/s ściągając z netu

Wifi się dostosowywuje z predkością do jakości łacza jeśli nie łączy ci więcej niż 10 Mbps to pewnie łaczysz się tylko w paśmie B , albo jedno z urządzeń w nim działa, by łaczyło na wyższym należy przestawić w b/g

Nie masz takiej prędkości jak podajesz bo chyba pobił byś wszystkie rekordy w naszym kraju pod względem prędkości internetu ! Tak ci tylko pokazuje jakie jest połączenie przez modem a nie przepustowość łącza

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...