Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] BtYt2 i kłopotliwy klient...

KrzyhuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od tygodnia gram na serwerze 4fun btyt2. Fajny, przyjemny serwer, gracze tylko z Chin, zazwyczaj kilka, kilkanaście osób online czyli mało graczy. Pobrałem najpierw chińskiego klienta i launchera. Launcher waży coś ok. 50mb co strasznie mnie zdziwiło.

Przejdę do sedna: od tygodnia kombinuję również nad spolszczeniem - ni jak nie da się go zrobić. Próbowałem poprzez polskiego klienta i podczas łączenia klient wisi na "zostaniesz połączony z serwerem". Tak samo z chińskim klientem w którym zamieniłem tylko plik locale na polski pliczek. Kiedy włączam tylko chińskiego klienta to zauważyłem że plik locale w folderze pack jest w ogóle nie używany, można go usunąć a launcher i tak odpali grę - można wywnioskować że launcher jest dość sprytnie zrobiony - znajduje się w nim plik odpowiedzialny za język oraz inne pliki umożliwiające połączenie się z serwerem. Kiedy uruchomię launchera(dowolna nazwa pliku) w procesie uruchamia się plik btyt2.dll. Moje pytanie do was: Czy widzieliście podobne launchery metina i czy wiecie jak rozwiązać problem ze spolszczeniem?

Za wszelką pomoc bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie!

Opublikowano

Bo te chinole mają jakieś exe z wbudowanym locale i rootem

Co do tego zostaniesz połączony to zły pong ustawiony

Spróbuj Sobie go dodać do Moda sposobem Kamera:

http://metin2mod.tk/guide/

Opublikowano

Dzięki wielkie, już rozumiem jak to działa:) Ale niestety wykonałem wszystkie 3 sposoby na sprawdzenie ponga i są same zera lub kropki - sprawdzałem zera ale niestety to samo... Spróbuję coś jeszcze poszukać i czekam na dalsze propozycje:)

Opublikowano

Dzięki wielkie, już rozumiem jak to działa:) Ale niestety wykonałem wszystkie 3 sposoby na sprawdzenie ponga i są same zera lub kropki - sprawdzałem zera ale niestety to samo... Spróbuję coś jeszcze poszukać i czekam na dalsze propozycje:)

Daj mi laucher to Ci pomogę może się uda.

Być może mają jakoś zabezpieczony pong przed wyjęciem go :F

Opublikowano

Szukałem w Cheat Engine wartości pasujących do Pong'a z szesnastoma liczbo-literami i jedyne jakie znalazłem to coś takiego: 0123456789ABCEDF ale niestety report'a nie znalazłem:(

Opublikowano

Edytujesz launcher -- n++ ,klikasz Ctrl+F i wklejasz to

%d %d %s

następnie szukasz 16-nasto cyfrowego ciągu znakow x2 a linki z tekstem ktorego wkleiles : D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...