Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Inżynier.

Gość Pexior05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1326910859-U24240.png

Witam w moim Tutorialu w którym przybliżę wam grę klasą: Inżynier, oraz opowiemy sobie o nim troszkę.

Zapraszam.

"Jako sympatyczny Teksańczyk o łagodnym głosie z drygiem do wszystkiego, co mechaniczne, Inżynier preferuje bardziej budowanie i zarządzanie budynkami wspierającymi drużynę niż otwartą walkę." ~TF2wiki

1. Czyli omawiamy klasę - A więc to nasz Inżynier. Jest on klasą inną niż wszystkie, ponieważ posiada umiejętność budowania wszelkiego rodzaju mechanizmów: działka, dozowniki, teleporty. Inżynier jest klasą defensywną, skupia się ona na obronie danego terenu, lub punktu. Największym zagrożeniem dla naszego inżyniera są materiały wybuchowe, oraz wrodzy szpiedzy, czyli dobry Inżynier musi czuwać nad swoimi działkami, oraz zawsze być ostrożnym.

2. Wyposażenie oraz mechanizmy. - Nasz 'sympatyczny teksykańczyk' posiada trzy bronie, oraz dwa 'narzędzia' dzięki którym będziemy mogli budować nasze zmyślne urządzenia.

• Pierwszą bronią jest strzelba która posiada 6 naboi w magazynku oraz 32 zapasowej amunicji.

• Drugą bronią jest zwykły pistolet który posiada 12 naboi oraz 200 zapasowej amunicji.

• Trzecią bronią jest klucz francuski (nie wiem czy francuski ale na taki mi wygląda :D) Będziemy się nim posługiwać głównie do budowy naszych mechanizmów, oraz ulepszania ich.

• Czwartą rzeczą jest narzędzie budowy. Dzięki niemu będziemy mogli budować nasze urządzenia. Ten przedmiot jest bardzo ważne.

• Piątą rzeczą jest narzędzie destrukcji, które pozwala nam zniszczyć zbudowane mechanizmy. Wystarczy, że je wybierzemy, i klikniemy cyferkę odpowiadającą jakiemuś urządzeniu.

3. Jak budować, jak rozbudowywać? - To bardzo proste, wystarczy, że posiadamy wystarczającą ilość METALU. Metal możemy zdobywać z upuszczonych broni, oraz ze skrzynek z amunicją. Na początku posiadamy 200 metalu, więc wystarczy nam na zbudowanie działka, bądź zasobnika. Ja osobiście, zawsze stawiam najpierw zasobnik, który rozbudowuję do poziomu trzeciego, po czym buduję działko, i rozbudowuję do maksymalnego poziomu, czyli 3. Żeby budować, klikamy klawisz "4" po czym klikamy odpowiednią nam cyfrę która prezentuje jakiś mechanizm. np: "1" to działko (teraz już nie pamiętam) no i po wybraniu "narzędziu budowy" klikamy "1" i stawiamy w odpowiednim nam miejscu działko. Jeśli chcemy usunąć nasz mechanizm wystarczy, że klikniemy "5" i z narzędzia destrukcji klikniemy urządzenie które chcemy zniszczyć. UWAGA!: Jeśli chcesz zrobić portal, musisz postawić pierwszy portal (wejście) w jakimkolwiek miejscu, a potem drugi portal "wyjście" w innymi miejscu! Pamiętaj muszą być dwa portale, inaczej nie będzie można się teleportować.

4. Strategie - Każdy ma swoje, i każdy swoich używa, jednemu wychodzi lepiej innemu gorzej. Ja podam swoją strategię, dzięki której staram się wpierać cały zespół, i przy tym zdobywając nawet sporą ilość fragów.

• Jeśli jesteśmy atakującymi, podążamy za całym zespołem, po czym, na linii wrogiego terenu a naszego, mniej więcej stawiamy dozownik, i ulepszamy go na maksa. Potem robimy działko, i stawiamy w dogodnym miejscu. Najlepiej niedaleko dozownika, ponieważ dozownik dający nam metal, da nam możliwość szybkiego naprawienia ostrzeliwanego, przez innych działka. Jeśli nasza drużyna posuwa się do przodu, bierzemy ze sobą działko, i ustawiamy dalej. To samo robimy z dozownikiem. Takim sposobem, przesuwając się do przodu, możemy wspierając nasz team, zdobyć wiele fragów.
  • Kiedy bronimy, staramy się z naszą drużyna wyjść jak najdalej na teren wroga i stawiamy wieżyczkę w miejscu osłonionym. Jeśli drużyna wroga napiera, wycofujemy się biorąc ze sobą działko, i ustawiając je bliżej "spawnu". Może moje strategie są ubogie, i mało urozmaicone, ale to są strategie dla nowicjuszy, z czasem nauczycie się własnych taktyk, które obierzecie.

Tutorial może posiadać różne niedoróbki , bądź błędne informacje. Proszę je zgłaszać mi na PW, lub w komentarzu pod tematem.

Poradnik jest przeznaczony dla osób zaczynających swoją przygodę z grą TF2.

1326909972-U24240.png

Pozdrawiam *ZiomQ*.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Dziękuję za pozdrowienia, pewnie za napisy,huehue :D

Poradnik jest super, przejrzysty, ładny i oczywiście zrozumiały. :)

Oby tak dalej !

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Inżynierem się ciężko gra, wystarczy jeden Demoman aby rozwalić wszystkie twoje konstrukcję. Osobiście najbardziej polecam Żołnierza, wystarczy nauczyć się dobrze celować z bazooki i że tak powiem "gwałcimy" na mapie. Najbardziej nie polecam skauta, jedyną jego zaletą jest to że jest denerwujący, ale wystarczą dwie rakiety i mamy go z głowy.

beztytuuznsq.png
Opublikowano

Inżynierem się ciężko gra, wystarczy jeden Demoman aby rozwalić wszystkie twoje konstrukcję. Osobiście najbardziej polecam Żołnierza, wystarczy nauczyć się dobrze celować z bazooki i że tak powiem "gwałcimy" na mapie. Najbardziej nie polecam skauta, jedyną jego zaletą jest to że jest denerwujący, ale wystarczą dwie rakiety i mamy go z głowy.

Lecz inzynier w obronie lub ctf także potrzebny.

Opublikowano

Dość mało. Opisz jak grać z użyciem poszczególnych itemów, np. Samosąd czy Jednoręki Bandyta. :P

A tak ogólnie to ładny tutek :>

classes06.png

Opublikowano

@up

Nie chciałem opisywać z przedmiotami, ponieważ każdy gra z nimi jak chce, dla jednego ten itemek to gówno itd.

Podałem tylko dwie z bardzo wielu strategi (takich najprostszych) dla nowicjuszy. :>

Pozdrawiam

EXPmIpC.gif

• 1 rok później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Team Fortress 2] Inżynier.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...