Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szaman healer

banjok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Z racji tego, ze ostatnio stwierdzilem, ze postacie typu body, dagger etc. sa zbyt rozpowszechnione, postanowilem podjac wyzwanie i zagrac healerem. Zdaje sobie sprawe z tego, iz nie jest to latwa postac i duzo sie namecze, zanim wbije jakis level, wiec zwracam sie z prosba do was - znacie jakies dobre sposoby na gre ta postacia? Macie jakies doswiadczenie? Podzielcie sie ze mna uwagami na temat tej postaci. Kazdy post sensowny post pomoze. Nagradzam lajkami.

Opublikowano

A na jakim serwerze grasz tym szamanem bo to ważne. Ja mam na XenoxMT2 szamanke 172lvl. Znam się na tej postaci i chętnie ci pomogę. Napisz do mnie na PW lub GG. A moje gg znajdziesz na moim profilu.

Nie wchodzę na to konto, jak coś chcesz pisz do ~Bardas~

Opublikowano

Hmm.. musiałbyś się pomęczyć w dobijaniu 30 lv, ale możesz w między czasie zrobić dropka do imha żebyś mógł zarobić na porządne eq.

Healer to postać głównie walcząca wachlarzem, więc dobrze by było gdybyś miał na 30 lv jesiona +7/8/9 z przyzwoitymi śr. Co do rozdawania skilli to leczenie --> błyskawiczny rzut---> szybkość ( nie pamiętam jak to się dokładnie nazwya) ---> skill dodający atak ( też zapomniałem nazwy) ---> przywołanie błyskawicy.

Opublikowano

Jak już masz grać szmanem to na początku zacznij grać smokiem szybciej dobijesz 30 i wtedy zmienisz na Hellera :x

A tak po za tym jak będziesz miał w miare ogarnięte eq i skile to expienie nie będzie taką udręką :D

NIE MA

Opublikowano

Hmm.. musiałbyś się pomęczyć w dobijaniu 30 lv, ale możesz w między czasie zrobić dropka do imha żebyś mógł zarobić na porządne eq.

Healer to postać głównie walcząca wachlarzem, więc dobrze by było gdybyś miał na 30 lv jesiona +7/8/9 z przyzwoitymi śr. Co do rozdawania skilli to leczenie --> błyskawiczny rzut---> szybkość ( nie pamiętam jak to się dokładnie nazwya) ---> skill dodający atak ( też zapomniałem nazwy) ---> przywołanie błyskawicy.

zacznijmy od tego ze jak chcesz bron do średnich to tylko i wyłącznie antyk...a co do skili (moim zdaniem takie rozdanie jest do dupy...)

ja proponuje Ci przywołanie błyskawicy jako 1 jako 2 leczenie jako 3 błyskawiczny 4 burzowy szpon a 5 zwinnosc

sam gram leczeniem na s26 i tak wlasnie rozkladam skile

DAJ +

Opublikowano

Jeden pkt w burzowy, błyskawiczny. Najpierw Przywołanie, później zwinność i leczenie. Trudno się gra, ale na 54 jesteś już dobry w pvp ;)

Zatrzymujesz się na tym lvlu póty nie wbijesz 3 em'ek na G, później możesz myśleć o expieniu.

No i ofc. dropek 35 i jakiś 50 jakby m2 było zajęte ;)

Przejdźmy do eq:

Exp - antyk + boj, buff smok obowiązkowy :D

Wachlarz do pvp, najlepiej jesion um 12 + z kd ( nie oszczędzaj na nim, podobno jesion z dobrymi umkami, tj. 10+ lepszy niż zbawka )

Na początku do 30 smokiem graj.

52287137559562145640.png

Opublikowano

http://mpcforum.pl/p...id65464564Siema,

otóż mam w tym temacie spore doświadczenie, miałem na S 25 healera 46lv i naprawdę warto było nim zaczynać.

szedłem w skille: Leczenie ( sporo pż i bonus na negat. efekty) potem przywołanie błyskawicy, niezły skill do expa z buta( hita wiele mobków + szansa na omdlenie, przydatny w pvp, potem błyskawiczny rzut, burzowy szpon, potem zwinnośc i zw. ataku.

Staty: 2 int 1 pz, jak wymaksujesz int to pojdz do 50/60 pż reszta siła.

healer wcale nie ejst taki jak myślicie, świetnie nim się gra i dosyć szybko expi z buta.

nie opyla się kupować jesionka z wysokimi śr do expa, i tak nie będzie dużego hita więc lepsze są um, lepszy skill itd.

zrób se dropka na m3 ( 9-13lv ) i z wilków drop jesionki i antyki, jesionki dropią najczęściej, lecz antyki rzadko,

w pozniejszym czasie kup dobrego antyka ze śr i kd pod expa, na boju to juz pojdzie z górki, zrób se buffa.

Satysfakcja z gry szamanem healerem tego oto poradnika - GWARANTOWANA.

Jeśli ci pomogłem, wbiśnij proszę ten link - http://mpcforum.pl/polec/id17564533

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzieki wszystkim, jeszczcze bardziej przekonaliscie mnie do tej postaci. :) korzystajac z okazji, czy mozecie mi powiedziec czy body 42 z dobrym eq nadaje sie na dropa? Bo taka postacia aktualnie gram, bo zaczalem od nowa niedawno. Buffa smoka 48 juz posiadam wiec z tym problemu nie bedzie

Opublikowano

napewno nie na dropa M3 ^^

ale nada się, na dropka medali, metkow, możesz także expić healera,

ale do takich rzeczy jak kk, zabierz się sam lub zrob 15lv woja body, będzie do wszystkiego :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...