Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie counter itemy na ulti Karthusa?

iwuspl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dziś zastanawiałem się jakie itemy są dobre na Karthus'a . Jeśli chodzi o postacie AP to dobrym pomysłem jest zakup Zhonya's Hourglass (Klepsydra Zhonyi) z powodu na jej umiejętność aktywną . Ale mam pytanie , co powinni zakupić AD Championi (Banshee to dla mnie głupi pomysł ponieważ jego pasyw jest bierny , a nie aktywny więc zmarnuje się np. na bombce Karthus'a ale na ulti już nie ) . Jakieś propozycje ?

Opublikowano

Czy wy czytaliście co on napisał? Wie o zhonyi, ale ma kupować zhonye dla np ad carry specjalnie na karthusa?

Banshee też mu nie odpowiada co też rozumiem przy ad carry. Nie ma counter itemu na ulti karthusa, który przy okazji pasowałby do ad carry. Można mieć za to supporta tak jak ktoś wyżej napisał np. soraka lub też inny support, uratować może też duży lifesteal, gdy akurat będziesz przy creepach. Jeżeli grasz drafta/rankeda i widzisz, że będą mieli karthusa można też wziąć heala jak jesteś aż tak zdesperowany.

Ustaw poniższy link jako stronę strartową, to pomaga.

http://www.pah.org.pl/pajacyk/dziekujemy

Opublikowano

@Zolwik1234 Dziękuje że przynajmniej ty przeczytałeś opis , a nie sam tytuł jak inni . W nagrodę dostajesz Lubie to . Zrozumiałem że jeśli chodzi o postacie AD to nie ma takiego odpowiednika jak Zhonya , więc pozostaje Banshee ,Life Steal , Heal lub Counter Pick . Dziękuje ;)

Opublikowano

ulti mozna uniknac dzieki skillowi sivir ona dobrze go contruje tez (jak draft , rank)

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

Ulti Karthusa można obecnie skontrować Banshee, Zhonyą i Guardianem.

Ten ostatni przywraca Cię do życia po śmierci z 750 HP. Czyli Karthus zabijając się z ulti jeśli pasyw Guardiana nie jest na cd tylko straci ultimate.

Do tego łatwo uniknąć go mogą także postacie posiadające skilla dającego tarczę.

Dobry support też powinien Cię przed nim uratować. Jak nie osłona to heal. Coś zawsze się znajdzie bo trochę się ono castuje.

Life steal też pomoże, ale jest strasznie sytuacyjny ponieważ wymaga obecności creepów przy tobie.

Co nie zawsze da się załatwić : )

1373662483-U83583.png

Opublikowano

itemy na counter ulti Karthusa to :

Banshees i QuickSilver no i zhonya

Tyle, że quicksilver zdejmuje z Ciebie negatywny efekt, np. slow, stun, a nie ulti karthus'a.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

itemy na counter ulti Karthusa to :

Banshees i QuickSilver no i zhonya

QuickSilver to raczej counter item na ulti Warwick'a i Malzahar'a , a nie na Karthusa ;) . Tak czy siak poznałem odpowiedź na nurtujące mnie pytanie , do zamknięcia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...