Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] MySQL "1044 - access denied for user 'sherer'@'%' to database 'information_shema' ".

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem mieć dostęp do tabelek w navicacie, lecz wyskakiwał pewien błąd, a mianowicie.

MySQL Error: #1558 - Column count of mysql.proc is wrong. Expected 20, found 16.

Wyczytałem z pewnego problemu wystarczy naprawić tabelki,

http://www.mpcforum.pl/topic/156918-problemblad-w-mysql-zla-wersja-podczas-dodawania-tabeli/

więc wszystkie po naprawiałem prócz,

information_shema

MySQL "1044 - access denied for user 'sherer'@'%' to database 'information_shema'

Mój system to vista, serwer się włączył, ale nie mogę uzyskać dostępu do navicata, może ktoś pomóc? Szukałem i nigdzie nie mogłem nic znaleźć. Może złe frazy wprowadzałem, z góry dziękuje jeśli ktoś spróbuje mi pomoc.

Opublikowano

Jeżeli nie możesz dostać się do navicata to wejdz w winscp do var/db/mysql/mysql i tabelke user podmień na jakąś inną jakąś standardową to automatiko

hasło do navicat się zmieni

A co do bledu roznego typu to zawsze pomaga nadanie chmodow 777 bądz duplicat tabelki :>

Opublikowano

Jeżeli nie możesz dostać się do navicata to wejdz w winscp do var/db/mysql/mysql i tabelke user podmień na jakąś inną jakąś standardową to automatiko

hasło do navicat się zmieni

A co do bledu roznego typu to zawsze pomaga nadanie chmodow 777 bądz duplicat tabelki :>

Z navicatem mogę się połączyć, lecz nie mogę dodać query, ani nic grubszego zrobić, ale spróbuje.

Duplikat tabelki? :D

Albo z tabelką user co zrobić? : P

Opublikowano

klikasz na tabelkę ppm i klikasz duplikat usuwasz np item_proto a item_proto_copy(ten duplikat) edytujesz na nazwę item_proto

ale musisz miec chmody 0777 nadane bądz 777

Opublikowano

klikasz na tabelkę ppm i klikasz duplikat usuwasz np item_proto a item_proto_copy(ten duplikat) edytujesz na nazwę item_proto

ale musisz miec chmody 0777 nadane bądz 777

A jesteś w stanie podać dokładnie jak te chmody zrobić, czy wystarczy wpisać w konsoli free bsd?

Duplikować też nie mogę. xD

Wyskakuje error podany w tytule.

Opublikowano

czyli chmody , wchodzisz przez winscp/fillezilę do sciezki var/db , klikasz na folder mysql ppm wlasciwosci i ustawiasz prawa 0777 (wpisujesz w wolne pole)

39612559.jpg

Opublikowano

Więc próbuje się połączyć i pojawia się takie coś co poradzić?

Status: Łączenie z 5.x.x.100:21...
Status: Nieudana próba połączenia z "ECONNREFUSED - Connection refused by server".
Błąd: Nie można połączyć się z serwerem
Status: Łączenie z 5.x.x.100...
Odpowiedź fzSftp started
Polecenie: open "[email protected]" 22
Polecenie: Trust new Hostkey: Raz
Polecenie: Pass: **********
Błąd: Uwierzytelnianie nie powiodło się.
Błąd: Błąd krytyczny

Już sobie z tym poradziłem.

Wpisałem

/etc/rc.d/netif restart

i mogłem się połączyć.

Dalej...

Opublikowano

Nadałem chmod z 777 na mysql, lecz już był jeśli daje 0777 jest 777.

Dałem w konsoli "chmod 777", zrobiłem restart problem dalej jest.

I jak klikam na każdą bazę tych tabelek to się pojawia komunikat i na query jak chcę dodać w każdej tabelce się takie coś pokazuje.

Opublikowano

Więc próbuje się połączyć i pojawia się takie coś co poradzić?

Status: Łączenie z 5.x.x.100:21...
Status: Nieudana próba połączenia z "ECONNREFUSED - Connection refused by server".
Status: Łączenie z 5.x.x.100...
Odpowiedź fzSftp started
Polecenie: open "[email protected]" 22
Polecenie: Trust new Hostkey: Raz
Polecenie: Pass: **********
Błąd: Uwierzytelnianie nie powiodło się.
Błąd: Błąd krytyczny

Już sobie z tym poradziłem.

Wpisałem

/etc/rc.d/netif restart

i mogłem się połączyć.

Dalej...

łącz się na porcie 22 a nie 21

64562221938.png

Opublikowano

Temat można zamknąć, z problemem sobie poradziłem, poprzez ściągniecie innych plików serwerowych.

Przepraszam za kłopot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...