Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] TS3 na słuchawkach, muzyka w głośnikach

gawciux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jak rozdzielić sygnał tak żebym głosy z ts3 słyszał w słuchawkach a muzyke z winampa na głośnikach, wiem że na skype to działa ale nie wiem jak to zrobić na ts3. Mam windows 7 64bit.

Tutaj mam ustawienia systemowe

http://imageshack.us/f/855/glosv.png/

Słuchawki są podpięte do tylnego panelu

HD Audio HDMI Out to głośniki i są podpięte do przedniego panelu

Opublikowano

druga karta dźwiękowa , potem ustawić wyjścia i po problemie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wiem że mi nie potrzebna druga karta dźwiękowa i wiem że jakoś da się to zrobić bez kupna żadnego sprzętu

Opublikowano

nie na każdej karcie dźwiękowej to działa, skoro masz kilku kanałową ( najlepiej jeśli to minimum 5.1 karta ) można sie potrudzić próbując ustawić odpowiednie wyjścia ( przód/tył ) w ustawieniach źródeł sygnału programu

podpięcia nic tu nie mają do rzeczy bo gdy tylko wepniesz słuchawki odłącza ci głośniki czyż nie tak ?

trzeba z głową rozplanować rozdzielenie kanałów dzięków na odpowiednie kanały w karcie dźwiękowej używając ustawień samego programu który ma odtwarzać dźwięk ( skpe czy ts - dźwięk podaje na słuchawki) , programu do obsługi karty dźwiękowej ( ustawienia wyjść kanałów - podaje dźwięk na głośniki przy wpiętych słuchawkach ) i regulatora dzięków windows

w większości przypadków bez bezpośredniego siedzenia przed kompem i przestawiania ustawień systemowych nie da sie wytłumaczyć jak to zrobić bo na każdym sprzęcie i przy różnych sterownikach robi się to za każdym razem inaczej. dlatego prościej jest mieć dwie karty dźwiękowe w kompie, a przy ich cenach 20-30 zł to nie wydatek tylko ułatwienie czasem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...