Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyblock - Niesamowity przypadek.

TwojoPies

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przytrafiła mi się dzisiaj bardzo dziwna rzecz na mapce "Skyblock" ( ver. 1.1 )

Wczoraj wychodząc z gry, zapisałem stan gry ( Klawisz ESC, Save and quit... ). Wszystko szło wspaniale, rozbudowałem swoją małą wysepkę wkładając w to mnóstwo czasu.

Nagle pojawił się problem. Nie mam pojęcia czym ten save się naćpał, ale chciałbym się dowiedzieć, dlaczego pojawiła mi się wielka ( ok. 300 kratek w dół, ok. 50 w poziomie ) bryła CoubleStona, w dodatku na zewnątrz pojawiła się "Góra" Dirta ( Coś około 2000 kratek ). Jak by tego było mało, ze skraju tej bryły na dole widać Kałamarnice, a w środku pojawiła się woda, lawa. Surowców typu, diament jeszcze nie spotkałem. Nie narzekał bym, gdyby "to coś" nie zniszczyło mi połowy tego co "wybudowałem".

Nie używałem żadnych modów. Jedynie dodałem sobie piasek programem CheatEngine, gdyż niektóre budowle bez szkła nie wyglądają dobrze :).

Jeśli ma ktoś pojęcie, dlaczego coś takiego utworzyło mi się na mapce, prosił bym o napisanie. Z poszanowaniem TwojoPies

@Edit:

Zapisałem mapę ponownie w taki sam sposób, wszedłem na nią ponownie, lecz to co ujrzałem mnie dosłownie przeraziło. Mapa mi się "powiększyła" do takiego stopnia, że nie odnalazłem końca tego co mi się utworzyło ( Las, dirt w dół couble stone + pokłady węgla i żelaza ). Zdenerwowany postanowiłem wgrać do minecrafta Xraya i przeskanować mapę. Moim oczom pokazały się pokłady żelaza oraz węgla, kopalnie, kaniony.

PS. Jak ktoś chce mogę udostępnić save :)

Opublikowano

Może na tej mapie tak jest,wybdowałeś się kawałek dalej i mogły ci się pokazać dalsze części mapy.

Opublikowano

Takie mapy nie są całkowicie puste, po iluś tam kratkach jest normalny świat.

Jeżeli nie odchodziłeś daleko to możliwe że zwykły bug generatora mapy.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...