Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie kupić iphona 4S w USA

MrUbuntu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Postanowiłem kupić sobie iphona 4S, a z racji, że w stanach zjednoczonych kupię go na pewno o sporo taniej chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę go szukać. Co polecacie? Próbowałem poszukać na ebay'u ale z kąt mam wiedzieć czy jest on nowy czy używany? Proszę pomóżcie!!! Za pomoc kliknę "lubię to".

Opublikowano

Angielski nie gryzie ?

W stanach kupisz iphonea z sim lockiem ATnT wiec ci sie nie oplaca. Kup iphonea z allegro i tak sa takie same ceny bez roznicy praktycznie. Chyba ze kupisz jakiegos z angli z sim lockiem ale wtedy musisz odblokowac przewaznie jail breakiem.

wakow9.png
Opublikowano

A nie znajdzie się na na ebay albo gdzieś ze stanów już bez tej blokady. Bo na prawdę różnica cenowa jest dosyć spora pomiędzy anglią a polską

Opublikowano

Ale musisz wliczyc w to wszystko przesylke , gwarancje itp. W razie problemow nie bedziesz odsylal do stanow telefonu. Jedyne co szukaj to na allegro iphoneow z zagranicy sa , te z angli sa po 2000 / 2200 na allegro ale z sim lockiem a jesli chodzi o odblokowanie to nie wiem jak to by zrobil bo nie mam pojecia czy w sklepach ci odblokuja ja swojego odblokowalem jailbreakiem.

A z zagranicy jak ja bym kupowal to tylko przez znajomego czy rodzine ktora tam mieszka. Np. ja mieszkam w irlandii i tu juz mozna wyciagnac 4s za 400 euro ale ot podobna cena.

Z tego co przegladnalem ebay nowe 4ski odblokowane po 700 + dolcow czyli sie nie oplaca chyba.

wakow9.png
Opublikowano

problem poszukać kogoś kto sprzedaje na ebay i ze stanów bez simlocka?

w opisach masz szczegóły czy nowy czy używany, poczytaj bo raczej nikt nie weźmie odpowiedzialności za to jak zostaniesz oszukany a tym bardziej za ciebie szukał

dla przypomnienia podam adres : ebay.com

jak wyżej , na allegro taniej , nawet z przesyłką za granice, jeszcze lepiej przez znajomego albo rodzine mieszkającą w USA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

uważaj na niekompatybilność telefonów kupowanych w USA , możliwe że kompletnie nie będzie działał w żadnym kraju poza krajem operatora gdzie był kupowany, zwłaszcza Verizon

i jeszcze jedno tam jest GSM 850/1900 u nas i europie GSM 900/1800 , zwróć uwagę by obsługiwał włąśnie te zakresy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Na twoim miejscu wolał bym dopłacić te 600zł i mieć pewny towar, w 100% działający

A tak narażasz się na ryzyko i możesz być na tym mocno stratny :)

NIE MA

Opublikowano

A pytanie. Gdybym zamawiał iphona 4S ze strony głównej Apple to od razu telefon będzie bez blokady? I ile będę musiał czekać na dostawę.

Opublikowano

Jak kupujesz na stronie applea to automatycznie kupujesz przez jakiegos polecanego operatora . Czyli np jak kupujesz przez apple.com to chyba wyskoczy ci ATnT czy tam verizon , tak czy siak masz simlocka.

wakow9.png
Opublikowano

A pytanie. Gdybym zamawiał iphona 4S ze strony głównej Apple to od razu telefon będzie bez blokady? I ile będę musiał czekać na dostawę.

Bez blokady.

Kupuj na allegro. Zza granicy nie opłaca się, bo jak ktoś nieumiejętnie wyśle to Ci przypieprzą celnicy CŁO na towar i może wyjść nawet drożej niż z terenu Polski.

Edit. Nie doczytałem tematu.

Przesyłki nie wliczajcie. Właśnie mam znajomego w angli i z tym nie ma problemu tylko właśnie chce nie płacić tych 2600 tylko 2000.

1111 post, jou.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Czyli np jak kupujesz przez apple.com to chyba wyskoczy ci ATnT czy tam verizon , tak czy siak masz simlocka.

to co że ma simlock który można ściągnąć kiedy trzeba zmieniać całe moduły w telefonie np Verizon stosuje swoje własne kodowanie CDMA niekompatybilne z żadną siecią na świecie czy w USA

ameryka to dziwny kraj, np. nawet tak popularny u nas Samsung Avila nazywa sie tam Star i całkowicie inaczej wygląda a to ten sam telefon w środku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...