Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shyvana - proszę o build, runy i porady.

PARANO1D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo dobra postac ;p Chodze tylko i wylacznie na topa (jak kazda postacia, taki mam kaprys i juz).

Build

doran shield--> merkurki--> frozen malet--> atma-- warmog---> thornmail(kolczuga ta co daje 100 defa nie wiem jak sie to pisze po angielsku)--> infinity

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Jak na postać za 6.3k jest słaba, strasznie łatwo jej ksuć, jedyny + to dużo hp i średni atak, ale skontrować ją łatwo jak uj. Jednym zdaniem dla mnie postać może nie useless, ale za 6.3k są dużo lepsze.

Opublikowano

niezły solo toper, może inicjować teamfighty, farma miarowa lecz istnieją lepsi championi na solo topa :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

@UP

m.in. Lee Sin :D

Co do Shyvany mam identycznie poglądy jak panowie wyżej.

Duży Def, Sredni Atak. Jeb jeb, contra i tyle. Słaba jak na 6,3k - są lepsze - Nocturne/Lee np..

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ci co piszą, że słaba są żałośni, może dlatego że gracie ją na solo topie. Shyvana to postać do dżungli.

To ja już wole Shaco.

Stawiam 5boxów na Redzie i ide sobie dalej. Boxy zgarniają mi reda. Robie Wilczki i ide na Blue. mam Blue wyskakuje na linię z niewidzialnością i niszcze :D

Ja podtrzymuje swoje zdanie :D

EXPmIpC.gif

Specjalista
Opublikowano

Shyvana jest bardzo dobrą postacią o ile jest robiona pod off tanka . Jest warta swojej ceny i nie żałuje, że kupiłem gdy wychodziła :)

giphy.gif

Opublikowano

@Equ

zobaczymy po nerfie pacynek shaco, prawdopodobnie bedzie można ustawić maksymalnie 3 co utrudnia jugnle. shyvana to mocny champ, chodzenie nią na topa troszke mija się z celem, only jungla

Opublikowano

Na jugle nie jest najgorsza. Chociaż słabe ganki ma.

@do panów wyżej

Większa cena nie oznacza, że postać jest lepsza od tych tańszych.

Im nowsza postać, tym więcej kosztuje.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

pare razy widziałem jak carrowała grę.

build

latarnia > mercury > brutalizer> warmog > atma

(trinity też jest viable)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

-Prawdopodobnie najszybsza junglerka

-W robi w chuj dmg

- Fajna inicjacja TF-ów

-Zapierdala jak pojebana

-Brak CC

Zaczyna się standardowo od blue*,robisz normalnie jungle.

Kupujesz buty ,idziesz z redem gankować ,możesz kontrować jungle przeciwnika itd.

*Jakby ktoś nie zrozumiał ,exp potrzeba,exp

Build:

Latarka

Merkurki

Wits End

Frozen + Atma

Tri

Guardian.

Opublikowano

@Equ

zobaczymy po nerfie pacynek shaco, prawdopodobnie bedzie można ustawić maksymalnie 3 co utrudnia jugnle. shyvana to mocny champ, chodzenie nią na topa troszke mija się z celem, only jungla

Ty dostaniesz nerfa mózgu -,- shaco ustawi ~~6 pacynek i już znikają także nerf raczej nie potrzebny. Co do shyvany to owszem jungler nawet niezły, ale trzeba po prostu ogarniać. Ja nią nie jungluję, bo kiepsko mi to idzie ^^

Także wniosek prosty - nie wchodź do buszu jak grasz z Shaco.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ta, stawiajcie Sobie te 5 boxow shaco, o ile teraz postawicie 3 <3 (THX RIOT!)

Shavana to mocny solo toper, ale jej powolaniem jest jungla. Dobre gangi już na 2 lvlu, świetnie inicajtuje team fajty, samo ulti zrobi dosyć pokaźny dmg, ciężka do ubicia w 1v1 , 1v2

up@ teraz postawisz 4 i znikną, mój Ty fanie szako :*

actanie.jpg

Opublikowano

Shyvana dla mnie tylko jungla. Szybko ubija mobki i ma dobre ganki ;D

Nie ma emocji - jest spokój.

Nie ma ignorancji - jest wiedza.

Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.

Nie ma chaosu - jest harmonia.

Nie ma śmierci - jest Moc.

Opublikowano

mialem nia ale nigdy nie gralem. 2 dni temu stwierdzilem ze warto sprobowac. postac bardzo dobra w early jak i late game przez caly czas ma dobry dmg i hp. dzieki W mozna fajnie ksowac i przytym uciekac :P postac smoka nieraz pomogla druzynie lub podczas ucieczki

Opublikowano

Czy shyvana dorównuje znerionej Riven?

Chyba zboostowanej - mocniejsze Q, HP regen można łatwo nadrobić. Poza tym - wątpię, Riven ma 2x stun, + mocniejsze dmg z ulti.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Ty dostaniesz nerfa mózgu -,- shaco ustawi ~~6 pacynek i już znikają także nerf raczej nie potrzebny. Co do shyvany to owszem jungler nawet niezły, ale trzeba po prostu ogarniać. Ja nią nie jungluję, bo kiepsko mi to idzie ^^

Także wniosek prosty - nie wchodź do buszu jak grasz z Shaco.

a widzisz? dostał nerfa. ;D

Czy shyvana dorównuje znerionej Riven?

na Solo na pewno nie. Riven nawet przy tym "niby nerfie" jest lepsza.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

shyvana dala by rade riven 1vs1 jednak to zalezy od statow i itemow. shyvana ma olbrzymi dmg z Q i W. riven ci nie ucieknie bo w daje speeda a jak to nic nie da to rzucasz sie smokiem

Opublikowano

To ja już wole Shaco.

Stawiam 5boxów na Redzie i ide sobie dalej. Boxy zgarniają mi reda. Robie Wilczki i ide na Blue. mam Blue wyskakuje na linię z niewidzialnością i niszcze

:D

Ja podtrzymuje swoje zdanie

:D

Ale na rankedach sobie Shaco nie pograsz ;)

fs_pc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...