Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbita szybka w iphonie

rzanas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio mojej koleżance wypadł z dłoni mój Iphone 3gs i tak niefortunnie upadł, że zbiła mi się w nim szybka. Ekran nie jest uszkodzony, telefonu idzie normalnie używać, jednak nie chce uszkodzić ekranu, bo tylko sobie narobię zbędnych kosztów.

W internecie można znaleźć podróbki w cenie 30 zł i oryginalne przednie panele w cenie ok . 110 zł. I mam do was pytanie czy warto jest kupić chiński zamiennik czy po prostu dołożyć do oryginalnego?

Z oryginalnym razem z robocizną (wymiana) wyszedłby jakieś 200zł także chujowo by było tyle pieniędzy wykładać..

Pozdrawiam ;)

1280314365-U1.png

Opublikowano

Chinski zamiennik - ogólnie lipa, słaba jakośc materiału, szybko sie porysuje no i cena mówi wszystko

Bierz oryginał i tak kupując taki telefon straciłeś kupę kasy to teraz 110 zł cie nie zbawi.

A robote może ci jakiś kumpel zrobi jak nie umiesz.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Chinski zamiennik - ogólnie lipa, słaba jakośc materiału, szybko sie porysuje no i cena mówi wszystko

Bierz oryginał i tak kupując taki telefon straciłeś kupę kasy to teraz 110 zł cie nie zbawi.

A robote może ci jakiś kumpel zrobi jak nie umiesz.

Nie straciłem na niego kupę kasy, zapłaciłem tylko 550zł za używkę wartą jakieś 900zł, mimo to chciałbym zaoszczędzić pieniądze.

Kwestia rysowania się ma małe znaczenie, bo mam już kupione odpowiednie etui, bardziej zastanawiałem się nad reagowaniem na dotyk.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Jeżeli telefon jest wartościowy to wolał bym kupić orginał ale jeżeli telefon nie jest aż tak cenny to

zamiennik mógł byś kupić, zależy od wartości telefony czy opłaca się w niego inwestować ;)

NIE MA

Gość malutki688
Opublikowano

on ma 3gs randomie a nie 4s-_- a sa to 2 rozne polki cenowe kolego.....

120 zl to jeszcze nie tak duzo jak na jablko, wiec lepiej zaplac i miej spokoj, niestety iphony sa strasznie kruche:( trzymajac 4 myslalem ze mi sei w rece sam rozwali takie wrazenie sprawia

Opublikowano

Chinola bierz ;d, i tak masz etui/folię ochroną więc nie będzie się rysowało;p

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

i na choy Ci ten Iphone ?

Masz tu iphona4s vs SGS II

na następny raz bierz coś normalnego.

Wyjdz. Handluje komórkami.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Niektóre zamienniki są również dobre jak oryginalne części,a niektóre w rękach się rozpadają -.-

Zależy jak trafisz.

Jak ma kasę to lepiej brać oryginalną

Opublikowano

i na choy Ci ten Iphone ?

Masz tu iphona4s vs SGS II

na następny raz bierz coś normalnego.

Jak sie nie jest totalną ofermą to się ma całego iphona czyli najlepszy telefon zamiast jakiegoś smartfonowego szajsu. O ile go nie upuścisz to Iphone przebija wszystkie inne telefony pod każdym względem, i to jest fakt.

TOPIC

Skoro handlujesz telefonami to bierz chinola i sprzedaj bez gwarancji jako mało używany.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jak sie nie jest totalną ofermą to się ma całego iphona czyli najlepszy telefon zamiast jakiegoś smartfonowego szajsu. O ile go nie upuścisz to Iphone przebija wszystkie inne telefony pod każdym względem, i to jest fakt.

TOPIC

Skoro handlujesz telefonami to bierz chinola i sprzedaj bez gwarancji jako mało używany.

Oglądnij sobię Iphone4s vs SGS II i zobaczysz który telefon lepszy (:

Masa tych filmikow jest,i na każdym tylko 1 zwycięzca * (:

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

SGS II lepszy tylko w testach wytrzymałości, jeśli chodzi o parametry techniczne, wygląd, funkcjonalność i ilość aplikacji to Iphone bije go w przedbiegach

Opublikowano

SGS II lepszy tylko w testach wytrzymałości, jeśli chodzi o parametry techniczne, wygląd, funkcjonalność i ilość aplikacji to Iphone bije go w przedbiegach

Co ma wygląd do funkcjonalności telefonu ?

Skoro ty wybierasz telefon po wyglądzie to pozdrawiam.

652601399840421198520.png

Opublikowano

I tak musisz dać do serwisu apple w którym zapłacisz pewnie z 400zł bo robiąc obojętnie jaką naprawę na własną rękę tracisz gwarancję.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

Ty chyba sam nie wiesz co piszesz synu,Iphone ładniejszy niż SGS II ?:

Mniejszy wyświetlacz,chujowszy ekran,kontrast dupny,waży więcej o wiele,ma mniej ramu,Także weź swojego srajfona i idz nim rzuć z 2 metrów,sorka nawet 1 m i już po nim.

Pozatym, jeszcze zobacz na youtube best smartphones 2011,zobaczysz który jest 1 (: to i tak wiadome ;]

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Co ma ten Iphon czego nie ma np. Samsung Sensation ?

Sensation ma potężny aparat + lampa błyskowa. Bardzo czuły dotyk i dokładny. 2 rdzeniowy procesor i wielki ekran.

Więc wydaje mi się że Smartfony nie są wcale gorze od Iphona ; ))

sygnanu.jpg

Opublikowano

Tak na marginesie to nie lubię Iphonów, cena w ch*j a smartfona kupie sobie taniej i ma takie same parametry ;*

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Oczywiście że chinską kup.

A tak wgl. nie opłaca się kupować Iphon, bo płacisz za markę a nie za styl itp, bo można kupić tańszy fon który ma lepszy wygląd i param.

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

A potem wychodzą jakieś srandroidy co się co chwila zawieszają, e tam stać mnie to mam 4s i jestem szczęśliwy, bez porównania lepszy od czegokolwiek innego...

Opublikowano

Jesli kupujesz iphone powinno sie zaplacic kilka stowek i masz bodajze roczna gwarancje na wszystkie mozliwe uszkodzenia :P.

Wpadnie do zupy i przestanie dzialac? - Nowy. Zjesz go? - Nowy. ( o ile go zwrocisz, w lepszym czy gorszym stanie) Bynajmniej ja tak mialem jak 4s kupowalem :x.

Walmart_moonwalk_cart.gif?

Pozdro!

Opublikowano

Jak dla mnie wszyscy się srają o to że apple jest tylko dla szpanu itp.

Ja wam powiem, że mi telefon się nie przyda dlatego kupiłem sobie ipoda toucha 4G i nie żałuję!

Tutaj płaci się nie za markę a za jakość.

Wszystko pięknie zapakowane, nie oszczędzają na folii ochronnej.

Mój ipod zaliczył już kilka upadków i trzyma się świetnie, ani 1 rysy na wyświetlaczu.

A co do tematu, lepiej kup oryginała

Pozdrawiam

Moja galeria:

ZZN1o2Z.png

Tą niezaprzeczalnie piękną grafiką uraczył mnie użytkownik Atacama

Urban Exploring, fotografie z różnych opuszczonych miejsc :)

Opublikowano

Kurwa, nie pierdolcie tu który lepszy tylko pomóżcie mu który wybrać.

@top

Według mnie oryginał - tutaj nie chodzi o rysowanie, lecz o dotyk który będzie o wiele gorszy.. Nie radzę Ci kupować tego chińskiego szajsu, który dość, że się szybko porysuje to nie będzie reagował na dotyk tak dobrze jak oryginalny.

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Dobra, już sobie zorganizowałem szybkę razem z wymianą za 89zł.

Skończcie debatować, który telefon jest lepszy, bo na chuj się spinać.

Dzięki za pomoc, temat można zamknąć.

1280314365-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...