Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przeglądanie sieci wifi komórka

lubudubu1010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem z ... adresem folderów sieciowych.

Przy mapowaniu nowego dysku w komórce (Nokia N8) wpisywałem taki sam adres drugiego komputera jak mój pierwszy widzi.. czyli > file://neo-0b43533ec4/com/

ale... komórka twierdzi iż prefiks jest zuy, i proponuje html i https.

Więc jak przez router mogę wytworzyć tą iście fascynującą ścieżkę do tego pliku. Adres routera to jest chyba domyslny z sieci domowych 192.168.1.1, w samym routerze jest ich kilka... i teraz jak zmontować tą ścieżkę i z którym ip tak żeby komórka się nie dławiła.

Router TP-LINK`a jezeli to jakies znaczenie ma.

Z góry dzięki za odpowiedź.

ot19nl.jpg

baner6.gif

Opublikowano

Nie wiem za bardzo o co chodzi:P Może o przeglądanie plików z kompa prez komę?Tak jak FTP.Jak tak to wiem że na androida jest taka aplikacja to może i jest na symbiana.Myślę ,że nie wiele osób ci pomoże na tym forum wejdz na typowe gsm itp.

Powodzenia!

Opublikowano

adresem zawsze jest IP albo nazwa z podaniem ścieżki dostępu w urządzeniu

po cholerę ci routera używać kiedy on tylko tworzy sieć ( jest bramką )a katalogi udostępniają urządzenia - telefon i komputer

jaki sens mapowania katalogu z telefonu ?

łączysz sie tylko do dysku który jest na kompie udostępniony wpisując adres kompa i ścieżke

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

adresem zawsze jest IP albo nazwa z podaniem ścieżki dostępu w urządzeniu

po cholerę ci routera używać kiedy on tylko tworzy sieć ( jest bramką )a katalogi udostępniają urządzenia - telefon i komputer

jaki sens mapowania katalogu z telefonu ?

łączysz sie tylko do dysku który jest na kompie udostępniony wpisując adres kompa i ścieżke

i wlasnie tak robilem, ale wedlog komorki jest problem z prefiksem.

file://neo-0b43533e1c4/shareddocs/

Nie łyka...

ot19nl.jpg

baner6.gif

Opublikowano

IP kompa który udostępnia a nie jakiś z nie wiadomo skąd

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

IP komputera na który udostępniasz i ścieżka, file to ci obsługuje komputer a nie telefon

zresztą źle wpisujesz adres: \\tu-IP-Komputera-albo -nazwa-\katalog\ prefiks to : \

p.s. ja używam raczej zawsze serwera NFS dla podłączanych urządzeń głownie nokii i nie mam problemów, nie wiem czy jest podobne oprogramowanie dla windows

zresztą poszukaj programu SymSMB powinien rozwiązać problemy szybciej, działa w obydwie strony idealnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

IP komputera na który udostępniasz i ścieżka, file to ci obsługuje komputer a nie telefon

zresztą źle wpisujesz adres: \\tu-IP-Komputera-albo -nazwa-\katalog\ prefiks to : \

p.s. ja używam raczej zawsze serwera NFS dla podłączanych urządzeń głownie nokii i nie mam problemów, nie wiem czy jest podobne oprogramowanie dla windows

zresztą poszukaj programu SymSMB powinien rozwiązać problemy szybciej, działa w obydwie strony idealnie

Ajj.. sorry tam było file://192.168.1.2/drukowanie/ złe skopiowałem.

W n8 tez symbiana mam.

I teraz pomogła głupia rzecz... \ zamiast / :P

Ale teraz problem z tym "Niekompletne ustawienia zdalnego dysku." czyli nazwa uzytkownika i haslo.. i nie mam pojecia jakie dać :D

ot19nl.jpg

baner6.gif

Opublikowano

udostępniaj na kompie bez haseł

NFS Serwer to oprogramowanie dla linuxa , windows chyba ma taki ale płatny

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No właśnie nie ma ustawionego zadnego hasla, jakie moze byc domyslne? pustego nie łyka

Edit: jednak problemem byly te slashe... \\ sie czepia ze niepelne dane mimo ze haslo jakies dalem, / dalej ze nie ma prefiksu

ot19nl.jpg

baner6.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...