Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Spis] Akcesoria do PSP

Marselo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Akcesoria ochronne

1.1 Etui 10-15zł

Podstawa ochrony naszej konsoli. Warto zaopatrzyć się w dobre Etui, ponieważ stanowi bardzo dobrą ochronę dla PSP, a przy okazji wszystkie karty, gry, słuchawki i inne szpargały możemy zapakować w jedno miejsce i nie martwić się o ich zgubienie.

nifw.jpg

1.2 Folia 12-13 zł

Dzięki folii uchronimy PSP przed ewentualnymi zarysowaniami. Jeśli myślisz, że ekran straci na kolorach, nie martw się, za jedyne 12zł możesz kupić porządny produkt. Producent zaświadcza, że folia nie zmienia barwy, czy jakości kolorów , więc może warto zaopatrzyć konsolę o taki dodatek?

sbmy.jpg

1.3 Zestaw ochronnych nakładek 7zł

Po jakimś czasie przyciski na PSP zaczynają się ścierać, dzięki tym nakładkom możemy tego uniknąć.

snsx.jpg

2. Okablowanie

2.1 Kabel USB 3zł

Kabel USB umożliwia nam połączenie z komputerem. Mamy też możliwość ładowania konsoli przez takie złącze.

xegv.jpg

2.2 Przedłużacz kabla do TV 6zł

Ten zaś kabel umożliwia nam połączenie PSP z TV. Producent twierdzi, że kabel jest kompatybilny z każdym PSP(nie sprawdzałem).

cbfl.jpg

3. Ładowarki

3.1 Ładowarka do PSP 20zł

Ładowarka do PSP, tutaj chyba nie trzeba nic tłumaczyć. Od siebie jedynie mogę dodać, że warto zaopatrzyć się w oryginalna ładowarkę od firmy SONY, ponieważ inne podróby mogą okazać się niesprawne lub popsuć po krótkim czasie użytkowania.

mtrw.jpg

3.2 Ładowarka samochodowa do PSP 5-15złl

Jeśli czeka cię długa podróż samochodem, taka ładowarka może okazać się bardzo przydatna.

tqzp.jpg

4. Baterie

4.1 Bateria 20-40zł(Slim- oryginalna), 30zł(Fat- oryginalna)

Warto zakupić oryginalną baterię. Podróbki mogą okazać się dużo słabsze pod względem długości działania. Po jakimś czasie będą coraz bardziej słabły, zaś oryginalna bateria oferuje nam najwyższą jakość produktu.

gkwo.jpg

5. Karty pamięci

5.1 Karta pamięci (cena w zależności od wielkości karty oraz producenta)

Można powiedzieć, że karta pamięci to mózg PSP. Analogicznie im większa karta tym więcej możemy wrzucić na nią gier, filmów, muzyki, czy zdjęć.

jyma.jpg

6. Słuchawki

6.1 Słuchawki(cena w zależności od producenta)

Nie mamy żadnych ograniczeń co do słuchawek. W PSP możemy używać zarówno słuchawek od komputera, jak i od MP4. Wierni fani konsoli PSP mogą nabyć słuchawki dedykowane(widoczne na zdjęciu).

avnz.jpg

7. Stacje dokujące

7.1 Stacja dokująca 35zł

Stacje dokujące pozawalają na podłączenie PSP do telewizora. Dzięki temu poprzez telewizor możemy wyświetlać filmy, zdjęcia itp. prosto z naszego PSP.

umhf.jpg

8. Kamery

8.1 Kamera 100-130zł

Dzięki kamerce możemy robić zdjęcia, kręcić filmy. Ma tez wbudowany mikrofon, więc możemy też rejestrować dźwięk.

ytzc.jpg

9. Inne akcesoria

9.1 Grip Gamepad 16zł

Grip Gamepad to uchwyt, który ułatwi nam trzymanie konsoli. Przy długim graniu na PSP może okazać się bardzo przydatny.

xltd.jpg

9.2 Przejściówka gniazda Anglia- Polska 1zł

Czasami po zakupie PSP może się okazać, że Twoja ładowarka ma wejście pod angielskie gniazdo, więc najlepszym rozwiązaniem jest zaopatrzyć się w taką przejściówkę.

bzpi.jpg

Spis będę się starał aktualizować na bieżąco, jeśli chcesz coś dodać lub zmienić, pisz ;)

1294477714-U1.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Te ładowarki są trochę droższe :) Ja zapłaciłem 30 zł za taką samą jak na screenie.

A co do przejściówek to mam takich pełno w domu hahaha.

PS Świetny spis LIKE IT.

Opublikowano

noo, ceny ładowarek naprawde sa wyższe. ja złapałem za 10zł, ale teraz mam problemy z sprzedawcą bo nie odpisuje. najczęściej po 20 zł są

fs_overall.png

Opublikowano

noo, ceny ładowarek naprawde sa wyższe. ja złapałem za 10zł, ale teraz mam problemy z sprzedawcą bo nie odpisuje. najczęściej po 20 zł są

Poprawione ;)

Dziękuje za pozytywne komentarze, jeśli macie jakąś sugestię dotyczącą tego spisu, piszcie ;)

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...