Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]LeBlanc

Isuribi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako ze nie znalazlam jakiegos konkretnego buildu na temat mojego kochanego maina, postanawiam podzielic sie swoja wiedzą ^^

Z góry mówie nie bawie sie w opis skilli, czy kopiowanie historii z strony LoL'a jesli ktoś bedzie chciał przeczytać to wejdzie sobie na stronę...

Jestem po to zeby pokazac build ewentualnie uswiadomić jak grac, a nie kopiowac historyjki -.-

Specjalizacje

masteriesy.png

Runy

runyo.png

Skille

Pierwsze maxujemy Q - spory DMG, po "dobiciu" uciszenie < przydatne na magów >

Następnie W - dobre do ucieczek i 'dobijania' zmarkowanego celu z Q

Kolejne E - łancuch zadaje 2x DMG po przytrzymaniu celu...

Oczywiscie Ult ma pierszenstwo przed kazdym skillem tego chyba tlumaczyc nie trzeba...

Co do spell'i

Osobiscie gram exhaust & ignite lub flash ignite ... W sumie zalezy od teamu i mojego 'widzi mi sie', jesli ogarniesz uciekanie z W > R mozesz darowac sobie flash'a ...

Takie malo dodatkowe info ...

Jak wiadomo łancuch 'wybucha' po 2 sek, a wiec E > Q ( i tu jest fajna ciekawostka jesli łańcuch wybuchnie Twoj mark rowniez zada dodatkowe DMG i uciszy cel )

Czesto spotykam sie z combo Q > R ( faktycznie jesli nie jestes pewnien/pewna czy zdarzysz walnac ult, ok walnij Q > R< bo R mozesz nie zdarzyc >, ale jesli wiesz ze zdarzysz wcisnac te dwa skille to uzyj R > Q zadasz wiekszy DMG ... )

Wiadomo jeśli opanuje sie cała mechanike robi sie zazwyczaj tak W > R > Q > E > W (cofka) malo kto to przezywa, ale trzeba nielada wprawy zeby wcisnac cale combo w ciagu kilku sek... Jesli zdarzysz to jeszcze ignite ...

Czesto to rowniez wyglada tak W > Exhaust > R > Q > E > ignite ( no i juz sie nie cofamy bo nie zdarzymy, chociaz czaseeeem.)

Itemy

To co tygryski lubia najbardziej. Podam kilka buildów.

Zaczynamy od 1056.png następnie 1001.png iii....1052.png to zawsze podstawowy poczatek, no chyba ze nie umiesz last hitować minionów, widzisz ze brakuje ci kasy to kupujesz buty i stac'ujesz 4x Dorana ...

widzisz ze masz nooba na linii i daje sie zabijac z ksiazki robisz 3041.png tylko jak juz masz tego Mejai'a to nie daj sie zabijac i dobij go chociaz do 10 stack'ow, bo inaczej jest nic nie warty ...

jeśli nie fragujesz jak ' dzika petunia ' odpuść sobie Mejai'a zostaw tą książke niech kwitnie w ekwipinku, a kup buciki, w zaleznosci zazwyczaj od wrogiego teamu, jesli wchodza w nich i tak wielkie hity to zazwyczaj kupuje 3158.png ( przydatne potem napisze dlaczego), jeśli widzisz że Twoj dmg nie jest wystarczajacy 3020.png no i po bucikach 1026.png następnie 1058.png no i składamy rabadona... 3089.png następnie z książeczki, która sobie leży i kwitnie robimy Marello 3165.png ( przy ukladzie Ionianków + Marello ult ładuje sie 14,4 sek, wiec jest co poszalec) potem juz budujemy sie w zaleznosci od wrogiego teamu ... jesli dalej miażdzysz przeciwników, gnęb ich jeszcze bardziej i kup 3135.png, zbyt często padasz ( jeszcze zalezy od kogo) 3116.png < dodatkowy slow i troche hp, no i to co LB lubi najbardziej AP <3 ) jesli zbyt duzo postaci AP jest w wrogim teamie i np taki wkurzajacy Karthus kupujemy 3001.png ... zbyt duzo AD ( w sumie to nawet na AP jest dobre ) 3157.png ( taki Karthus lub Nunu, Galio cast'ują ult odpalasz Zhon'ie i akuku nie ma dmg ... Tylko trzeba wyrobic sobie przyzwyczajenie klikania Zhon'i, bo jest naprawde przydatna, a duzo ludzi o niej zapomina... ) na koniec zazwyczaj skladam 3100.png ( pewnie pytanie dlaczego ? - Hmm... dodatkowe AP + ciekawy bonusik cale Twoje AP < jesli skladasz Lich Bane jako ostanie masz juz z 500 AP > walisz jednym hitem, malo tego bonus ten jest aktywny co 2 sek )

Ode mnie

LB jest postacią bardzo energiczną, chcąc nią grać musisz miec 'zwinne paluszki' i dobra taktyke uciekania np. przez wszystkie sciany jakie sie da ... Przez nietypowe ulti robisz z przeciwnikiem praktycznie co chcesz ...

Skiny:

49022452.png

Pokaz co mozna zrobic moim buildem:

hahahahasl.jpg

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

build dobry screen jest nic nie wart bo mogłeś grać z napkami ale lubię to leci;] gram leblanc 2 dni z tym buildem sieje spustoszenie;]

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

mogłaś*

postaram sie wrzucic serie gier z podobnymi statami tylko musze miec chwile, zeby pograc LB, bo obecnie uwzięłam sie na Karme i Yoricka ... i tak jakoś gram nią ostatnio dość rzadko...

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

LoL! 2 deady!? Jak możesz tak hańbić moją ulubioną postać!!! Ale-masz skina (ja mam innego, ale tam), co mnie cieszy, że tak często nią grasz, że go kupiłeś. :) Co do specjalizacji ja mam inne, przy których prawie zawsze jestem legendą (nie mam jeszcze 30lvl'a). Jedynie czasami, gdy inni nafeedują np. Branda, albo Lee Sin'a czy też może Kassadina, to już troche idę w dół.

Ale spoko build. Co do tego, poradziłbym Ci kupienie Kosturu Archanioła, który jest bardzo, i to bardzo przydatny.

Pozdrawiam-_ProtOrc_

Opublikowano

Build słaby, opis słaby, nic ciekawego. Największa porażka to runy, na AP'ki w seal'ach i glyph daje się ap per lvl, co masz z tego 28 ap na początku, skoro dopiero z ulti można zadać konkretny dmg.

widzisz ze masz nooba na linii

Lawl... Rzeczywiście trzeba być niedowartościowanym, aby używać takich słów. Lb to op i chyba nawet dzieciak ją ogarnie, jakbym miał oceniać tego "TuT'a" to bym dał 2/10 za chęci.

Btw.

Tylko trzeba wyrobic sobie przyzwyczajenie klikania Zhon'i

Jeżeli używasz myszki do używania itemów, to gz.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Build słaby, opis słaby, nic ciekawego. Największa porażka to runy, na AP'ki w seal'ach i glyph daje się ap per lvl, co masz z tego 28 ap na początku, skoro dopiero z ulti można zadać konkretny dmg.

widzisz ze masz nooba na linii

Lawl... Rzeczywiście trzeba być niedowartościowanym, aby używać takich słów. Lb to op i chyba nawet dzieciak ją ogarnie, jakbym miał oceniać tego "TuT'a" to bym dał 2/10 za chęci.

Btw.

Tylko trzeba wyrobic sobie przyzwyczajenie klikania Zhon'i

Jeżeli używasz myszki do używania itemów, to gz.

Pff... Ziomuś. Ten build jest idealny. W swoim poście piszesz o jego runach. Ma runy AP. Bardzo dobre. Jeżeli nie wiesz jaki jest tego cel, bądź cicho.

Nie rozumiem jednego, po co robić tut to najłatwiejszej postaci w grze.

Nie jest to najłatwiejsza postać w grze. Papier w... , łatwa do zabicia przez całą grę, jeżeli ma cooldowny to wykłada się ją jak szmate. Chodzi tu o dobre używanie spelli ;) Najłatwiejszą postacią w grze jest (mogę śmiało powiedzieć) Tryndamer. Byle noob odpali ulta i zgarnie 3 fragi.

Opublikowano

Pff... Ziomuś. Ten build jest idealny. W swoim poście piszesz o jego runach. Ma runy AP. Bardzo dobre. Jeżeli nie wiesz jaki jest tego cel, bądź cicho.

Nie jest to najłatwiejsza postać w grze. Papier w... , łatwa do zabicia przez całą grę, jeżeli ma cooldowny to wykłada się ją jak szmate. Chodzi tu o dobre używanie spelli ;) Najłatwiejszą postacią w grze jest (mogę śmiało powiedzieć) Tryndamer. Byle noob odpali ulta i zgarnie 3 fragi.

Zgodzę się jedynie z tym, że nie jest to najłatwiejsza postać w grze. Bo najłatwiejsza to Trynda ;]

ale Runy.. Bierze się AP per lvl, nie pod samo AP.

Argumenty podał kolega wyżej, Drakkaj.

Ogólnie używam buildu, (itemki) ale kupiłem zupełnie inne runy.

6,5/10

Opublikowano

Myslalam nad runami per lv, ale wywnioskowałam że te beda lepsze bo juz na 3 lv mozna miec z 2 fragi :P

Oblicz sobie ile masz ap na 9 lvl z runami ap per lvl, a ile z Twoimi.

4to7r2K.png

Opublikowano

Słabe masterki. Skoro jesteś takim killerem, to po co Ci gold per 5 ? Dużo lepiej byłoby 21/0/9

Screen ? Skarner z lichbane'm ?

Runy wziął bym ap per lvl.

@ktoś tam wyżej

Trynd nie jest najłatwiejszą postacią...

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Oblicz sobie ile masz ap na 9 lvl z runami ap per lvl, a ile z Twoimi.

Otóż to, AP per level równa się ze zwykłymi runami na ap na 6 lvlu, a tyle co ty masz z całej strony to mi same Glify na 18 dają ^.^ Wnioski są dwa: Wolisz kupić ap per level i grać do 6 lvla defensywnie a gdy dostaniesz ulti, ap z run będzie równe temu a drugi jest taki że możesz zaoszczędzic miejsce w runach :) Poza tym tutorialek całkiem fajny a gra przyjemna.

A i pisałeś że trzeba nie lada wprawy aby wycisnąć combo w ciągu kilku sekund. Nic trudnego, wystarczą smart cast'y ale ostrożnie, bo czasami prędkość jest taka, że zanim doleci Q to ty z W już będziesz na celu, poza tym rrekord zabicia championa LeBlanc wynosi chyba 1.1 sek (oponent 100% hp, i to nie była gra 4FunPackHD xD)

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Otóż to, AP per level równa się ze zwykłymi runami na ap na 6 lvlu, a tyle co ty masz z całej strony to mi same Glify na 18 dają ^.^ Wnioski są dwa: Wolisz kupić ap per level i grać do 6 lvla defensywnie a gdy dostaniesz ulti, ap z run będzie równe temu a drugi jest taki że możesz zaoszczędzic miejsce w runach :) Poza tym tutorialek całkiem fajny a gra przyjemna.

To widzę, że bardzo dobre masz obliczenia, jeżeli chodzi o ap per lvl. lawl

A tak btw. Nie, to nie jest "tut", bo jedyne co widzę to opis postaci, runy, masterki i build. Słabo?

4to7r2K.png

Opublikowano

Screen chujowy ,prawie więcej losów od przegranych - nic nadzwyczajnego + chujowe last hity.

Build tak samo - chujowy.

Detfajer Cap jest lepszy od morello.

Opublikowano

OK, no to tak:

1. Masterki robi się 21/0/9, a nie tak jak ty z tym gold per 5, ktore jest calkowicie zbedne na lb.

2. Castowanie spelli u ciebie wyglada tak: doskakujesz, znowy doskakujesz, dajesz Q i E. wtf? Prawidlowo robi sie to tak: W > Q> R> E i ewentualnie ignite + nastepne Q jezeli jeszcze ktos zyje.

3. Build, mejaja sklada sie tylko na ulow normal game grajac z 15lvl'owymi kolegami, Pierw kupuje sie rabadona, potem void staffa.

4. Co do startu z danym itemem juz sie nie przyczepie, bo ostatnio coraz czesciej gram z polakami wlasnie z doranem na poczatek i jest mi milo z tego powodu, ze mam fraga do 10 minuty :)

No i jezeli popatrzec 5sec dluzej na screena to gry nie mialas/es zabardzo wymagajacej. Wnioskuje to po itemach i last hitach druzyn ^^

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

To widzę, że bardzo dobre masz obliczenia, jeżeli chodzi o ap per lvl. lawl

33831097.jpg

Jakieś pytania, lawl?

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...