Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Mało FPS'ów w Minecraft

Quanros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, Problem tak jak w temacie, mało fpsów. Wiem, że to temat do minecrafta, ale między innymi w tej grze też tak mam. Przejde odrazu do rzeczy.

Mój komputer:

PROCESOR: Intel? Core?2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz @1900MHz

KARTA GRAFICZNA: NVIDIA GeForce GT 440 ~1024MB

Karty dzwiękowej nie będę podawał bo po co ;d ale na wszelki wypadek: Realtek HDAudio output

PAMIĘĆ FIZYCZNA: 2048MB

SYSTEM OPERACYJNY: Windows XP Home Edition Dodatek Service Pack 3

Prosze o pomoc, bo naprawde nie mam pojęcia co moge zrobić jeszcze, w procesorze 2 rdzenie są włączone, a dodam jeszcze, że np. w minecrafcie jak jest jakaś większa rozróba, to wtedy FPS'y spadają do 10/20, tak samo w League of Legends FPS'y przy większej rozróbie spadają z 80 do 20/30 czasem 40. Prosze o wyrozumiałość, naprawde nie mam pojęcia co moge już zrobić...

EDIT:

Dodam jeszcze, że komputer jest regularnie skanowany Avastem, więc nie ma szans na jakiegoś wirusa który by sie wdarł, tak samo czyszczony jest z robaków programem Ad Aware.

Opublikowano

Przeczyść kompa CCleaner'em i użyj GameBoostera.

Zerknij także:

http://www.mpcforum.pl/topic/415174-tutorialoptymalizacja-minecrafta/

y5r5.png

Opublikowano

Tylko dodam, że tak sie dzieje właśnie wszędzie, nie mam pojęcia do kogo moge zaradzić sie o pomoc, w grach typu, Alien Swarm, Watchmen, Stalker Czyste Niebo i tak dalej.... Nie mam pojęcia jak moge to naprawić...

Opublikowano

Stery do karty graficznej.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...