Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cube World ,czyli Minecraft w wydaniu RPG [Zapowiedzi]

XxSebastianxX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cube World, czyli Minecraft w wydaniu RPG

Oficjalny Trailer Gry ( najnowszy film z gry , wiecej jest na oficjalnym kanale )

gra jest dopiero w wersji alpa cały zespół nad nią pracuje

Gigantyczny sukces

Minecrafta stał się inspiracją dla wielu innych gier niezależnych. Jedną z najbardziej obiecujących produkcji tego typu jest Cube World, czyli nastawione na eksplorację RPG. Potencjał tego projektu jest tak duży, że jego twórca został właśnie zatrudniony przez studio Mojang, czyli twórców Minecrafta.

803053156.jpg

Markus „Notch" Persson zapewnia, że prace nad Cube World będą kontynuowane, co powinno uspokoić czytelników obawiających się wchłonięcia tego projektu przez Minecrafta.

Cube World będzie RPG-iem, który postawi na swobodną eksplorację stworzonego z voxeli świata. Złożona z klocków kraina pełna ma być lochów, zamków i rozległych podziemi, które zaludnione zostaną postaciami niezależnymi i potworami. Nie zabraknie też oczywiście dynamicznych zadań pobocznych, systemu rozwoju postaci i masy różnorodnego ekwipunku. Bawić się będziemy mogli zarówno samotnie, jak i w kooperacji z przyjaciółmi, choć na razie twórca nie jest gotowy stwierdzić jak wiele osób zmieści się na jednym serwerze.

803053171.jpg

Gra nie zaoferuje niczego dla miłośników wirtualnego górnictwa, choć prawdopodobnie pojawi się system rzemiosła oraz możliwość budowania własnych struktur. Wśród swoich inspiracji autor poza Minecraftem wymienia m.in. japońskie RPG-i, takie jak serie The Legend of Zelda, Secret of Mana, Landstalker czy Monster Hunter.

Cube World tworzony jest z myślą o pecetach. Prace nad projektem trwają dopiero kilka miesięcy i znajduje się on wciąż w dosyć wczesnej fazie. Dlatego autor nie jest jeszcze w stanie podać planowanej daty premiery. Zainteresowanych odsyłamy na oficjalny blog, gdzie można znaleźć masę screenów oraz materiałów video

Jak widać nie wiadomo kiedy gra wyjdzie ponieważ cały zespół pracuję na niej kilka miesięcy

Czy gra będzie płatna?

prawdopodobnie .

Na prawdo warto będzie zagrać w grę ? ponieważ?

widać jakie są już efekty gry i to w wersji alpa (będą npc i wiele innych )

- będzie można zakladać serwery (potwierdzone w 90%)

-do gry będą dodane cheaty , mody ,programy ( niepotwierdzone )

#######################################################################################################################

Twórca gry:

WallayFX (Główny)

Oficialny Blog Twórcy gry gdzie są wszystkie informacje :

wallay's

Gra będzie wydana prawdopodobnie przez firmę :majong ponieważ twórca gry doszedł do ich teamu .

#######################################################################################################################

Prośłbym o podpięcie ponieważ będzie to jedna z lepszych gier

#Wszystkie informacje na temat gry będą dodawane w tym poście .#

Informacja dnia # Twórca gry dodaje misje

Cytat twórcy gry #

Zadania!
Hej! Zacząłem z systemem questing wczoraj. Podstawowe zadania, zabijając już pracują. Teksty poszukiwania są generowane losowo z zestawu fraz (po angielsku i Deutsch jest obsługiwany w tej chwili).[/center]

Każdy Zleceniodawca chce wysłać do regionu Poszukujemy który jest również zaznaczona na mapie. Postęp quest jest wyświetlany po prawej stronie poniżej mapie.
Teraz dostaniesz XP za wykonanie zadania. W przyszłości można otrzymać nagrody, jak broni, przedmiotów i pieniędzy. Następna Chcę, aby zaimplementować questów i bardziej złożone zadania.
Oto kilka ekranów pokazano ukończenia questu:

01.jpg

02.jpg

03.jpg

03b.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

Kliknij likeit.png ! jeżeli ci pomogłem

Opublikowano

[quote name=ivanek :D' timestamp='1326730731' post='3783343]

wow nie moge sie doczekac choc szkoda ze nie bedzie mozna kopac w ziemi bo to uwielbiam najbardziej :D

nic jeszcze w 100% nie wiadomo może będzie można z czasem zobaczymy :)

Opublikowano

nic jeszcze w 100% nie wiadomo może będzie można z czasem zobaczymy :)

no w sumie tak... choć szkoda że tą grę tworzy sam Wollay, choć podziw dla niego że on to stworzył. Chyba że jestem niedowidzący i tworzy to jakiś inny team razem z nim. Jeśli Mojang dostał go w swoje łapy to napewno przyspieszy to proces ;)

dalailama986.png

7987.gif

9209.jpg7650.gif

7490.pngsabaton_userbar_01.png8983.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Widzieliście fanmade trailer? :P

Można nawet pobrać próbną wersję:

Ten download raczej nie działa próbował ktoś?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ehhh czyli cofamy się, przez tego jebanego minecrafta :)

Zanim robić coraz lepsza grafikę, producenci znowu idą na łatwiznę i robią gry z grafiką sprzed 10 lat? xD

Chociaż no cóż nie powiem, że gra dosyć ciekawa jak na taką graficzkę :D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

widzę, że coraz więcej ludzi inspiruje się Minecraftem i tworzy coraz nowsze gry:P. To jest po prostu odgapianie się gry od gry i to się staje nudne. Lecz Cube World może być ciekawsze.

Opublikowano

Gierka bedzie rewelacyjna, moim zdaniem ta gra zmieni ludzi i jesli gra bedzie platna to i tak wiekszosc ludzi wtedy zapomna o minecrafcie i beda kupowac ta gre

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...