Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]TuT'a jak narysować moba/item

Gość Lord Loginus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lord Loginus
Opublikowano

Siema chciałbym zająć się grafiką więc proszę o poradnik jak rysować i wgrać na server i do clienta moba lub item. Daje +++++++

Opublikowano

co do mobów to musisz zrobić wpierw modele, czyli kłania się 3ds max studio, do modelów tworzysz textury np. Photoshop, a co do wgrywania na server to wierz mi daleka droga;)

natomiast itemy typu biżuteria, hełmy tarcze, buty lub inne rzeczy które widać tylko w eq czyli icony, zapisujesz je w formacie .tga.

Następnie przydzielasz im jakiś wolny id (chyba że chcesz podmienić za jakiś stary item), tworzysz do nich query i oraz wpisy do item_proto(clientowego), robisz wpis do item_list w formie:

TWOJEID TYPITEMKA (NP. WEAPON, AMOR ITP) icon/item/TWOJEID.tga (w przypadku broni dopisujesz jeszcze to: d:/ymir work/item/weapon/MODELBRONI.gr2)

icony wklejasz do icon/item (pamiętaj o wpisach xml)

np. modele i textury broni do item/weapon (pamiętaj o wpisach xml)

Jak pomogłem proszę o ,,Lubię to!" =)

Pozdrawiam.

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Opublikowano

Robisz nowego mooba w 3dmaxie , konwenterem zmieniasz zapisanego potworka/npc na .gr2 i wrzucasz do klienta od to cała filozofia

gorzej z tymi programami skąd je zgarnąć =)

Gość Lord Loginus
Opublikowano

+ dla Pcimiu

Moge prosic o poradnik jak używac 3ds max studio??

Opublikowano

poszukaj poradników video na darkwarezie, jak tam nie będzie to napisz mi na gg:3581941 a dam Ci parę linków do dobrych poradników;)

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Gość Lord Loginus
Opublikowano

Ok dzięki znalazlem gdybym cos nie rozumiał to napisze

w dupe http://3ds-max.en.softonic.com/ pobralem pokazal mi sie cd key haha a zreszty stron nie da się pobrać daj jakis link gdzie moge pobrac tego 3 ds maxa plis bo za dupe nie pobiore.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...