Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Mega Poradnik - Jak Zdobywać Kamienie Duchowe !

Explower.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zainspirowany innymi poradnikami "Jak dropnąć kamola", postanowiłem to złączyć w całość bo powstał ten oto poradnik.

Okey, zaczynajmy:

Sposób 1.

Kamie%C5%84_Duchowy.jpg

Rozbijanie Metinów

Metiny, z których wypada Kamień Duchowy:

Wszystkie począwszy od Metina Duszy (Lvl 40)

Sposób 2.

Kamie%C5%84_Duchowy.jpg

Ubijanie Bossów

Bossy, z których wypada Kamień Duchowy:

Wszystkie począwszy od Best.Kapitana

Sposób 3.

Kamie%C5%84_Duchowy.jpg

Sklepowe Okazje !

Rozglądamy się po sklepikach w m1

Nie raz zdarza się, że sprzedający rąbnie się o 1 zero :]

Sposób 4.

Kamie%C5%84_Duchowy.jpg

Księga misji Ekspert

Ksi%C4%99ga_Misji%28expert%29.jpg

Kupujemy/Dropimy te Księgi Misji, i próbujemy natrafić na misję :

Zabij Duchy Drzewa lub Tajemnica Lasu Duchów.

Kamień duchowy możemy zdobyć dzięki szkatułką od biologa i szkatułką z eventu

Szkatułki: Ebonitowa Szkatułka, Żółta Ebonitowa Szkatułka, Jasnozielona Ebonitowa Szkatułka, Fiol. Ebonit. Szkatułka, Ziel. Ebonit. Szkatułka, Nieb. Ebonit. Szkatułka, Świąteczna Skrzynia, Skrzynia Wiecznej Zimy

Wskazówki dotyczące sposobów:

Sposób 1. Nie potrzebujemy tutaj jakiegoś 80 lvl by rozbijać te Metiny, wystarczy nam 50/55 lvl by chodzić na Metiny Diabła i Upadku na Górze Sohan.

Sposób 2. Tutaj także zbędny jest nam jakiś 70lvl + Wystarczy, że będziemy mieć postać 50+ która będzie dawała radę ubić Bossa Trudnego Lochu Małp.

Sposób 3. Tutaj chyba nie muszę niczego tłumaczyć, po prostu chodzimy po m1 i przeglądamy sklepiki, czasami zdarzy się jakaś pomyłka przy wystawianiu.

Sposób 4. Tutaj potrzebujemy 50lvl+ Misje nie jest taka trudna, a drzewa możemy bić chociaż po 1 grupce ;]

Jeżeli coś pominąłem proszę pisać posty, bym mógł od razu poprawić, poradnik będzie aktualizowany :]

@Edit

Prosiłbym moderatorów o podpięcie na próbę :]

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ładnie zrobione ale czy do 4 sposobu potrzebny jest 65 lvl+? Tu bym sie kłócił :P Moobki w lesie są dość słabe ;p

1325860960-U24240.png

Opublikowano

Sposób 4. Tutaj potrzebujemy już chociaż 55lvl+, gdyż misje te są dość trudne by zrobił je 45 lvl za to często można dostać z nich Kamień.

]

Oh rly, ja tą misję wykonałem na 30 lvl'u z tygrą +9 i fms +9 15 średnie bez kd, więc nie pisz że ta misja jest trudna ;p.

Opublikowano

Po pierwsze to nie jest mega poradnik a jedyni poradnik i tak związku z tym bym się kłócił, bo dla mnie to ty nie masz pojęcia o metinie, ponieważ w sposobie pierwszym wystarczy mental + 42, w sposobie drugim da radę nawet - 45, w sposobie trzecim to się zdarza jak jakieś za przeproszeniem dziecko nie sprawdza cen przed rozstawieniem sklepu w sposobie czwartym jest ok ....

1325621825-U261344.png
Opublikowano

Po pierwsze to nie jest mega poradnik a jedyni poradnik i tak związku z tym bym się kłócił, bo dla mnie to ty nie masz pojęcia o metinie, ponieważ w sposobie pierwszym wystarczy mental + 42, w sposobie drugim da radę nawet - 45, w sposobie trzecim to się zdarza jak jakieś za przeproszeniem dziecko nie sprawdza cen przed rozstawieniem sklepu w sposobie czwartym jest ok ....

Zgadzam się w połowie z tym, otóż nie nazwał bym tego mega poradnikiem, jest on zwykłym poradnikiem.

Sposób 4 jest jako jedyny wg. mnie ok, szczegółowo.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Koleś nieźle kit pocisnął z tym 30 lvl i księgą misji expert. Ona ma określone lvl na, których ją można czytać. Poradnik mi się nie przyda, bo doskonale wiem o tych sposobach, ale ładny i przejrzysty.

Opublikowano

Zamiast pisać ref nabijasz posty a powinieneś wyczerpać temat do końca...

Dopisz że leci także z szkatułek :

Szkatułki: Ebonitowa Szkatułka, Żółta Ebonitowa Szkatułka, Jasnozielona Ebonitowa Szkatułka, Fiol. Ebonit. Szkatułka, Ziel. Ebonit. Szkatułka, Nieb. Ebonit. Szkatułka, Świąteczna Skrzynia, Skrzynia Wiecznej Zimy

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Możesz mi lajka dać :D a nie dopisać tylko możesz ^^:D

Cwaniaku :D

Jeśli chodzi o tuta następnym razem patrz też na wiki :) spr znaczy

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...