Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zombie w kopalniach

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z zombimi w kopalniach. Nigdy mi się nie spawnowały w kopalniach a teraz trzech naraz na mnie poleciało. Problemu z tym nie mam bo mam zbroje (oprócz hełmu) z copper bar i iron sword, ale mimo wszystko zaczynają mnie już wkurzać. Jest na nich jakiś sposób?

Teraz spawnują już się i demon eye i nie tylko w kopalniach ale tuż pod powierzchnią. Specjalnie musiałem przerobić dom żeby nie wskakiwały mi do chaty. I spawnują się tylko w nocy.

Opublikowano

Co noc Ci się pojawiają ? Może to przez Blood Moon ? Pojawia się tylko w nocy i jest na to 1/8 szansy, że się pojawi. Jest to tzw. faza księżyca gdzie spawnuje się sporo zombie. Objawia się komunikatem 'The Blood Moon is rising...' .

@Autor

Pamiętaj aby dodawać prefiksy przed każdym założonym tematem.

@Down

Ale w sumie to jest tak normalnie, że w kopalniach się spawnują. Też tak mam, też mnie denerwują, ale raczej sposobu na nich nie ma oprócz ubijanie dziadów. :D

@Edit

O Doctor'a Bones nie musisz się bać. :) On spawnuje się w dżungli, nad lub pod ziemią lub na powierzchni w nocy, ale jest bardziej prawdopodobne, że pojawi się podczas Blood Moon. :)

40px-Doctorbones2.PNG

• HP - 500
  • Siła ataku - 20
  • Obrona - 10
  • Spawn - w nocy
  • Dropi - Archaeologist's Hat

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

To nie blood moon ale tak w jednej chwili zaczęły mi sie w tunelach pojawiać. Nie mam połączone z jaskinią ale blisko jaskini i postaram się tunel przenieść trochę dalej może to coś da. Ogólnie jaskinia jest 2 klocki od tunelu (oddziela ją dwu kratkowa ściana).

@Up

No żyć się z tym da ale boje się że w kopalni zespawnuje mi sie Dr.Bones (lepszy i rzadki rodzaj zombie) i mogę nie dać rady.

Zaczęły się spawnować slimy. I wracając do tematu to jest jakiś sposób na to?? No bo jednak wielu ludzi ma kopalnie z jaskiniami a nic się im nie dzieje a ja nie mam obok jaskini a tam całe grupy zombi po nocach łażą.

Opublikowano

Niestety nic się nie da z tym zrobić, tak jest stworzona gra. Każdemu w kopalni spawnują się Zombie, Slime'y itp. Taka natura gry. Jakby się nie spawnowały gra byłaby za łatwa, a to na tym nie polega. :)

P.S.

Jedynie możesz skonstruować jakąś pułapkę na nich. :)

@Edit

Możesz spróbować na podstawie tego :

http://www.mpcforum.pl/topic/359021-tut-pulapka-na-potwory/

@Down

Uwierz, że każdemu. :) Tak gra jest zrobiona. :)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

W kopalni raczej tego nie zrobię bo się nie zmieści ale na pewno użyję. No ale jednak niektórym się nie spawnują. :angry:

Opublikowano

Znalazłem w skrzyni włócznie która zadaje 2x 10 dmg. No dobra jakoś se z tą dzidą dam rade. Daje lubię to. Temat do zamknięcia.

Sory za double post nie zauważyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...