Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Mody nie działają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem grać na single z modami i mam problem bo nie działają mi.Usunąłem mc i na nowo zainstalowałem po czym jako pierwsze (nie wiem czy potrzeba) wgrałem mc patchera 1.1.I jako następne wgrałem mod loadera 1.1 i tu mam pytanie gdzie ja mam to dokładnie wklejać w plik minecraft.jar czy ten minecraft 1.1 który tworzy mc patcher?(meta infy usunięte).Ale dobra dałem do obu, odpaliłem mc i działa, no to skopiowałem oba jar na pulpit.Dodałem teraz moda jakiś tam z niebem (planety) 1.1, dodałem wpierw do minecraft.jar to działał mc ale mod nie więc dodałem do minecraft1.1.jar i już mi nie działał mc (czarne okno po logowaniu).

Czekam na jakąś pomoc.

bcb.jpg

Opublikowano

Podaj link do moda którego chcesz wgrać, możliwe że wymaga on innych modyfikacji

niż sam modloader

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

To proponuje stary sposób, czyli usunięcie .minecraft, wgranie modloadera do minecraft.jar( nie folderów w minecraft.jar tylko do minecraft.jar ) i usunięcie

meta-inf

Opublikowano

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale skoro tak bardzo Ci zależy

to warto spróbować

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

A tak poza tym mody na 1.0 Ci działały?

Opublikowano

Naprawdę nikt nie miał takiego problemu?Jeszcze raz usunąłem minecrafta i zainstalowałem moda na samoloty według video poradnika i na końcu koleś odpala mc i mu działa a ja mam czarny obraz.

bcb.jpg

Opublikowano

Ja miałem coś takiego ze mi w grze modów nie wykrywało. Okazało się ze mam złego modloadera.

Zadania

[x] zdobyc 50 postów

[x] zdobyc 100 postów

[ ] zdobyc 500 postów

[x] zdobyc pozycje Beginer

[x] zdobyc pozycje Mpc User

607cf5a64e9731553903e142cb435fb33614.png

Opublikowano

Jak można mieć złego modloadera ? To jest kilka czy o wersje ci chodzi bo ja używam modloadera jak 99% osób, risugami modloader 1.1.

Weźcie piszcie konkrety a nie jakieś swoje problemy albo odnośniki to tutków które już sprawdzałem i nie działają.

bcb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...