Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zalany przycisk włączenia laptopa

C0pers0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , otóż wczoraj przypadkowo potrąciłem ręką szklankę z colą no i troszkę wylało się na przycisk który włącza laptopa (bo klawiaturę zdołałem uchronić) no i jest problem wczoraj chodziło wszystko okej dzisiaj wlaczam laptopa i przycisk tak "klei sie" i powoli chodzi boje sie ze w koncu przycisk zostanie na dole lub w czasie pracy na komputerze bedzie mi sie wylaczal . Pomozcie mi co zrobic ??

Opublikowano

Nieraz się mówi o trzymaniu cieczy z dala od urządzeń elektronicznych, ale jak widać ludzie mają na to wywalone.

Tak samo jeść należy przy stole , elektronika nie ucieknie może poczekać bo potem czytam tematy, że nie da się wcisnąć klawisza bo żarcie weszło pod klawisz <facepalm>

Masz nauczkę :). Lepiej nie czyść samemu tego przycisku bo jeszcze bardziej spartolisz sprawę.

Jak chcesz by klawisz działał daj go do serwisu, który go oczyści za odpowiednią opłatą.

Nie wiadomo czy cola nie dotarła do płyty głównej. Jeśli tak to licz się z tym, że laptop zacznie wariować wraz z upływem czasu bo cola jest idealną cieczą do odrdzewiania więc nie jest przyjazna dla elektroniki.

jqeuR.png

Opublikowano

WYdaje mi się że musisz rozkręcić laptopa i to wyczyścić .

Kiedyś miałem tak z klawiaturą że przyciski się wciskały nie chciały wyjść ale wyczysciłem i było OK xD;)

NIE MA

Opublikowano

dobrze by było przelecieć sprężonym powietrzem przycisk na "mokro" przycisk, czyi przechylić tak spray z powietrzem by wylało się powietrze na przycisk , powinno go w miare oczyścić z klejącego nalotu cukru

nafta albo spirytus techniczny też może być użyty do czyszczenia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...