Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie][Problem]Internet

jestemtupowh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.Przedstawie wam szybko moj problem.

Otoz na przegladarce jakiej by to nie bylo (fierfox,chrome,explorer)pobiera mi po 20-40kb/s.

Na steamie np.Pobiera mi po 500kb/s choc mam umowe na 2mb (czyt.powinno mi sie pobierac po 250kb/s)

Wie ktos od czego to zalezy?Za odp dzieki,temat sprawdze jutro rano,aha,prosze nie pisac,zeby dzwonic do uslugodawcy,bo mi mowi,ze to jakies tam przeciazenie,chyba maja mnie w dupie jak reszte klientow; D

Dla sprostowania:Pobiera mi sie plik z przegladarek po 20-40kb/s (czasem spada nizej),a np.na steamie,downloaderach pobiera mi po 500kb/s choc to wykracza poza oczekiwania(powinno sie pobierac po 250kb/s)Ostatnio mialem upgrade z win.xp na windows 7.I to po tym tak mi spadla predkosc,ktos wie czemu?NIe chcialbym odinstalowywac win 7.

Opublikowano

Spróbuj pobrać plik ze strony noc.gts.pl a jak nadal wolno to pobierz sobie np. Internet Download Managager lub Free Download Manager i ciesz się że Ci 500kB/s idzie. Możliwe że dostawca internetu ograniczył Ci prędkość pobierania na jedno połączenie, a downloadery zazwyczaj dzielą plik na kilka części i każdą z nich pobiera osobno.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

@StudzeKisiel z tej strony mi leci po 300-500 kb/s .ale juz inny plik pobiera na dal po 30kb/s .Sprawdze jeszcze Te managery czy cos i dam znac .Dzieki

@edit nie,download menagery pobieraja mi jakies indexy czy cos,ale dobra.masz jakies inne rady?

Weteran
Opublikowano

Spróbuj programem JDownloader i powiedz po ile ci się ściąga.Myślę, że to zależy od hostingu z jakiego ściagasz.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Ja widzę tylko jedno wyjście...Zadzwonić do nich tylko spróbuj się wkur**ć(ale chyba nie będziesz miał z tym problemu...) i postrasz ich ,że nie dotrzymują warunków umowy i chcesz zrezygnować.Zapewniam cię ,że cię będą namawiać i transfer po 24 h się podniesie:P Chyba ,że problem leży po twojej stronie.Tutaj się za bardzo nie wypowiem ,bo nigdy tak nie miałem.Pozdrawiam i powodzenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...