Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Trudne początki, Czyli jak zacząć grę

Teds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trudne początki, czyli jak zacząć grę

I Przetrwanie pierwszej nocy

Zaraz po stworzeniu świata, rozejrzyj się po okolicy aby znaleźć drzewo, następnie zetnij je. Kiedy zdobędziesz już bloki drewna, odpowiednio wykorzystaj je, tworząc z nich stół to craftowania, po stworzeniu, musisz znaleźć wygodne dla ciebie miejsce, po czym go tam postawić. Pierwsze narzędzie jakie musisz stworzyć jest to kilof z drewna. Po stworzeniu kilofu musisz znaleźć kamień, po czym go wykopać. Jeśli już zdobędziesz wystarczającą ilość kamienia stwórz standardowe narzędzia takie jak: kamienny kilof, łopata, siekiera i miecz. Zaopatrzony w przybory możesz teraz ruszyć na polowanie aby zdobyć pożywienie i wełnę, która będzie potrzebna do stworzenia łóżka. Mając wszystkie przedmioty wymienione wyżej, możesz wyruszyć na poszukiwanie miejsca gdzie postawisz swój dom. Gdy już znajdziesz miejsce wybuduj dom, jaki tylko ci się podoba. W środku powinny znaleźć się następujące przedmioty: stół do craftowania, piec i skrzynia.

II Dalsza rozgrywka

Posiadając schronienie, możesz teraz zająć się rozbudowaniem swojego domu. Na początek stwórz kopalnię która udostępni ci bezpieczne i szybkie wydobywanie surowców oraz kamienia. Jeśli masz już kopalnie zajmij się hodowlą zwierząt i roślin, dzięki nim, nigdy nie umrzesz z głodu. Aby zapisać miejsce w którym się pojawisz po zginięciu, musisz przespać się tam w łóżku, które zrobiłeś już wcześniej. Jeśli chcesz uniknąć spotkań z potworami, możesz zastawiać na nie pułapki z lawy itp.

Myślę że ten poradnik pomoże wam bezpiecznie i sprawnie zacząć grę.

PS za niedługo dodam obrazki.

Jeśli pomogłem daj +

Opublikowano

Trudne początki, czyli jak zacząć grę

I Przetrwanie pierwszej nocy

Zaraz po stworzeniu świata, rozejrzyj się po okolicy aby znaleźć drzewo, następnie zetnij je. Kiedy zdobędziesz już bloki drewna, odpowiednio wykorzystaj je, tworząc z nich stół to craftowania, po stworzeniu, musisz znaleźć wygodne dla ciebie miejsce, po czym go tam postawić. Pierwsze narzędzie jakie musisz stworzyć jest to kilof z drewna. Po stworzeniu kilofu musisz znaleźć kamień, po czym go wykopać. Jeśli już zdobędziesz wystarczającą ilość kamienia stwórz standardowe narzędzia takie jak: kamienny kilof, łopata, siekiera i miecz. Zaopatrzony w przybory możesz teraz ruszyć na polowanie aby zdobyć pożywienie i wełnę, która będzie potrzebna do stworzenia łóżka. Mając wszystkie przedmioty wymienione wyżej, możesz wyruszyć na poszukiwanie miejsca gdzie postawisz swój dom. Gdy już znajdziesz miejsce wybuduj dom, jaki tylko ci się podoba. W środku powinny znaleźć się następujące przedmioty: stół do craftowania, piec i skrzynia.

II Dalsza rozgrywka

Posiadając schronienie, możesz teraz zająć się rozbudowaniem swojego domu. Na początek stwórz kopalnię która udostępni ci bezpieczne i szybkie wydobywanie surowców oraz kamienia. Jeśli masz już kopalnie zajmij się hodowlą zwierząt i roślin, dzięki nim, nigdy nie umrzesz z głodu. Aby zapisać miejsce w którym się pojawisz po zginięciu, musisz przespać się tam w łóżku, które zrobiłeś już wcześniej. Jeśli chcesz uniknąć spotkań z potworami, możesz zastawiać na nie pułapki z lawy itp.

Myślę że ten poradnik pomoże wam bezpiecznie i sprawnie zacząć grę.

PS za niedługo dodam obrazki.

do dupy ! : D lepszy mam na stornie xD

Opublikowano

Sorki ale po co ten temat?Było setki takich tematów "Jak przetrwać 1 noc"...

Bo się nudziłem :P

Jeśli pomogłem daj +

Opublikowano

Teraz łatwo preżyc pierwszą noc, chyba każdy gracz wie (a jak nie wie to jakiś temat odkopie), że trzeba zakopać się w dziurze i czekać na dzień, co w tym trudnego? :P

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Teraz łatwo preżyc pierwszą noc, chyba każdy gracz wie (a jak nie wie to jakiś temat odkopie), że trzeba zakopać się w dziurze i czekać na dzień, co w tym trudnego? :P

Poradnik stworzyłem dla nowych graczy, którzy nie mają pojęcia o minecraftcie. :P

Jeśli pomogłem daj +

Opublikowano

no nie do końca. Ktoś może nie wie ze jest trybu Peaceful , i ze trzeba sie zakopac w dziurze ;p No wiesz , ktos kto 5 minut temu ja sciagnal z neta ...

Opublikowano

No i znowu? Ile to już razy było.

http://www.mpcforum.pl/topic/520221-tutjak-przezyc-pierwsza-noc/
http://www.mpcforum.pl/topic/431962-tutorialminecraft-pierwsza-noc-bonus-smietnik-bez-lawy/
http://www.mpcforum.pl/topic/483976-tut-pierwsza-noc/
http://www.mpcforum.pl/topic/389891-jak-przetrwac-pierwsza-noc-w-minecrafcie-by-xdanielxmeitn2/

Opublikowano

Moja ocena Tutoriala ? Tutorial ten jest bardzo niskiej jakości brakuje ss'ów oraz craftingu bo właściwie skąd nowy gracz ma wiedzieć jak zrobić kilof albo siekierę

Siema i nara

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...