Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]opinie mydevil.net

Kevcio.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , interesuja mnie opiie o dzialalnosci MyDevil.net ktroy ma mozliwosc stawiania serwera minecraft , moj kolega ma ta najwyzsza oferte za 28zl i ma dokupione tram czyli razem 50zl i po pierwsze mowi ze mial 250slotow , i moze znow tyle ustawic , aktualnie ma 50slotow , czy po prawda ? Mamy tam 1GB i 250 slotow nawet 50 to za duzo , jak to jest mozliwe , a i jeszcze jak to jest TS3 za 15zl i 512slotow na datacent.pl ,

sygnatura niezgodna z regulaminem

lokalnym działu Minecraft - Publikacje Serwerów pkt. 8

Opublikowano

i po pierwsze mowi ze mial 250slotow , i moze znow tyle ustawic , aktualnie ma 50slotow , czy po prawda ?

Może mieć nawet 10000 slotów, tylko że za 50 zł to jego serwer pewnie 20 osób z pluginami

nie uciągnie

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

@up lepiej wejdź na ten hosting

LoL , zdziwiłem się że tak tanio . 40 GB ? To możesz nawet 500 slotów lajtowo postawić , gdyż ja miałem na 2 GB 40 slotów i było full i bez lagów ;] Więc smiało stawiaj serwer

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Ale toam 40GB to pojemnnosc a , java ram cos tam jest 640MB , ale serio moj kolega ma tam 50bez lagow a mial 200ale nie ma ze wzgledu na brak administtracji . !JAK TO DzIALA !

Opublikowano

Dokładnie tak jak wspomniał ziomek wyżej.

Tam za 28 zł kupujesz serwer 680 mb ram więc

na tym jedynie możesz sobie pograć sam.

Taka jest prawda

Wynika z tego że twój kolega to niemądry człowiek który

kupił coś co nie miało sensu

Opublikowano

PO PIERWSZE NIE OBRAZAJ , Po drugie , ma 50 bezlagow za 50zl ... A co z tym TS3?

PO PIERWSZE NIE OBRAZAJ , Po drugie , ma 50 bezlagow za 50zl ... A co z tym TS3?

Opublikowano

Ma 50 slotów tylko nikt nie gra na serwerze... Chyba, że ma 50 graczy online. Jeśli tak to przez pomyłkę zapewne mydevil dali więcej RAM'u. To ile ustawi slotów nie ma znaczenia. Ważne ile ludzi na raz będzie w grze.

Opublikowano

No ale to jakis IDZE ! Masz tu linka do serwera , stoi na Mydevil.net za oferte 28zl ale plus RAM czyli ma !GB ramu to za 50zl !

http://www.mpcforum.pl/topic/498603-craft-city-100dedykowanyfreebulidsurvival247/

Mam jednak racje , a Ramu mu nie dolozyli .... Ma dokładnie okola 980MB to prawie 1GB !

Tu jest taka informacja co chodzi ?

"3 – Pojemność konta na serwerze Java: 10 GB. Zezwalamy na uruchomienie serwerów gry MineCraft. Dodatkowa pamięć RAM - cena miesiąc (brutto): 5 zł / 64 MB. Konta MdJava podlegają regulaminowi korzystania z usług MyDevil.net."

Nazwa IRC4 Pojemność 40 GB Transfer miesięczny b/o Domen WWW (vhost httpd) 100 Skrzynki e-mail1 2000 Bazy danych MySQL 50 Bazy danych PostgreSQL 50 Liczba połączeń IRC2 20 Dostęp do serwera Java (Limit pamięci RAM)3 640 MB Dostęp do serwera torrent (limit powierzchni dyskowej)4 20 GB Gwarantowana dostępność 99,50% Cena - miesiąc (brutto) 28 zł Cena - pół roku (brutto) 160 zł Cena - rok (brutto) 300 zł zamów teraz PHP 5.2 oraz PHP 5.3 available.pngDjango, Pylons, Catalyst,

Ruby on Rails, Trac available.png MySQL 5 available.png PostgreSQL 9.0 available.pngAutorski system zarządzania kontem available.png Dostęp do

42 adresów IP w 8 klasach C available.png Kontrola stref DNS5available.png Subdomena LOGIN.mydevil.net available.png Obsługa pliku .htaccess available.png Obsługa mod_rewrite available.png Własne strony błędów available.png Nieograniczona liczba aliasów pocztowych available.png Ochrona antyspamowa available.png Ochrona antywirusowa available.png Poczta przez IMAP i POP3 z szyfrowaniem SSL/TLS available.png Poczta przez WWW (webmail) available.png Dostęp SSH available.png Zadania crontab available.png Procesy systemowe 100 Możliwość uruchamiania

własnego oprogramowania6available.png Możliwy własny vhost/IP7available.png Dostęp do VPN available.pngPolski serwer proxy available.pngSerwer proxy w USA available.png Codzienne kopie zapasowe available.png Darmowe wsparcie techniczne available.png Cena - miesiąc (brutto) 28 zł Cena - pół roku (brutto) 160 zł Cena - rok (brutto) 300 zł Zamów teraz

Opublikowano

Powiem tak sam mam serwer vps i 1 gb ramu to 10 osob ... z dobrymii pluginami po chuju mi serwer gdzie same pluginy dla admina 0 dla graczy jesli chcesz dobry serwer to plugin mcmmo i xlevel i ten serwer 1 osoba ma lagi tak jak 4 gb to mozesz cos myslec bo co tam czytam to 1 gb to nie serwer to dla kumpli mozesz kupic

Opublikowano

Pomysl kupie 10slotow za 30 zl ? ..... Jeszcze raz moj UP post odpowiedzcie . W tej chwili kolega ma 45na50slotow i nie ma lagow .

Opublikowano

ehh panowie Powiem tak stoi tam serwer IP: craft-city.com.pl To Jest IP nie strona dla modów ;]

Powiem tak Posiadam tam serwer minecraft mam na 1 Gb około 30 /40 Graczy z jedną mapą na 50 wystarczy 1,5 Gb i serwer śmiga + druga mapa

Moja Opinia:

Hosting jest naprawdę zarąbisty 0 Lag 0 Problemów Administracja szybko odpowie ci na nurtujace cię pytania. Bazę Mysql masz Pod stronę www także nic tylko kupować i rozkręcać swój serwer jak ja ;]

Aha P.S jeżeli nie posiadacie u nich usług lub nie mieliście z nimi do czynienia nie komentuje ja posiadam i wiem jaki on jest ;]. A osoby które nie niech się nie wypowiadają bo i tak jest to dziecinne

serwer utrzyma nawet 100 osób na 1,5/2Gb 64 Mb kosztuje 5 zł niedrogo

i tak @@UP kilka razy głupi nie jestem kupuje coś co wytrzyma a nie jakiś szajs typu craftserv i drogi za cholerę

Opublikowano

Ogólnie kolega ma serwer na myshell.pl kupił se konto vip, można dać na serwer 3 GB ramu lub więcej, a płacisz za niego około 40 zł za 2 miesiące więc bardzo tanio.

Grało u niego ostatnio ponad 30 osób i zero laga, więc ja jak najbardziej polecam tamten hosting z racji speeda :D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

To ile bede mial slotow na 1GB , przy potrzebnych pluginach

Krzysztofa za 40zl ma 3GB ? Ja juz kurde niw wiem xD

Opublikowano

@up

Potrzebne to znaczy jakie?

Skoro u krzysztofy wchodziło 30 osób na 3gb więc u Ciebie

1gb + pluginy = 10 osób ( chyba )

@down

nubie, z pluginami mu 20 osób nie wbije

Opublikowano

Na 1 GB ram luzem 20-30 osób wbije może z leciutkimi opóźnieniami.

Jak dobry hosting, to przy 512 Mb ramu spokojnie 15-20 osób grać bez większych problemów.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

No ale ziom wyzej pisał ze ma 1GB i mu ciagnie tam 50slotow , czytajcie pozatym podał adres do serwera ....IP

Opublikowano

Hah nie podniosą łapę ci który znają się na minecraftcie tak będzie większośc a teraz ci którzy znają się średnio/Professionalnie na robieniu serwerów do minecraft oraz Administracja Linux? Podniosą tylko 5% społeczności MPC. Gdyby ktoś siedział przy plikach serwerowych to by wiediział co jest nie tak wie jak zrobić aby przy 512 MB wszedło 30 bez lagów mapa max 170 MB ehh. Ludzie opnujcie się trochę i zajrzyjcie co kryje się pod nazwą minecraft_server.jat o r Bukkit.org

Mój serwer nie ma żadnych opóżnien lagów itp trzeba wiedzieć co w trawie piszczy ;] a póżniej komentować

Śmieję się każdego dnia z ludzi którzy kupują dedyki po 150 zł + i współczuje głupowty ehh ;]

Opublikowano

No ja Ci kurde wierze , poniewaz gralem na tym serwerze i 50slotow ciagnie bez lagow , pozatym bardzo tanio . Czyli 1slot za 1zl supci :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...