Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka

jake345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrób tzw. "haczyki" - metoda zapamiętywania.

Albo zamiast tu siedzieć weź książkę do ręki i czytaj to wszystko z 20/30 razy - jutro będziesz pamiętał sporo z tego.

Opublikowano

Fajnym sposobem na uczenie się jest uczenie się. Jeżeli pomogłem to możesz mi być wdzięczny

1329228482-U118767.png

Opublikowano

Wersja Sopelka jest bardzo dobra:

Spróbuj zapamiętać położenie i zapamiętuj nazwy tak abyś mogł sobie skojarzyć co było koło niej - to daje efekt

Oczywiście na sprawdzianie zrelaksuj się zamknij i zamknij oczy tak najlepiej sobie przypomnisz wszystko bo w mózgu informację zostają tylko trzeba je dobrze wydobyć :D

Opublikowano

Spoko tylko ja to mam wskazywać na mapie i na odpowiedz mam 5 sekund.

Wydrukuj sobie mapą konturową, taką bez nazw.

Ucz się, zapamiętauj, kojarz rózne kształty z nazwami. Zaznaczaj w atlasie na kolorowo podane nazwy.

I potem sprawdz na tej mapie konturowej co sam z pamięci zaznaczysz. Jesli wyjdzie 30% to masz te 2 :)

Opublikowano

Pfff zostaw nauke dawaj na mpcforum i graj w wr życ nie umierać :D

a tak na serio

to ty chcesz dostać penie pałe zamiast uczyć się to ty tu siedzisz : )

@Edit 350Postów : )

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Przecież to nie jest trudne wcale. Sporo rzeczy wskażesz mając minimalną wiedzę o rozmieszczeniu krajów na świecie etc.

np. Morze Norweskie, Morze Japońskie, Wyżyna Tybetańska, Półwysep Arabski, Morze Celtyckie i wiele innych..

Poprostu ucz się i wkazuj je na mapie, a gwarantuje Ci, że jak będziesz chciał w ciągu 2 godzin to ogarniesz.

A jak będziesz tracił czas na kombinowanie polecisz z banią.

1373662483-U83583.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...