Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Server z samymi misjami bez expa

DrewiszPL

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jeste? za samymi mijsami ??

• Podoba mi si? to jestem za i zagram !!
    • Nie podoba mi si? to i nie zagram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem dla czego tematy na temat dyskusji o moim servie są kasowane :/ ale jeszcze raz robię ten temat bo chcę widzieć jakie będzie zainteresowanie i proszę o nie kasowanie tematu

Jeżeli jesteście za misjami to server powstanie do 2 - 3 tygodni w wersji beta

Jeżeli nie i chcecie kolejny server typu exp to nie powstanie albo powstanie później

Proszę o nie usuwanie tematu chcemy zbadać rynek a po przez usuwanie tematu nie dajecie nam takiej możliwości ;/

dre2.png

Koniec z METIN2 teraz liczy się Eligium zapraszam do gry w kwietniu będzie już wersja PL !!!!

Opublikowano

Myślę, że nie jest to dobry pomysł bo to gra właśnie polega na tym, żeby expić, a nie dostawać lvl od NPC w pewnym sensie...

Opublikowano

Ej no mozna zobaczyc i sprawdzic jak sie bedzie gralo na taim servie przecierz jak zrobi to nic sie nie stanie no nie??

Zrob nie sluchaj takich komentarzy jak up moze gra polega na expieniu ale to bedzie jakas odskocznia od zwyklego mt2

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!!!

Opublikowano

No myślimy zrobić to tak że za misje dostaniecie 70-80% a resztę trzeba będzie doexpic a exp będzie jak na hardzie ^^

dre2.png

Koniec z METIN2 teraz liczy się Eligium zapraszam do gry w kwietniu będzie już wersja PL !!!!

Opublikowano

wg mnie ciekawy pomysl w koncu nowosci nie musza polegac na nowych itemkach i mapkach

moglo by to wygladac tak ze np kowal daje na misie zabiciu np pare psow w zamian dostaniemy expa i moze jakis item niewiem ;D

oczywiscie questy glownie by musialy byc

oparte na zabijaniu bo jak wyzej pisali niema sensu lvl od npc brac

mam nadzieje ze nie zrezygnujesz z tego projektu i cos fajnego wykombinujesz przemysle to tez i dam ci na pw znac jak cos zaistego

wymysle POzdrawiam

Opublikowano

same misje to nie wszystko. zrob np 20max questow ale pro naprawde PRO! by bylo cos za nie a i zeby dawaly wciul expa! cos naprawde zachecajacego do robienia ;]

Opublikowano

ludzie nie robcie znowu nowej ery mt2.. wystarczy era nowych zbroi i mobow i broni z wowa METIN2 polega na expieniu i wykonywaniu misji a nie tylko siedziec i robic misje , gracze i tak musza zdobyc eq wiec i tak by expili

11-37.59.93.25.png
Opublikowano

Jeszcze zobaczymy zrobimy może coś takiego pół na pół ale z takim expem w grupie by gracze się zgrali i opłacało im się expienie w full pt ^^ coś jak Shaiya

dre2.png

Opublikowano

Dużo questów rozłożonych w czasie byłoby dobre (jak np. groty strzał na pl), bo takie przynieś, zabij to o kant dupy rozbić choć takich też zabraknąć nie może

Te questy na wbijanie skilli G/P to słaby pomysł wg. mnie. Za misję można by było otrzymywać np. dziesięć instrukcji, lub kamyk duchowy, a z metinów byłaby 100% na drop instrukcji i kd, a na kamień duchowy 30% z metków 40+, a z metków z większym poziomem dropiły by np. po dwa kamyki itd itp

bo handel na wielu privach kuleje po prostu

Opublikowano

Serwer na samym expieniu jest nie wypałem także z mojej strony nie radziłabym

czytaj ze zrozumieniem...to będzie prawie na samych misjach, a nie na samym expieniu...

mi się pomysł podoba, oprócz misji dodałbym tylko dungeony, gdzie można by zdobyć eq...pomysł jest niebanalny i moim zdaniem ma pełne prawo wypalić...jeżeli admini mpc zamykają ten temat, to ja nie rozumiem dlaczego, pewnei mają na to jakiś pkt w regulaminie, jak Ci zamkną ponownie to postaraj się zrobić dyskusje na kształt proponowanej w regulaminie.

ja zagram na 100% na takim serwerku, ale misji musi być od zaje i muszą mieć odpowiedni poziom trudności...nie wiem..misja na 61lvl np ubić samemu lorda małp*x, żeby dropnąc 10 pazurów itd, to byłaby trudnawa misja, zróbcie do tego tematu konkurs na pomysły na isje, jeśli takie coś zaproponujesz to ja szczerze się nad tym pochyle i dam ze 100pomysłów bez żadnej nagrody za to.

oczywiście jeśli chcesz robić taki serw, to również nie możesz się ograniczyć do mapek z pla...do takiego serwerka jak już pisałem dużo dungeonów, jakieś misje z rybkami i rudami oczywiście też....

bardzo bardzo dobry pomysł...

p,s

tylko co na takim serwerku w Isie dać+pokradną Ci pomysły na misje....

Opublikowano

Czyżby ktoś wreszcie postanowił zrobić z M2 typowego MMO no no niczego sobie pomysł jestem ZA i na 100% za nim zagram, zrob jeszcze coś na typ Raid Bossów to już bedzie miodzio

Opublikowano

Jestem na tak .Każdy serwer zapowiada fabuły w h... misji a po wejśćiu co ??? Monotonne bicie mobów .... Napewno bym zagrał!

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ciekawy pomysł ;d

Motocykle :*

Mój ustrój..

Mój wybór..

Moje życie.

Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Żadnych zbroi broni z wowa, jakiś pstrokatych efektów, żadnego 150/250 lvl - to jest dobry metin, nie te pseudo przeróbki, które teraz są

Opublikowano

hehe byłby pierwszy i chyba najgorszy serwer gdzie nie trzeba nawalać w spacje ;x wszystko myszką bysmy robili . Nie podoba mi się pomysł.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Uczeń
Opublikowano

jestem na tak

nie ma serwerów typu lv up za misje i myśle że to może być dobry pomysł

ale na serwie musiało by być z milion misji [zależy który max lv]

a po drugie to lepiej by było że na lv trzeba by było zrobić kilka misji a nie jednom

Opublikowano

Jak już określasz liczność misji to podaj bardziej przybliżone liczby, bo miliona nigdy byś nie wykonał ani nikt by nigdy tyle nie napisał

Uczeń
Opublikowano

Jak już określasz liczność misji to podaj bardziej przybliżone liczby, bo miliona nigdy byś nie wykonał ani nikt by nigdy tyle nie napisał

myśle że misji będzie sporo no bo chyba nie będzie tak : 1 misja=1lv up

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ktoś wspomniał, że expienie jest nudne...a latanie z punktu A do punktu B i zabicie paru mobów od czasu do czasu jest przyjemne? Mnie właśnie od tego typu rzeczy bierze na nudności, lubie typowe grindery, i metinowiec w pewnym stopniu jest taką grą. Jedyne co trzeba robić to biolog i uriel, resztę można lajtem pojebać, no i gitara.

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...