Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer Minecraft

PainRikodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż kupiłem serwer minecraft na gameserv.pl i niestety nie ogarniam co i jak. Dałem sobie admina, mogę dodawać sobie itemy, kickować banować itd. Ale nie moge zmienić pory dnia, pogody. Inna sprawa jest to że na serwerze są zainstalowane pluginy, na np. rejestracje lub saveworld ale kiedy wchodzę na serwer lub ktoś inny to nie wyskakuje proszę się zalogować,zarejestrować... Prosiłbym o pomoc kogoś ogarniętego z gameserv lub po prostu minecraftem ;d

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Masz spis pluginów , są tam opisy oraz poradniki do niektórych ;) Więc to Ci pomoże napewno bo za dużo tłumaczenia tak by było , wybierz sobie które potrzebne ( od pogody jest Commandbook , od reje jest AuthMe )

http://www.mpcforum.pl/topic/516134-spis-pluginow-na-serwery-bukkit-downloads-opisy-komendy-poradniki-permissions/

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Witam, otóż kupiłem serwer minecraft na gameserv.pl i niestety nie ogarniam co i jak. Dałem sobie admina, mogę dodawać sobie itemy, kickować banować itd. Ale nie moge zmienić pory dnia, pogody. Inna sprawa jest to że na serwerze są zainstalowane pluginy, na np. rejestracje lub saveworld ale kiedy wchodzę na serwer lub ktoś inny to nie wyskakuje proszę się zalogować,zarejestrować... Prosiłbym o pomoc kogoś ogarniętego z gameserv lub po prostu minecraftem ;d

Co do pierwszego, czyli komendy na zmianę dnia i tak dalej, to musisz mieć.

comandbook.Co do drugiego, czyli rejestracji to zainstaluj

ponownie pluginy, gdyż wynika z tego że źle je zainstalowałeś.

Najlepiej jak ściągniesz gotową paczkę i wrzucisz ją na ftp

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Co do pogody dnia, potrzebny jest admin oraz komenda:

/time day lub /timeset 2 (np.2 mozna inaczej)

/weather sun/rain (slonce/deszcz)

rejestracja to na poczatku /register <haslo> i potem rejestrujemy sie wchodzac na serwer /register <haslo> :)

Niestety bedzie to wyskakiwac zawsze jezeli plugina nie usuniesz:)

Pozdrawiam i zapraszam na kanał na youtube :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...