Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Nidalee - Niebezpieczna Puma!

Gość Equ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nidalee_3.jpg

Witam. W drugim moim buildzie chciałbym przybliżyć wam trochę build, jaki powinno składać się postacią Nidalee.

Nidalee posiadam około 3miesięcy. Nauczyłem się nią grać przez ten czas, na prawdę dobrze (moim zdaniem).

1. Zalety Nidalee

- Duże DMG z włóczni

- Heal

- Pułapki

- Druga postac - Puma. Nie zżerająca MP robiąc skille! Duży plus.

- System ucieczki (na pumie)

2. Minusy

- w Early duży papier

- w Late może lekko nie dawać rady (przy wyrównanej walce)

3. Spelle

flash.png - Oczywiście Flash. Dogonienie przeciwnika lub ucieczka przy tym Spellu to nie problem.

a5ab54f905725841e0c85c443ce5c968.png - Podpalenie.. hm.. Dobicie przeciwnika/wzmocnienie combo. Na różnych forach widziałem, że nie którzy polecają Heala. Ja nie rozumiem po co, bo Nidalee ma własnego.

4. Umiejętności

nidalee-prowl.png - Nasz pasyw. Kolejna pomoc przy ucieczce. Biegnąc przez krzaki, Nidalee zyskuje 15% premii do szybkości ruchu. Efekt utrzymuje się 2sek po wyjściu z zarośli. Więc.. Polecam uciekać junglą.

JAKO CZŁOWIEK

nidalee-javelin-toss-takedown.png - Ukochana włócznia! Bardzo dobry skill przy dużym AP. Kuriozalne DMG w Late. Jedynym minusem jest to, że trudno trafić nią wroga.

nidalee-bushwhack-pounce.png - Pułapki. Działanie takie jak u Caitlyn. Zabiera DMG, stunuje ;x

nidalee-primal-surge-swipe.png - Heal. Możemy leczyć jak i siebie, jak i przyjaciół z drużyny. Przy uleczeniu kolegi, nie leczy nas! Robiąc mój build, będzie on leczyć około 500hp.

nidalee-aspect-of-the-cougar.png - Nasz Ultimate. Przemiana w Pumę. Bardzo przydatny skill. Gdy mamy już mus się solować, od razu po rzuceniu włóczni, zmieniamy się w Pumę! Puma ładuje się 2sekundy, podobnie jak w przypadku Kog'Mawa.

JAKO PUMA

jako puma Nidalee posiada w ogóle inne skille - uwaga - które nie zżerają nam many! Ekscytujące!

Takedown.jpg - Skill na Q. Nasz następny atak zadaje dodatkowe DMG. Towarzyszy mu efektowy obrót naszej Pumki ;]

Pounce.jpg - Puma doskakuje w stronę myszki. Jeśli trafi przeciwnika zadaje mu DMG.

Bardzo dobre do uciekania., jaki i do zadania DMG uciekającemu wrogowi!

Swipe.jpg - Nidalee uderza wroga pazurami, zadając obrażenia magiczne. Skill działa na pewną, ale małą odległość!

5. Runy

Mark - Magic Penetration x9

Seal - Ability Power x9

Glyph - Magic Penetration x9

Quints - Ability Power.

6. Masteries

masteriesl.png

7. Itemki :

itemyg.png

To jest podstawa naszego buildu. Tu już mamy około 202 AP.

Dalej składamy Lich Bane (Zmora Licza) lub Zhonayie.

Zależnie od gustu. Ja osobiście składam Zhonayie, ponieważ daje mi 100AP + Armor, który jest nam dość potrzebny.

Ze Zmorą też wszystko będzie dobrze!

Niestety na razie nie opiszę etapów gry, ponieważ nie mam jak się do tego zabrać.

Tu jeszcze małe możliwości tego buildu :

nidaleet.png

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Piszesz, że grasz nią 3 miesiące i nawet nie chce Ci się napisać jak się nią gra? Aha, zamiast [build]'ów powinny być same [tut]'y, bo te Wasze buildy, raczej so zbędne.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Masterki chujowe, build chujowy. Jeżeli grasz nią 3 miesiące i ciągle AP, to gratuluje wybicia się z elo hell "grając tf'y 4v5".

Podsumowując, poradnik do dupy. I nie radzę sugerować się nawet najbliższym newbie.

btw. To Ty grasz nią 3 miesiące i nadal nie trafiasz włócznią? GG

ps. Aha i runy masz zajebiste. Padasz w 3 czy 4 sekundy?

Iii jeszcze jedno, trap stunuje? Tyy! Musze przetestować, jakiś patch byl?

Jeszcze raz podsumowując: Piszesz poradnik, do postaci którą nawet nie grałeś. - Dno.

actanie.jpg

Opublikowano

jeżeli niddale to tylko i wyłączenie jako support, rzadko widze na tyle ogarnieta niddale, zeby w late game była godna uwagi. Jeżeli grasz niddale to powinieneś najpierw nauczyć się trafiać z dzidy, tak żeby mooby nie były dla Ciebie przeszkoda, a takich hajtów juz widziałem ; ]

Opublikowano

Nie będę komentować buildów -30 lvl.

Też uważam, że tworzenie guide'ów przez osoby, które nie miały nawet styczności z 30 lvl'em, jest bezsensu. Dopiero na 30 poziomie mamy możliwość maksymalnego rozwoju swojego "summonera" jak i bohatera poprzez talenty. Jeżeli ktoś tworzy build na 25-29 na pewno grał max ok. 300 gier w tym niektórzy więcej custome'ów, albo na botach.

Przydałby się też jakiś dział, tak jak mają na np. solomid, clgaming, typu zatwierdzone, aby pokazać tam Guide'y, które na prawdę sprawdzają się dobrze.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Też uważam, że tworzenie guide'ów przez osoby, które nie miały nawet styczności z 30 lvl'em, jest bezsensu. Dopiero na 30 poziomie mamy możliwość maksymalnego rozwoju swojego "summonera" jak i bohatera poprzez talenty. Jeżeli ktoś tworzy build na 25-29 na pewno grał max ok. 300 gier w tym niektórzy więcej custome'ów, albo na botach.

Przydałby się też jakiś dział, tak jak mają na np. solomid, clgaming, typu zatwierdzone, aby pokazać tam Guide'y, które na prawdę sprawdzają się dobrze.

jestem za, sam bym mógł zapodac buildów na pare postaci które się dobrze sprawdzaja

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...