Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BF3 śmiga wyśmienicie - Skyrim klatkuje.

GoldeNx3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy dobry dział, bo mój problem tyczy się częściowo gry BF3.

A więc, kupiłem sobie BF3, zaktualizowałem sterowniki do najnowszej wersji mojej karty graficznej i BF3 śmiga na najwyższych detalach bez żadnej ściny.

Wczoraj postanowiłem sobie zagrać w TES: Skyrim, wchodzę w grę, a tam tak: Ruszę się, i stop na 5 minut i non stop klatkuje, do menu wchodzi 5 minut.

Co robić?

Grafika: Radeon HD 6850 1gb

Procesor: Intel i5 760 4x 2.8ghz

RAM: 2x 2GB (4GB) aData DDR3

Windows 7 Ultimate 64 bit

Opublikowano

Skyrim jeśli się nie mylę ma może gorszą grafikę od BF'a ale chyba jednak ma większe te wymagania .... Sprawdził bym w necie albo porównał pudełka, ale o tej porze bierze mnie leń ;x

Może jakiś program Ci blokuje czy coś ?

@UP Procek jest w miarę, ale ten ram się przyda. Fakt o.O Ja mam 8GB ram'u, GeForce GTS 250 1GB, AMD Phenom 4x 3,20 GHz, Windows 7 64bit i wszystkie gierki jak do tej pory ładnie "chodzą" ;)

Opublikowano

Ale wcześniej Skyrim chodził idealnie, na maksymalnych ustawieniach, bez żadnej ściny, bo ja chciałem do niego powrócić, Skyrima miałem jeszcze przed BF3...

@Edit:

Tak przy okazji, chcę dokupić RAM, ale chcialbym się dowiedzieć, czym różnią się te ramy i które są lepsze:

http://allegro.pl/ki...2021919839.html

http://www.proline.p...0C9D3X2K2%2F8GX

@Edit2:

W Catalyst Control Center zmieniłem w opcjach grafiki gier wszystko na default (Miałem na max) i wszystko powróciło do normy.. Ale pytanie od czego zależy to, że bym mógł ustawić wszystko na max?

Opublikowano

różnicy żadnej, ja mam te drugie - gray edition, mają fajny niski radiator i są bezawaryjne póki co :)

Opublikowano

Czyli ogólnie w ich pracy niczym się nie różnią prócz modelu?

A czy będą pasowały do płyty:

ASUSTeK Computer INC.

P7H55-M

?

Nie znam się na tym i proszę o pomoc a nie linczowanie..

Oraz te ustawienia w Catalyst Control Center od czego zależą by je mieć na maks? Ram? Procesor?

Opublikowano

ram możesz dokupić, pomoże w grach i aplikacjach, jak i na zapas będziesz miał trochę ram, max możesz 16GB po 4GB na kość

wgraj też moda do skyrima żeby obsługiwał ci więcej ram , bodajże wtedy wykorzystuje 4GB czy nawet 6GB, przez co płynniej chodzi, a jak będziesz miał 8GB to na luzie powinno chodzić

przy okazji przeczyść kompa CCleaner'em i przeskanuj antywirem ;]

Opublikowano

NIE DOKUPUJ RAMÓW. Jakiś niewypał Ci napisał, ale to wydanie pieniędzy w błoto! żadnej, ale to żadnej różnicy nie będzie jak dokupisz.

ram możesz dokupić, pomoże w grach i aplikacjach, jak i na zapas będziesz miał trochę ram, max możesz 16GB po 4GB na kość

wgraj też moda do skyrima żeby obsługiwał ci więcej ram , bodajże wtedy wykorzystuje 4GB czy nawet 6GB, przez co płynniej chodzi, a jak będziesz miał 8GB to na luzie powinno chodzić

przy okazji przeczyść kompa CCleaner'em i przeskanuj antywirem ;]

Buhahha. Myślisz, że jak jak ktoś dokupi ramów to będzie mu gra lepiej działać?. 16 GB ramów? a no co mu tyle? jak 4 Gb ram to i tak bardzo dużo.

Siedzę na tym forum trochę i to co czytam, to kompletne głupoty. Nie jest to wina sprzętu. Zrób formata, ewentualnie wyłącz antywirusa..

Wasyl654.png

2pacr.png

Opublikowano

Obie gry mam oryginalne, to nie są piraty tak btw.

Ale ja tą pamięć RAM mam tylko 4gb ale 667MHZ... Czy oby 667MHZ to nie za mało? Teraz widuje po 1600MHZ..

Skyrim już normalnie chodzi.. ale dziś wykonam formata, bo i tak już dużo mam śmieci na kompie.

Opublikowano

Obie gry mam oryginalne, to nie są piraty tak btw.

Ale ja tą pamięć RAM mam tylko 4gb ale 667MHZ... Czy oby 667MHZ to nie za mało? Teraz widuje po 1600MHZ..

Skyrim już normalnie chodzi.. ale dziś wykonam formata, bo i tak już dużo mam śmieci na kompie.

A więc format pomógł, jestem booski, nie no joke. Ramy nie zmieniaj bo masz ich dużo. Ja mam 3 GB ram podkręcone na 400 MHZ i śmigam we wszystkie gierki na full detalach.

Wasyl654.png

2pacr.png

Opublikowano

"

Buhahha. Myślisz, że jak jak ktoś dokupi ramów to będzie mu gra lepiej działać?. 16 GB ramów? a no co mu tyle? jak 4 Gb ram to i tak bardzo dużo.

"

"

Siedzę na tym forum trochę...

"

więc chyba trochę za dużo, bo czytać ze zrozumieniem nie potrafisz

napisałem że może sobie dokupić RAM i dałem też dodatkowe info że na tej płycie może mieć 16GB RAM

co do większej ilości ram to bardzo się przydaję np. gdy się gra powiedzmy w tego skyrim'a i ma się moda żeby wykorzystywał więcej ram (bodajże 4GB) to przyda się też trochę dodatkowego żeby np. zminimalizować sobie, czy inne rzeczy w tle płynnie działały

a tym bardziej jak dokupi sobie ram, to na przyszłość nie będzie musiał dokupywać

@EDIT:

GoldeNx3 - "

Skyrim już normalnie chodzi.. ale dziś wykonam formata, bo i tak już dużo mam śmieci na kompie. "

BF*Wasyl - "

A więc format pomógł, jestem booski, nie no joke

"

kolejny raz czytanie ze zrozumieniem zawodzi...

Opublikowano

Wasyl kurwa.. wyjdź, bez pozdrowień :). Ramy są w tej chwili takie tanie że jeżeli mu płyta obsługuje to niech sobie kupi te 8GB NA PRZYSZŁOŚĆ. Mało gier wykorzystuje chociażby 3GB ramu, ale większy komfort pracy jest pomiędzy 4GB a 8GB.. Podkręciłeś sobie RAM do zacnej liczby, hahaha.. Różnica kilku MHz to żadna różnica. Pomiędzy 800MHz jest duża różnica, około 4-5 klatek na sekundę. Pieprzony znawca się znalazł, tylko by formaty kazał robić..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...