Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Autopatcher z metina 2012 pl

sankixd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam pytanie. Jak zrobić autopatchera, coś w stylu tego, co jest na plu teraz nowy. Chodzi mi dokładnie o wygląd tzn. paski ładowania, tekst z przezroczystym tłem, oraz dopasowanie przycisków. W czym jak po co na, na co, jak działa. Jakby ktoś mógł przybliżyć mi takową twórczość, nie dokładny opis, lecz w czym(jeśli programie cos podobnego do visual C++, Visual Basic) bo nie moge juz pojąć, byłbym dozgonnie wdzięczny!

wygląda oj mniej więcej tak:

beztytuuowmy.png

i chodzi mi o te paski ładowania, napisy nad paskami i pomiędzy przyciskami.

Opublikowano

O ile się nie mylę wygląd jest w bince a więc rozkodować no i do dzieła ... Widziałem gdzieś już taki peatcher na epv** oraz na Balmora .pl A więc jest to wykonalne.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/343248-dl-patcher-na-twj-serwer/

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

@krzywy_ widziałem to już. Wlaśnie zrobił to tak, jak ja mam juz gotowe... mi chodzi właśnie o to, by paski ładowania przerobić, animacje przycisków i stworzyć coś własnego. bo to co on zrobił to ja też potrafię rozczaskać w krotkim czasie....

Opublikowano

wszycho by bylo git tylko nie iwem jak zrobic sprawdzanie plikow tzn sprawdzanie wagi czy na serwerze sie waga zgadza z waga w kliencie... pomoze ktos ?

sry za double posta ale myslalem ze doda do tamtego ...

Opublikowano

Jeśli piszesz sam patch era od podstaw to przy tworzeniu masz wszystkie funkcje w programie (zależy jakim programem go robisz) i wybierasz co ma dana aplikacja ci robić.

np

-sprawdzenie nazwy i wagi pliku

- daty utworzenia

- aktualizacji plików ( jeśli tylko sam dodasz taka funkcje)

- itd.

To ty wszystko ustawiasz co ma robić tylko musisz to robić ze zrozumieniem a nie z poradnikiem gdzie jest opisane jedynie 10% całej pracy.

bez YT

Opublikowano

tak wiem, rozumiem co i jak, robie w visual basic 2008, i nie ma tam kodu bo tak ma byc. tylko kwestia tego typu ze nie wiem jak zlaczyv progressbar z pobieraniem pojedynczego pliku, ogolnym postepem oraz jak zadeklarowac sprawdzaniem wagi pliku z plikiem klienta na serwerze... jesli ktos pomoze, podesle obrazek jak wyglada, oraz bede mogl robic na prosbe pod dany serwer! ;) bez zbednych napisow, podpisow itp.

Opublikowano

zobacz czy obrazki nie zapisały się w temp

-.^ jakie temp i jakie obrazki ? ja sie pytalem jak zaprogramowac zeby mi to zczytywało a nie ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...