Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Komputer

SmuGGler98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio(miesiąc temu) zainstalowałem nowy system windows 7. Przedtem miałem XP, wszystko było ok. A po paru dniach, komputer po ok.10 min bezczynności zawieszał się lub od razu resetował, komputer ma swoje lata ale posiada 4,9 Ghz Procesor, 3 GB RAM, 512 MB Karta graficzna. Mógłby mi ktoś pomóc w tej sytuacji. Mam tak codziennie.

Opublikowano

posiada 4,9 Ghz Procesor, 3 GB RAM, 512 MB Karta graficzna.

ładny wypas z prockiem jak na swoje lata ;)

jeżeli pady tylko w czasie bezczynności to problem ze sterownikami do płyty, reinstalka albo szukać innych do tego modelu

możesz wyłaczyć też w biosie zarządzanie energią , wszystki funkcje dla urządzeń , pamiętaj nie ruszaj nigdy ACPI bo uwalisz z miejsca cały system

inna możliwość po prostu się grzeje za szybko, windows 7 sam w sobie powoduje większe żużycie energi i nagrzewanie się procesora, wyczyśc w środku to co się da , wentylator i radiator

jeśli kilka instalek nie pomoże i nadal będą problemy zainstaluj windows wyłączając całkowicie zarządzanie ACPI w biosie, najwyżej komputer będziesz wyłączał ręcznie po zamknięciu ale mogą się skończyć problemy z padami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...