Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkola.

`Reebok4Fun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem w tym roku mam zamiar isc do liceum a pozniej na studia

i tu jest moje pytanie interesuja mnie przedmioty rozszerzone

geografia, język angielski

(turystyczna)

i tutaj punktowane sa przedmioty

język polski, geografia, język angielski, biologia

i moja sytuacja na polrocze wyglada tak

-polski 3

-geografia 3

-angielski 4

-biologia 3

i mam pytanie czy z takimi ocenami przyjma mnie ?

do tego oczywiscie dochodzi wynik z testu

+ zachowanie bedzie poprawne

Opublikowano

Zależy do jakiego LO. Różne mają wymagania. Przejdź się do tego co Cię interesuje i spytaj się jaki mają próg pkt.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Co roku próg punktów jest inny, jest on określany na podstawie wyników egzaminu gimnazjalnego z danego regionu.

Więc jak test będzie łatwy, ze dużo ludzi napisze na 30pkt + to próg będzie wyzszy.

Jesli będzie zas trudny i ludzie ledwo po 20 pkt beda mieli to próg będzie niższy

Opublikowano

Liceum? dzieciaku, w trakcie liceum mozesz sie rozmyslic ze studiów albo zle oceny bedziesz mial, zrobisz maturę i zostajesz bez zawodu.

Technikum wybierz....później możesz iść i na studia.

Opublikowano

Dokładnie.

Z liceum nic nie masz, a studia to dodatkowe 5 lat nauki, które Ci sięszybko odechce.

Ja wybrałem dla siebie taką drogę: Zawód -> Technik.

Jest to 3 lata szkoły zawodowej + 3 lata technikum uzupełniającego.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

za dobrych ocen nie masz popraw je o +1 to zalapiesz dodatkowe punkty

pojechales teraz u mnie w klasie kazdy ma 2 ... a ja lepszych niemoge miec

zaduzo pije xD

miec 4 z tych przedmiotow to naprawde...

Gość MaxAnnihilator
Opublikowano

Do ogólnego ?

x_x

Popraw oceny i idz do technikum

Potem masz technika + mature xD

Opublikowano

Liceum? dzieciaku, w trakcie liceum mozesz sie rozmyslic ze studiów albo zle oceny bedziesz mial, zrobisz maturę i zostajesz bez zawodu.

Technikum wybierz....później możesz iść i na studia.

popieram wybierz technikum nie liceum sama zaluje ze skonczylam ogolniaka (a tez bylam na profilu turystycznym)

Opublikowano

Jeśli masz jakieś wtyki to liceum, jeśli nie to technikum.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Nie chce isc do technikum chce isc na studia i uczyc sie jak najdluzej

nie mam zamiaru skonczyc jakiegos technika mechanika i robic za 3 tys ... mam wieksze ambicje

noi w technikum masz praktyki a w liceum nie i to jest ten duzy +

ostatnio na laska mowila nam ze mature trzeba zdac na 30% a w technikum jakis egzamin zawodowy na 80% wiec ...

Opublikowano

nie mam zamiaru skonczyc jakiegos technika mechanika i robic za 3 tys ... mam wieksze ambicje

ostatnio na laska mowila nam ze mature trzeba zdac na 30% a w technikum jakis egzamin zawodowy na 80% wiec ...

piszesz ze masz wieksze ambicje a juz "boisz sie" tych 80% zaliczenia ;) i jedziesz na samych trojach w gimnazjum oj zmieni Ci sie poglad na studia Sam piszesz ze duzo pijesz

Gość malutki688
Opublikowano

to powodzenia,matura 30% to nie wiem gdzie CIe wezma na studia.....

zachowanie minimum dobre do norlamnego LO i tak okolo 12-,125 i wiecej pkt w gore na stare czasy.

oceny masz do d.... wiec lepiej bierz sie do pracy w drugim semestrze bo nikog to nie obchodzi to ze jestes jednym z lepszych uczniow w kalsie....

no i egzamin musisz dobrze napisac, co wsumie bedzie bardzo proste bo w tym orku wprowadzaja nowy i nie dzadza nic trudnego z nowych przedmiotow, chyba ze z matmy polaka i anglika ale to zawsze bylo na testach

@edit

czytajac twoje posty watpie w twoj awans na studia, a pracy to juz hohoho jest takie cos jak rozmowa klasyfikacyjna a widac ze nie potrafisz dyskutowac i sznowac opinii innych osob etc

Opublikowano

Trzeba mieć zachowanie dobre, punktów zależy jaka punktacja za oceny bo jest różnie w zależności od województwa.

Oceny musisz poprawić choć to zależy też czy liceum do którego chcesz iść dysponuje dużym gronem kandydatów.

Tylko jedno mnie zastanawia czy nie wlicza się też matematyka ?

U nas oprócz danych przedmiotów na kierunek były obowiązkowe majza i polski :D

Opublikowano

Jeśli dobre LO to się nie dostaniesz... Chłopaki dobrze mówią... Jak masz iść do LO <90 pkt próg to idź do technikum bo na studia i tak sie nie dostaniesz.

ps.

teraz reforma to nie wiem ile max ja podałem 90/200

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Idz do LO a potem podawaj hamburgery w McDonald'ie.

Bardzo proszę o ściągniecie kilku %.

Opublikowano

Marne 3tyś? W jakim Ty świecie żyjesz?

Oceny, oceny i jeszcze raz oceny.

Praktyki to duży -?

Jest to jeden z większych plusów pobytu w technikum/zawodówce.

Nabierasz wtedy jakieś praktyki.

Skończysz studia, a ja wyjdę z zawodówki + technikum, a będę miał lepszą robotę niż Ci inteligenci, którzy skończyli studia.

75% musisz mieć aby zdać egzamin zawodowy. To 75% to jest gówno dla tych, którzy się choć czegoś nauczyli przez te 4 lata.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

No sorry, marne 3 tysiące ?? heh, i Ty chcesz z takimi ocenami zarabiać więcej, przemyśl to sobie.

Praktyki to wielki + a nie -...

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

LO?

-3 lata w dupe i potem 5 na studiach a twoje oceny nie wróża za dobrze...nie będzie chciało ci sie uczyć like wieczny student

-chodzą tam same lapsy i dziewczyny

Technikum

+praktyki

+zawód

Egzamin zawodowy jest będzie łatwy jeśli nie będziesz sie obijał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...