Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Porady

Niemcu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem kolejnym newbem w tą grę. A dokładniej będę bo jeszcze mi się pobiera. Chciałbym poprosić o jakieś porady od was, doświadczonych graczy. Jak grać? Czym grać na początku? Wypatrzyłem sobie ten temat: http://www.mpcforum.pl/topic/480768-tut-moce-i-uzbrojenie/ i bardzo zainteresowała mnie moc natury z tymi przemianami. Czy moglibyście mi ogólnie opowiedzieć o grze? Jak wygląda, czy jest trudna itp. Interesuje mnie głównie to, jak mam zacząć. Moglibyście mi opowiedzieć o tym, jak wygląda tworzenie postaci itp. Chciałbym wiedzieć z czym będę miał do czynienia. Ogólnie może jakie są postacie itp. Z góry dziękuje!

Opublikowano

Kreator tworzenia postaci jest bardzo rozbudowany i można mu poświęcić parę ładnych, ale przyjemnie spędzonych godzin ;) Masz do wyboru ogromną gamę kolorów oraz wyposażenia postaci.

Maksymalnym levelem jest 30. Zdobędziesz go przez tydzień spokojnej gry, więc nie musisz zarywać nocy, tak jak w przypadku innych gier, żeby dojść na "szczyt".

Grafika gry bardzo ładnie się prezentuje podczas rozgrywki. Zadania polegają głównie na dotarciu do pewnej lokacji i zabiciu wrogów, choć czasami są one bardziej rozbudowane.

W grze są także Alerty, Raidy, Duosy itp. są to tryby rozgrywki, w których razem z innymi graczami/graczem musismy zrealizowac wyznaczone zadanie za co dostajemy wirtualną walutę, na początku Marks Of Triumph(za te mozesz kupić najlepszą zbroję w grze).

Wyróżniani dwie nacje - Hero oraz Villians. Pierwsza to jak sama nazwa wskazuje herosi, którzy stoją w obronie prawa, zaś złoczyńcy robią wszystko, aby im to utrudnić. Patrząc na listę graczy MPCForum więcej polskich graczy jest w Hero, ale możesz stanąć po przeciwnej stronie.

Tak naprawdę gra dobrze się rozkręca dopiero po 30 levelu, to wtedy kompletujesz najlepszą zbroję w grze i wtedy zaczynasz prawdziwą walkę. Wyróżniamy 2 tryby gry - PvP oraz PvE. W tym pierwszym świat gry to istny chaos, gracze przeciwnych nacji mogą się atakować bez żadnych przeszkód co może znacznie utrudnić rozgrywkę, jednak jest to tez swoisty wstęp do tego co czeka Cię w przyszłości ;) Drugi tryb, czyli PvE można nazwać spokojną rozgrywką. Gracze mogą się atakować, ale tylko jeśli obydwoje zaakceptują to walkę. W czasie gry możesz dowolnie zmieniać te tryby rozgrywki.

Następnym aspektem gry są tzw. Ligi. Ligę możesz założyć, jeśli wykupisz sobie konto Legendary. Daję ono kilka dodatkowych bonusów, jednak nie wpływa znacznie na rozgrywkę pomiędzy graczami z kontem Free. czy premium. Wracając do lig... jeśli korzystasz z konta Free możesz dołączyć do ligi i walczyć przeciwko innym ligom, co może dostarczyć sporej dozy zabawy :)

DC Universe oferuję graczom jeszcze wiele, wiele więc atrakcji, ale żeby to wszystko opisać musiałbym nie odchodzić przez cały dzień do komputera :)

Pozdrawiam Marselo :)

1294477714-U1.png

Opublikowano

Dzięki. A propo tego PvP i PvE czy jeżeli założę postać na PvP to będę mógł grać tą samą na PvE i na odwrót?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...