Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bateria się nie ładuje

szymano123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Od jakichś 2 lat mam laptopa firmy Emachines model e730 i od pewnego czasu bateria się nie ładuje cały czas stoi na 5% kiedyś było to 80% indziej 50% teraz tylko 5 1326216610-U230895.jpg Co z tym zrobić? Bateria wcale nie trzyma, gdy się go odłączy od zasilania to od razu tryb oszczędny i wyłącza się.

Opublikowano

no to widocznie bateria się zużyła lub zepsuła się, jak masz znajomego kto się może na tym znać (najlepiej znajomy bo wtedy za darmo powie a w normalnym sklepie nawet za informacje że zepsuta mogą wołać kasę) to idz do niego z lapkiem, wytłumacz mu sytuację i może coś doradzi czy można coś z tym zrobić czy tylko nowa bateria (chociaż baterie niektóre są dość drogie, co za tym idzie do starszych laptopów nie bardzo opłaca się kupywać samą baterię)

chociaż może uda ją się jakoś uratować, lecz ja sam nie bardzo wiem jak, ale mogę się spytać znajomego co może być powodem i jak to naprawić, nic nie obiecuję ale spróbuje ;]

Opublikowano

Bterie w laptopach lubia platac takie figle. Masz do wyboru kilka opcji, regeneracje, kupienie nowej albo wrzucenie do zamrazarki na 24h i potem proba naladowania w laptopie albo dac jej przez moment 20v na ogniwo (musisz sprawdzic schemat baterii) i powinna wstac.

Opublikowano

To chyba też jest w baterii albo gdzieś w laptopie obok złącza i mierzy na zasadzie wysokości napięcia.Ja bym oddał do serwisu choć tam mogą nawymyślać i każą dać 200zł za rozwalony czujnik.A w rzeczywistości byłby odlutowany kabelek:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...