Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Firefox

FoxRox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam pytanie, chcę użyć motywu do mozilla firefox o nazwie FT SleekDark 2.3.9.3, ale jest tam napisane:

Free for non-commercial personal use. Copyright of all graphics elemets designed for this theme belongs to the AUTHOR. Before any modifications and/or distribution of this work, please contact me and read the README_LICENCE.txt file included inside the theme package.

Czyli, np. jeśli nagrywam film i w tle znajdzie się przeglądarka z motywem to łamię licencje?, czy poprostu nie wolno mi jej edytować, lub wstawiać jako moje autorstwo? ( nie nie chcę nic takiego robić ).

Więc jak to jest? bo ja się nieco zamotałem.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Nie możesz po prostu przywłaszczyć do tego sobie praw autorskich inaczej możesz zostać ukarany grzywną bądź czymś innym :) Jak coś nagrywasz to możesz mieć ten motyw bo wiele ludzi ma pewnie taki i nagrywają jakieś filmy - nie zostają ukarani. Ale gdy nagrywasz film lepiej by było gdybyś wyłączył na dany okres czasu motyw aby nie było jakiś nie zgodności ;)

Opublikowano

licencja tyczy się dystrybucji stylu, jego elementów i praw do zarabiania na nim. nie ma żadnej mowy czy zakazu publikacji wyglądu stylu w filmie.

nawet jeśli na filmie zarabiasz nie dotyczy cie złamanie licencji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...